Рекомендації по використанню цегли для облицювання

Тема у розділі 'Кладочные материалы', створена користувачем Kolka))), 28 жов 2014.

  1. Kolka)))

    Kolka))) Майстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    30
    Всім привіт, шановні форумчани!
    Давно загорівся бажання навчитися класти цеглу, але все ніяк не було можливості. А тут випала можливість змайструвати невеликий сарайчик під інвентар: лопати, граблі, сапи і інше...Ось трішки покопався в інтернеті, завітав на форум і думаю, а чого б не вчитися у саправжніх фахівців.
    Так от: знайшов немоганий матеріал стосовно вибору цегли, поділюся з Вами. Може, хто підправить.
    Можливо, хтось захоче поділитися в цій темі своїм досвідом щодо цього будівельного матеріалу, порадить виробника, де краще купувати.
    Розпочнемо.

    [​IMG]
    Вибір цеглин та їх використання.
    Зовнішню стіну необхідно зводити з цегли, морозостійкість яких становить не менше 35 циклів. Перед кладкою перший ряд цегли викладається "всуху", щоб визначити розташування вертикальних швів і уникнути марної різання цеглин, і тільки потім з розчином. При кладці використовують одночасно цеглу з 3-4 різних піддонів, причому з піддону цеглини беруться по діагоналі для того, щоб вирівняти відмінності у відтінках кольору цеглин. Необхідно уникати марного використання половинок цеглин в кутах стін і прорізів.
    Поради по кладці.
    Використовувати тільки розчини кладок, які відповідають типу цегли. Не слід рухати цеглини після схоплювання їх з розчином. Тимчасові закінчення кладки необхідно робити східчастими. Бризки розчину необхідно видаляти зі стін до їх затвердіння. Шов не повинен відступати більш ніж на 2 мм. від лицьової поверхні цегли. Шви виконують таким чином, щоб дощова вода могла безперешкодно стікати по стіні. Рекомендована товщина горизонтального шва - 12 мм., Вертикального шва - 10 мм. При конструкції стіни з вентиляційним зазором, ширина зазору повинна бути 30-40 мм. Для вентиляції всередині повітряного зазору кожен 3-4 вертикальний шов нижнього і верхнього рядів кладки залишають незаповненим розчином.
    Допоміжні матеріали.
    Лицьова кладка з'єднується з несучим каркасом за допомогою анкерів з нержавіючого матеріалу з розрахунку 4-6 шт. на 1 м. кв. Горизонтальні шви армуються після першого і перед останнім рядами кладки, а також під прорізами і над ними.

    Важливо стежити.
    Стовпи та огорожі викладаються з морозостійких цеглин. Цегляна кладка ізолюється від фундаменту. Верхні ряди кладки стовпів і огорож необхідно захистити від атмосферних опадів. Кладочні роботи можна проводити при температурі зовнішнього повітря не менше + 5ºС. Слід уникати проведення робіт по закладенню швів при впливі прямих сонячних променів і низької вологості. Цегляну кладку не можна накривати матеріалом, який може завадити випаровуванню вологи зі стіни.

    Кладочні суміші.
    Для отримання однорідного шва необхідно використовувати якісні сухі кладочні суміші. Протягом всього періоду кладки з використанням кольорових кладок розчинів слід додавати в сухі суміші однакову кількість води, вказане на упаковці. При зміні дозування води для різних змусив колір розчину може істотно відрізнятися. В кольорові кладочні суміші не можна додавати знижують температуру замерзання добавки. Кладочні суміші на будівельному об'єкті необхідно складувати на піддонах (не так на грунті!) І захищати від опадів.

    Заздалегідь дякую за доповнення
     
    Andrii_M, Юлік111 та Odissey подобається це.
  2. Palkan

    Palkan Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    32
    Хороша стаття) думаю мені пізніше знадобиться) дякую)
     
  3. Лисенко

    Лисенко Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    24
    Вот видео по кладке кирпича:




     

Поділитися цією сторінкою