Котли Swag , відізвітся реальні користувачі!!

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Vital013, 18 гру 2014.

  1. vektorromf

    vektorromf Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    А на литовских производителей Liepsnele вы тоже в суд подали?
    Правда ли, что в котлах stropuva украинской сборке теплообменник из обычной стали, а не котловой, поэтому и такая цена на них

     
  2. Stropuva-Ukraine

    Stropuva-Ukraine Майстер

    Повідомлення:
    143
    Симпатії:
    39
    Адреса:
    Киев ул.Марко Вовчок,14
    Котлы Liepsnele производятся в Литве по лицензии, то есть – официально. И, на сколько нам известно в настоящий момент, официально завозятся в Украину.

    По поводу котловой стали давайте разберемся. Некоторые производители «стропува-клонов» утверждают, что изготавливают свои котлы из «котловой стали». Это не так.

    Согласно действующего пока ГОСТ 5520-79 котловая сталь - это марки 12К, 15К, 16К, 18К, 20К, 22К и другие, а также их зарубежные аналоги. Марка 15К уже не используется. Котловая сталь у нас в стране производится под заказ, и по нашим данным с начала года была выпущена только одна партия для внутренних нужд Запорожстали. Котловую сталь применяют для изготовления паровых котлов, судовых топок, камер горения газовых турбин и других деталей, они должны работать при переменных давлениях и температуре до 450°С. Котловая сталь отечественная и зарубежная обходится в 3-10 раз дороже. Поэтому, бытовой котел, сделанный из котловой стали, был бы «золотым».

    В котлах STROPUVA используется та же марка стали украинского производства, которая использовалась много лет заводом в Литве. С конца прошлого года завод в Литве временно перешел на сталь европейского производства в связи перебоями поставки стали из Украины. На котлы STROPUVA и украинского, и литовского заводов предоставляется гарантия 5 лет. Разница в цене литовского и украинского котлов определяется более низкой себестоимостью производства котлов в Украине, отсутствием затрат на доставку из-за рубежа и растаможку.
     
  3. Anjey217

    Anjey217 Бригадир

    Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    @Stropuva-Ukraine, тобто всі котли в Україні робляться зі звичайної сталі?
     
  4. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Саме так ВСІ геть геть всі і не тільки" Стропува"! Недоцільно варити побутові котли з сталі яку Ви називаєте коттловою. Технологічно процес зварювання ( повна витримка всіх вимог до якості зварних з"єднань) занадто ускладнить і здорожчає собівартість котла.
     
  5. Кузьма 56

    Кузьма 56 Майстер

    Повідомлення:
    108
    Симпатії:
    7
    [QUOTE="Vasil77, post: 508217, member: 61826"]Саме так ВСІ геть геть всі і не тільки" Стропува"! Недоцільно варити побутові котли з сталі яку Ви називаєте коттловою. Технологічно процес зварювання ( повна витримка всіх вимог до якості зварних з"єднань) занадто ускладнить і здорожчає собівартість котла.[/QUOTE]

    Розумію вашу іронію. Але то емоції. Нині в цій сфері ТП котлів невеликої потужності велика конкуренція. Тому серйозний виробник, який дає гарантію найбільшу, вимушений приділяти серйозну увагу зварним з єднанням та всій технології виробництва.
     
  6. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170


    В "пилу боротьби" з "патентонарушителями" ви самі на себе можете викликати хвилю судових позовів від користувачів вашими котлами (Оригіналами). Адже є випадки коли ваші котли після закидування дров через деякий час тухнуть. Розповсюджена причина: клинить телескоп, не опускається по мірі прогорання дров. Теплоносій звісно охолоджується, а якщо в сильні морози нікому проконтролювати затухання, як слідство - розморожена система опалення.
    До речі, такої конструкції котли я зустрічав в західних селах Польщі ще наприкінці 90-х років, вони були австрійського виробництва. То може ваша фірма буде позиватися до австрійців? Чи навпаки, ви порушили їхні авторськи права?
     
    Yanuwevsky подобається це.
  7. Кузьма 56

    Кузьма 56 Майстер

    Повідомлення:
    108
    Симпатії:
    7
    Як відомо, один раз на рік й не заряджена рушниця може вистрілити. Можливо подумати про сигнал для користувача, при критичному пониженні температури "подачі" теплоносія?

    Цікаво було б взнати марку котла.
     
    Останнє редагування: 21 жов 2015
  8. BorusM

    BorusM Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Не так давно я теж поставив собі за мету поставити твердопаливний котел, довго вивчав і придивлявся до найпопулярніших моделей в наших магазинах: Stropuva, ВітаКлімат, SWAG і Candle. Треба сказати, що їх характеристики не дуже відрізняються, та й ціни теж. Трохи перевірив моделі цих виробників, - не всі зазначені характеристики відповідали заявленим виробником. Найбільше сподобався СВАГ: хоча до нього теж були питання, але різниці у фактичних даних не помітив. Для себе вибираю СВАГ, він здається найбільш надійним. Якщо комусь знадобляться мої розрахунки - буду радий поділитися
     
    Останнє редагування модератором: 13 лип 2016
  9. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Біда всіх наших виробників,- занадто багато брешуть потинційному покупцеві і за це тількив нашій країні нічого їм,як правило, не "світить". Патенти - "купляються", ліцензії (сертифікати) - взагалі офіційно продаються. І ніхто за цей "дурдом" не несе відповідальності навідь адміністративної, не кажучи про кримінальну. На днях випадково вбило сидячу в авто дитину запчастиною з газонокосарки,- і хто буде наказаний??? Навідь в "грьобаному" китаї сиділи б виробники запчастини (чи косарки) років зо 15. А держслужбовець, який видавав сертифікат можливореально ще більше получить за "недобздел". Коли котли у майже всіх виробників важать 100-150 кг і вони кажуть, що вироблений він з 6-мм сталюки, а висотою при цьому з людину!.. :mad: Ну брехня!!! Ну повірте не може лист 6-ки важити 35-40кг, хіба що алюмінієвий :facepalm:Cherna-facepalm
     
  10. Кузьма 56

    Кузьма 56 Майстер

    Повідомлення:
    108
    Симпатії:
    7
    А цікаво, про який конкретно йде мова. Можливо, вище згаданий котел сподобався вагою, товщиною стінки теплообмінника чи ще чимсь?
     

Поділитися цією сторінкою