Лавка в лазню

Тема у розділі 'Мебель и бытовая техника', створена користувачем Іван Мазай, 5 лис 2014.

  1. Іван Мазай

    Іван Мазай Майстер

    Повідомлення:
    132
    Симпатії:
    38
    Доброго дня) Поділюся цікавим матеріалом щодо виготовлення лавок для лазні)
    Мінімальні розміри лавки становлять 150 см в довжину (в парилці краще 180 см) і 40 см завширшки. Лавки виготовляються для парної та мийки.
    delaem-polki-v-banju.jpg

    У парній лавки виготовляються з двох або трьох ступенів. Верхня ступінь робиться такої ширини, яка дозволяє зручно лежати як мінімум одній людині - не менше 90 см. Нижні ступені 40 або 60 см шириною, призначені для сидіння. Нижній щабель повинний бути піднятий над підлогою не менше ніж на 20 см. Між ступенями по висоті має бути 40 - 60 см. Верхня полиця повинна бути на відстані на 120 см від стелі.

    Спочатку під щаблі збирається каркас, що складається із стійок і горизонтальних перемичок між ними. Між стійками має бути відстань не більше 50 см. Елементи каркаса виконуються з брусків перерізом 5×7 см.

    Потім монтуються полки і зашиваються бічні частини лавок. Для полок і боковин використовуються дошки відповідно товщиною 4 і 2,5 см. Дошки закріплюються з невеликими щілинами в 1 см для вентиляції. Між верхньою полкою і стіною робиться щілина в 10 см.

    [​IMG]

    Візьміть на замітку:
    Всі з'єднання здійснюються дубовими нагелями, що забиваються в просвердлені отвори.
    В мийному відділенні лавка повинна бути стійкою і міцною, щоб на ній можна було без побоювань лежати, сидіти і ставити тази з водою.
    Всі частини лавок повинні бути ретельно відшліфовані, кути заокруглені.
    Для захисту деревини потрібно використовувати просочення для бань, які виготовляються на основі натурального масла. Традиційні засоби (лак або оліфа) в лазні неприпустимі.
     

Поділитися цією сторінкою