Автоматика для циркуляційного насоса

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем ком, 22 лис 2014.

  1. ком

    ком Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    63
    Адреса:
    Вишгород
    Доброго вечора. Сьгодні закінчив автоматику для помпи. Система опалення гравітаційна але ще наявні теплі поли, які без помпи непрацюють. Опалюю газом і дровами. Але дровяний котел тухне підранок і помпа працює вхолосту. Я встановив терморелє яке вимикає помпу при 30 градусів. Друге терморелє вмикає на помпі третю швидкість при 85 градусах. Тепер котел не булькає.
    Зараз працюю над електромагнітним клапаном,який би відкривався при пропаданні електрики і відкривав циркуляцію.
     
  2. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    235
    Симпатії:
    85
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Є готові рішення:
    1.Шаровий клапан на гравітаційку
    2. Реле управління насосом з датчиком температури на подачі
     

    Вкладення:

  3. ком

    ком Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    63
    Адреса:
    Вишгород
    Але на два котли в мене треба буде ставити дві помпи.... Щит управління гроші коштує....Я вклався в 5грн.
     
    Килав, bogdansv та leshiy_40 подобається це.
  4. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    235
    Симпатії:
    85
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    У мене цей автомат керує трьома насосами (на одному котлі), правда, довелось трохи "похімічити".
    Клапаном шаровим я не зовсім задоволений: коли перекрити кран під клапаном - циркуляція покращується, тобто, трохи клапан таки пропускає. Але, коли є ризик відсутносі електрики - це, все-таки, варіант.
     
    Останнє редагування: 23 лис 2014
    leshiy_40 подобається це.
  5. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.608
    Симпатії:
    1.367
    Адреса:
    Україна
    Можна і один циркуляційний насос поставити на два котли.
    Система отопления 3.jpg
    --- добавлено: 23 ноя 2014 в 03:20 ---
    Виставте на газовому котлі 35 градусів, і нехай собі горить на свічі в дежурному режимі. При затуханні твердопаливного котла, включиться газовий котел і буде підтримувати температуру в системі опалення.
    І циркуляційний насос не буде працювати вхолосту. Просто і без додаткової автоматики.
     
    Останнє редагування модератором: 30 лис 2014
  6. ком

    ком Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    63
    Адреса:
    Вишгород
    Небуде якщо закритий кран. Якщо обидва відкриті- то гірша циркуляція через твердопаливний котел.Може кипіти...
     
  7. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.932
    Симпатії:
    1.120
    Адреса:
    Черкассы
    Можно с этого момента поподробнее.
    У меня похожая ситуация, собирался гдето покупать термореле чтоб отключало помпу при Т ниже например 40 град. В 5 грн полюбому не уложусь если не научите как это сделать.
    --- добавлено: 19 дек 2014 в 01:02 ---
    Так всёравно ж тёплый пол не продавится ест. циркуляцией.
     
    Останнє редагування модератором: 26 гру 2014
  8. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.184
    Симпатії:
    10.041
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    bogdansv,


    Берете від совітського кондиціонера(у мене був такий) регулятора, трошки підкручуєте тоненькою викруткою, капілярку намотуєте на комин і вмикаєте через нього насос. Котел загас - насос вимкнувся.

    Удачі в творчості!!!:Hi:
     
    bogdansv подобається це.
  9. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.932
    Симпатії:
    1.120
    Адреса:
    Черкассы
    leshiy_40,
    Та я вижу Вы меня всётаки вытолкаете из моего тёмного царства мира электрики?
    Я уже начинаю видеть свет в конце тунеля.
    Только у меня нету советского кондиционера, заеду в какуюто мастерскую спрошу чтото ненужное.

    Я кстати хотел от бойлера покупать с выносным датчиком , есть на 3 контакта .
     
    leshiy_40 подобається це.
  10. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.184
    Симпатії:
    10.041
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    bogdansv,

    Я так підозрюю, що можна і від холодильника(крім морозилки) спробувати покрутити. Сам не пробував, але цього дєрьма на ломі має бути.
    Експерементуйте!!! :Hi:

    (до речі, маю запитання, а газ у Вас Є???)
     
    bogdansv подобається це.

Поділитися цією сторінкою