Переляк докрику, або як я злякався того, чого в темноті і не бачив. Вампіра зустріли, чи що?

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем gam-ua, 22 лис 2014.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    поїхали з товаришем по дрова до посадки. темно вже було, десь 19 година. ще раніше примітили у посадці два звалені і покинуті майже свіжі дерева. вирішили щоб добро не пропадало забрати додому на топливо. приїхали. вийшли з машини, обдивилися, сходил в посадку, яка шириною метрів 50 і довжиною метрів 200-250. люди вже й кущі повирубували до дерев, бо зарослі такі що не пройдеш. дерево було трохи на вісу, але на рівні поясу. понамічяв місця щоб у легковий прицеп влізли впоперек коротенькі метровки. пішгли з товаришем назад до машини по пилку.

    дивимось, ніби машина їде, причаїлися. але знали, що там десь за 2-2,5 км траса. виліз я на прицем, стоїмо мовчки, вдивляємося в нічну даль. раптом чую, як мені здалося метрів за 100-150, важке дихання. товариш насторожився, я теж. дихання було чимось схоже на те, як дихає кабан, якому невмілий різник пробив легеню. але якось було і схоже на такіж хрипи як і при бронхіті. було навіть цікаво, що воно. на мить навіть здалося що то хтось дівку до посадки вивіз і то вона там хека від задоволення. слухали хвилин пять, рівномірне і глибоке хги-хги-хги. ніби хтось довго біг і задихався. ну подумали кабан мо дикий. хоч здалося навіть на мить, що то когось підрізали і додихає людина. звук зник. невстиг я зліз із прицепа, а це 30 см ногою ступнути, як товариш похлопав мене по спині і пальцем мовчки показав на посадку, яка в цей час була у нас за спиною. хрипіло спереду, десь далеко, в полі. повертаюся і неможу зрозуміти, чи в мене зі слухом щось, адже вже хекає не в полі, а з другого боку посадки. і чітко так хека, із хрипом та стогоном. ЯК?! відстань від точки до точки хекання як мінімум ширина посадки –50 метрів! а від точки до точки метрів 150! судячи по тому як воно дихало, було його мінімум 100 кг, а то й 200. 100 метрів за 5 секунд, ну це просто нереально. можливо кабан був. але б він гупотів бігши, тим більше земля підмерзша. ну як він через хачі без єдиного шороху проскочив? мабуть тварина не копитна, бо біга тихо, а значить на лапах подушечки.

    вирішив я його налякати. крикнув У! кілька разів повторив. а воно продовжує хекати без ніяких. природня реакція тварини принишкнути. прислухатися до стороннього звуку. навіть захекана соба перестає хекати прислухаючись. я ще погеках, зімітував звуки тварини. посміялися. мовляв хай хека, а нам діло робить треба. перед тим як зайти в посадку ще трохи послухали. хекало чітко в одній стороні. а потім хекать пеерстало. ледь чутно в посадці зашелестіло листя. на звук воно пройшло метрів 10-15 в бік через хащі. хажу хлопцю, поїхали звідси. він заперечив. типа всі мужики сміливі і ми пошли. чую знову хека там де й хека. я посвітив в той бік де воно ходило, а потім туди де хекало. посвітив по колу. нічого підозріло. та й через кущі нічого не видно. далі 15 метрів світло просто не проходить. тільки я допиляв перший кругляк до половини, вирішив допилювати з низу, щоб пилку не зажало, як з пилкою стало щось не те. газую, а цепок то стоїть, то щось клаца. щзпинив, розібрав, лопнула ведуча звоздочка. вирішили їхати до дому, ну а що робити. йдемо назад до машин тією тропкою, яку до нас прочистили люди. ширина, така, що можна із причіпом проїхати. короче хтось хотів багатенько дерева вальнути. а спиляв дві деревини, і забрав тільки половину від берези, метрів 5. доходимо ми до причепа, як раптом такий страшенний писк від нас метрів в 3-4. вуха реально заклало. я відчув ніби сірником в ухо стромили, чи кулаком заїхали. аж клацнуло там щось в глові. писк схожив мо звуку на писк кроля, криси, яка потрапила в капкан. але гужніший разів в 10, і частота якась...

    що там було я не бачив, хоча хлопчина світив в місце звуку. я стояв у нього за спиною. ні переляку, ні старху не було. але звідкись із середини у мене вирвався тваринний рев. чули як джегурда ричить. так от в той момент порівняно зі мною він просто шепотом балакає. я навіть сам незнав що можу так басовито і гучно ричати. та взагалі незнав, що людина може ричати. принаймні я. це реально був рева тигра чи орангутанга. отак ми із отим обмінялися децебелами. хлопець світи фонариком, так ми й позадкувли в машину. я вже навіть хотів сідати на місце пасажира. хоча водить умію лише я. чого воно запищало не ясно. але виходить так, що хлопець ішов за мною із фонариком і відчув щось за собою. говорить дихання, сопіння, чи погляд в спину. змішане відчуття. говрить, що нічого не бачив. але воно закричало коли на нього потрапило світло.

    їхали (а точніше тікали із заблокованими дверними замками) і розмірковували. дихало воно тяжко, значить здорове, потребує багато кисню. значить його кілограм 150-200. швидко бігає, але його не чути. значить не копитне і ноги із подушечками. 10 метрів за 1 секунду, ну малаб хочаб трава шелестіти, яка там в пояс. значить або літає, або стрибає. літає навряд, важке. і при польоті навіть чуть як лелека крилами махає. а тут розмах має бути метрів три не менше. а мо й з крилами, і стрибаючи використовує їх як парашут. щоб тихо призимлятися. воно добряче бачить в темноті, судяси із ого що в кущах не запуталося. а ми путалися. не боїться гучних звуків. пилка його не налякала, а навпаки привабила. дуже обережне, бо виходть що за нами йшло нога вногу. можливо то пищала скажена лисиця, яка нічого не боїться. але в скажених тварин зникає голос.

