Терморегулятор для теплої підлоги котячого будиночка

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Ярута, 17 лис 2014.

  1. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Вам підійде плівка для теплої підлоги, 200 Вт./кв.м., 220 вольт. Ширина 60 см., мінімальна довжина -25 см. Берете 50 см. довжини, кладете на підлогу (але треба, щоб підлога була негорюча і теплоізольована - жорстка мінвата, або пінопласт накритий плоским шифером), підключаєте в розетку (коли купляєте плівку -просите підключити відрізки проводів до клем), зверху на плівку кладете або ще один шматок плоского шиферу або плитку керамічну (можна без розчину, але з ним буде краще). Все... Потужності для обігріву хижки буде явно замало для морозів (в теплу пору року може бути жарко) тому без регулятора можна попробувати обійтись, але це все треба провірити експериментально.
    Ще, провод у хижці має бути схованим від котів - можуть гризти або дерти ізоляцію.
     
  2. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Сказати по правді, я б собі таку плівку придбала, тепер замислилась :) А от про ніхромовий обігрівач для акваріуму - котів - собак випадком щойно знайшла. Пряме посилання не писатиму, але раптом ще хтось зацікавиться : ttp://waind0.narod.ru/index4.html А під'єднати проводи від електромережі до приладу я можу цілком самостійно. Кабель живлення (і це ви правильно зробили, що наголосили) необхідно, звичайно, заховати в металорукав і зафіксувати.
     
  3. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Не обов'язково в рукав - просто прокладати провід так, щоб його в будиночку ніде не було видно, ну а рукав - це, взагалі, по всіх правилах буде.
    А підключити провода до цієї плівки не так просто, їх треба кріпити на заклепки, а потім гарно заізолювати самоклейкою...
    Подивіться ось:
     
  4. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Мене захопили ніхромові грілки-саморобки. Здається, все дуже просто, і зробити їх можна буде у випадку виходу з ладу не одну, і безпечні вони з таким живленням, а то 220 страшнувато якось, навіть в аптечних грілках така напруга, не дивно, що я побоялась купувати.
     
  5. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Купил себе както в машину накладку на сидение с подогревом - чтото там поломалось потом , пришлось разбирать и искать что случилось - оказалось тупо провод тоненький змейкой проложен и + ещё какаято деталюшка(разбирал лет пять назад, уже не помню что за деталюшка) - устройство простое до криика и на 12 вольт, можно самому сделать. Был переломан провод - скрутил и работает.
     
    Ярута подобається це.
  6. Ярута

    Ярута Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Так і я про те саме, а головне - не страшно, що засмажишся :) А якщо цю ніхоромову нитку та закріпити на жорстку основу - тварини її не поламають , та й люди теж. Тут чоловік якийсь постарався: afterwork.com.ua/elektrogrelka-iz-otxodov-remonta-chas.html (посилання непряме, там початку в адресі бракує).
     
    Останнє редагування: 20 лис 2014

Поділитися цією сторінкою