Питання військової служби

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем gam-ua, 15 гру 2014.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    яка війна, яке ато? лажа. в одних не вийшло завершити ато, а в інших розпочати війну.
     
  2. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    війну не можна обявляти тому що тоді кредитів не дадуть, а не дадуть кредитів, тоді економіка наша рухне сама по собі, без зарплат та пенсій ця влада не втримається на престолі, прийде якась інша, але й та грошей ніде взяти не зможе тому буде вже дійсно военною хунтою (по іншому вже ніяк)...ну а в мутній водичці московія на престол когось зі своїх просуне...і воювати не потрібно буде...
     
  3. Веледар

    Веледар Майстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    77
    Адреса:
    Лубни, Полтавщина
    Блаж, А хто сказав що після проголошення війни нам ніхто не дасть кредитів? Звісно, мені таке твердження теж попадалось на очі. І юридичних ньюансів міждержавних відносин я, на жаль, не знаю. Але точно знаю що під час 2Св. війни країни антигітлерівської коаліції досить активно обмінювались як грошовими масами, так і товарами/озброєнням. Якщо такий закон існує, то існують і шляхи його обходу. Он з великої вісімки путіна теж формально вигнать не могли, але знайшли простий і елегантний вихід.
    Взагалі це твердження "на смак" дуже нагадує попередні - про те що треба всім одноголосно обирати Порошенка в 1 турі, бо другого туру країна нібито не витримає. Або Юлькине /і не тільки її/ "голосуй або програєш"... трошки штиняє застарілими політтехнологіями, на які ми все ще "ведемся".

    Але якщо й дійсно допустить що ми зараз не можемо формально вступить в війну, в яку фактично нас давно втягнули, то хто нам заборонить хоча в вести цю війну нормально? Чому генштаб продає зброю своїм військовим через посередників? Адже це зброя, яку ми вже оплатили податками? Що таке "військовий податок" в час, коли війна не оголошена? Чому так тупо дурять бійців з виплатою пільг? І саме головне - чому не тільки в мене таке враження, що війна ця йде не з метою перемогти, а для того, щоб подовше повоювати?
     
  4. агент007

    агент007 Інженер

    Повідомлення:
    497
    Симпатії:
    729
    Адреса:
    Берегово Закарпатская обл.
    Так вони запишуть всім що учасник АТО а собі учасник бойових дій а це дві великі різниці
     
  5. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    так звичайно не все так однозначно...на рахунок воєнного стану, це та ситуація коли ризики по всіх юридичних договорах зростають, в кожному договорі прописанний пункт форс мажору, военний стан - це форс мажор , а значить люба сторона договору може на це спиратись щоб не виконати свої зобовязання, це призведе до того, що всі почнуть дуже різко та швидко виводити весь капітал з территорії України (як це відбувається зараз в Россії)...буде менше грошей крутитись ,економіка також упаде...коли оголошується воєнний стан, то потрібно визначитись яка країна ворог, Россія нам війну не оголошувала, оголосити самим війну це буде самогубством (ми лишимся один на один з воєнним монстром) , доказати що саме Россія воює , а не наші ж громадяни поки що однозначно не можна...Якщо хтось під час війни нам буде допомогати, це буде означати, що він наш воєнний союзник, Европа воювати з Россією не хоче ніяк, Америка далеко...під час війни звичайно країни друг другу допомагають, але тільки воєнні союзники...одним словом це війна багато що ускладнює...
    звичайно що хотілось би що воно все було трохи більш злагодженно, щоб було менше зрадників в верхівці....багато що хочеться...
     
  6. Веледар

    Веледар Майстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    77
    Адреса:
    Лубни, Полтавщина
    Блаж, От проти цього ніц не скажу, на жаль. Хоча, що стосується форс-мажору /можливого/, то, думається, ризик визначають не від того, чи оголошений воєнний стан, а виходячи з більш детального аналізу ситуації. Тобто оголошення війни де-юре навряд чи злякає бізнесменів, які хотіли вкласти гроші, знаючи РЕАЛЬНУ ситуацію в країні.
    А відносно "..Россія нам війну не оголошувала, оголосити самим війну це буде самогубством (ми лишимся один на один з воєнним монстром).." то хіба ми зараз не в тій же ситуаціїї? Чи нашим бійцям дійсно допомагає та, по черзі, то "занепокоєність", то "серйозна занепокоєність", яку ми отримуєм як підмогу від європи? Росія давить на нас в міру своїх сил. Якщо досі давить слабо - значить такі сили. Це моя думка.:Hi:
    --- добавлено: 31 дек 2014 в 20:11 ---
    агент007, Вибачте, я не знаю формальної різниці між офіційно визнаним бійцем АТО і учасником бойових дій. Знаю лише про пару випадків, коли пораненим в цьому конфлікті не виплатили гроші. І лікування відбувалось переважно за рахунок волонтерів, або по добрій волі лікарів /чого я, особисто, від них і не чекав/. На щастя серед моїх друзів ніхто не загинув. ІМХО не важливий статус, якщо чоловік загинув в армії /не по своїй вині/ - заплати йому ті 605 штук що треба. Тоді люди йтимуть в армію, знаючи, що їх сім"ї будуть забезпечені. А так доводиться сподіватись не те, що особа наближена до генштабу обіцяла "допомогти, якщо щось трапиться". Слабенька надія, але все ж..)
    Щодо тих, хто собі щось запише - мені не шкода. Те що ми заплатили державі - вже не наше, а як вони там разділять наші гроші - їх клопіт. Тут хоч би своє вибить..
     
    Останнє редагування модератором: 8 січ 2015
  7. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    для великого бізнесу ситуація "де - юре має дуже велике значення", це малий бізнес більш працює на інтуїції...зараз ми не в такій ситуації, нам дають гроші, не допускають ситуацію до дефолту, "занепокоєнність" - це видима дипломатична частина, а ми не знаємо яка допомога нам йде не видима для нас, розвідувальні данні, дипломатична підтримка, забеспечення консультантами та інше, про що ми не знаємо...
    --- добавлено: 31 дек 2014 в 20:23 ---
    те що ми заплатили державі - це наше , і це наше повинно бути витрачене на суспільні потреби...
     
    Останнє редагування модератором: 8 січ 2015
  8. Веледар

    Веледар Майстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    77
    Адреса:
    Лубни, Полтавщина
    Блаж, "..для великого бізнесу ситуація "де - юре має дуже велике значення", це малий бізнес більш працює на інтуїції..."
    можливо. В своїх висновках я завжди керуюсь своєю логікою, як, мабуть, і більшість людей. Можливо у "акул" логіка своя. Хоча тут я більше повірю авторитетам.. Гермес шось там белькотів шо "..то шо внизу, то і вверху.." В будь-якому разі я не готовий до подальших суперечок, оскільки з представниками великого бізнесу не знайомий, і спосіб їх мислення прорахувати не можу..
    ".."занепокоєнність" - це видима дипломатична частина, а ми не знаємо яка допомога нам йде не видима для нас, розвідувальні данні, дипломатична підтримка, забеспечення консультантами та інше, про що ми не знаємо.."
    - вибачте, але це щось вже ближче до релігії.. ми цього не бачимо, але віримо що це допомагає..
    Мені то що, я й досі на захід і не сподівався, аби хлопцям там в окопах ця вся "занепокоєність" хоч якось допомогла..
    З повагою:Hi:
     

Поділитися цією сторінкою