    я от думаю, це ж мала пилка зламатися, щоб за хвилину ми не зустрілися із тварюкою. і що воно було? невже застужений кабан, який пищить? я згадую той писк і в мене зараз мурахи по шкірі. скільки разів їздили потемки після роботи і ніколи такого не було. хоча в тому районі під вечір чув дивне потріскування гілок. тепер стає зрозуміло чому хтось покинув два дерева, обчухравши віллячя. до того в тому ж районі ми забрали два спиляних давняшніх дубці. хлопець каже що воно метрів півтора висотою, судя по точці звуку. завтра поїдемо по видному. туди ж. будемо шукати пригод на сраку.
    --- добавлено: 22 ноя 2014 в 23:38 ---
    тут ось у чоловіка схожа історія "вчера ездили с другом лес, посидеть пожечь костер. и пожарить шашлыка. И у нас закончились хворост и мы пошли в лес что бы его набрать. и услыхали то что кто то идет и так дышит сильно. и мы убежали потом. кто это может быть?" йому дали відповідь:"Это мог быть лось, олень, медведь, кабан. А дышал громко специально, чтобы услышали, испугались. Когда зверь охотится, его не слышно иначе добыча испугается и убежит." лосі, олень, ведмідь в полі не водяться. кабн можливо. можливо я б навіть себе заспокоїв цим. якби воно не запищало на ультрачастоті.
    --- добавлено: 22 ноя 2014 в 23:44 ---
    да, і звук не був похожий на той, як дихають через ніздрі. спробуйте набрати повні легені і різко видихнути через рот аж до стискання в грудях. ото так воно і дихало, тільки з підхрипуванням.
     
    Останнє редагування модератором: 30 лис 2014
    orex_ подобається це.
  2. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Хтось відлякав вас, щоб товар не перекрали.
    Давня історія(розповідь) років 70-х. Ставив один хороший знайомий сільця на цвинтарі(знатний бракон"єр був). Да і КГБ не дрімало. Йшла через цвинтар стежка від одного не малого підприємства, так ось наважувалися по ній із другої зміни іти лише най, най сміливці. Ось і щоб не бути заміченим, прийшлося йому за могилою постогнати. Продовження не важко догадатись. Це я дуже стисло і без емоцій(описав).:)
     
  3. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    :-DТак вс е зрозуміло- це була чупакабра.
     
  4. Корнил

    Корнил Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.070
    Симпатії:
    12.801
    Адреса:
    Дніпробандерівськ
    Давненько ничего не было слышно о снежном человеке. Говорят они обитают где то гораздо севернее у москалей. Мож они и их уже достали и те пошли мигрировать...ну, как вариант. Одного уже видели весной в Севастополе
    [​IMG]
     
  5. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    поїхали знову туди. товариш дуже впирався. нехотів.
     
  6. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    gam-ua,
    Дивні ви... :-D
    Їхати треба велосипедами і за дня... (не хочу описувати процес, бо знаю, що читають місцеві).
     
  7. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    leshiy_40, да нічого. пилку зробив то вжде не так страшно. але ми культурні. ми санітари і забираємо хоч сухостой, хоч те що хтось повалив і не забрав. живого не пиляємо. товаришу так взагалі тільки хмиз возим.
     
  8. МАНУЛ

    МАНУЛ Бригадир

    Повідомлення:
    332
    Симпатії:
    126
    була в мене колись чимось схожа історія...
    років 15 назад йшли ми з товаришом до річки годин у 3-4 ранку.
    в руках несли надувний човен. Йшли через парк.
    Зразу скажу, що парк знаю з закритими очима і на озері проводив багато часу з дитинства.
    Живу в такій місцевості, що дикої живності у нас майже ніякої немая, а тим більше великої. Один чи два рази лосі забрідали і все.
    Так от. Ми вже майже дійшли до озера - почало світати. Аж тут я ледве не посивів!
    Десь посередені між озером і нами (метрів за 150) почувся крик.
    Описать його можна, як крик жінки на всі легені. От уявіть, наче навіженна людина валує на всю горлянку, але в півтори-два рази гучніше і без перестанку хвилин 2-3! Потім пауза секунд тридцять і знову той страшний крик. Пересічна людина зірвала собі горло моментально б! Отак воно кричало протягом хвилин 20-ти, а ми з товаришем стояли з веслами в руках і думали що робить далі - чи тікать додому, чи чекати, а потім іти далі.
    Потім все стихло на 3 хвилин. На певній відстані від того місця, де ми чули крик, є такий собі півострів. Так от в останнє цей крик кілька разів ми чули звідти з не меншою гучністю. Але я до того півострова можу добігти не швидше ніж за 10 хвилин... а тут три... лосі наче не вміють так кричати?
    Намагався на різних форумах знайти інформацію... максимум, що вдалося, то це припущення, що то була випь, але вона зовсім не такі звуки утворює...
    Скільки разів після того я там не рибалив, подібного не чув. Питав у місцевих браконєрів, вони такого ніколи не чули.
     
    gam-ua подобається це.
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    а де продовження?..
     
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    Voyutichi, так а нема продовження. товариш сказав давай быгом поки не потемныло. а я кажу давай послухаемо. він знову каже давай бігом покизовсім не стемніло. ну ми куб нагрузили. я трохи послухав, але вже нічого не почув. а тиша така, ніби у вуха вати хто напхав. страшно вже було не так. може тому, що на дворі тільки посіріло.
     

Поділитися цією сторінкою