Як зробити клей для гіпсокартону в домашніх умовах

Тема у розділі 'Штукатурки, шпаклевки, клея', створена користувачем Andrii_M, 22 жов 2014.

  1. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Доброго дня, шановні форумчани. Ось нвштовхнувся на цікавий матеріал і хочу поділитися з Вами)

    [​IMG]

    В даний час гіпсокартон це матеріал, який досить часто використовується для ремонту. Його можна використовувати для створення незвичайної обробки будинку, приховати труби в санвузлі, побудувати арку.
    Найчастіше гіпсокартон монтують на спеціальний каркас. Але не завжди це буває зручно, причина в тому, що каркас істотно зменшує площу приміщення. Якщо необхідно зберегти більше вільного простору, найкраще кріпити гіпсокартон до основу без каркаса. І в такому випадку приходить на допомогу кріплення гіпсокартону за допомогою спеціального клею.
    Якщо вам буде потрібно заклеїти гіпсокартоном велику площу стіни, то краще всього придбати потрібну кількість готової суміші. А якщо обробити потрібно невелику ділянку, то немає сенсу купувати великий пакет клею не можна і самостійно виготовити хороший клей.
    Для цього будуть потрібні такі матеріали: яка-небудь тара для приготування суміші, наприклад, можна використовувати відро; звичайна гіпсова стартова шпаклівка; чиста вода; і будівельний ПВА; будівельний міксер.

    Починаємо з того що в ємність наливаємо чисту воду і потроху в неї додаємо стартову шпаклівку (процес схожий на приготування суміші для штукатурки). Через кілька хвилин за допомогою міксера необхідно це все добре перемішати. Вийде досить густа (щоб не витікала з-під гіпсокартону), однорідна маса.

    Після цього в суміш необхідно додати 1 кг клею ПВА на 15 кг отриманої суміші. Знову необхідно все добре перемішати.
    Суміш повинна вистоятися кілька хвилин, щоб набухла шпаклівка, і можна починати подальшу роботу. Клей наліпками (приблизно діаметром 20 см) наноситься на стіну по всій площі, особливо уважно це потрібно зробити по краях і в середині. Суміш так само наноситься і на гіпсокартон.
    Після цього гіпсокартон щільно притискаємо до поверхні, але дуже акуратно, щоб його не поламати. Фіксуємо саморізами.
     
  2. Odissey

    Odissey Інженер

    Повідомлення:
    734
    Симпатії:
    864
    Не певен, що це дешевше і надійніше готового клею...
     
    vs220 подобається це.
  3. oleg_bios

    oleg_bios Прораб

    Повідомлення:
    222
    Симпатії:
    446
    Адреса:
    Черкассы
    Для домашнього використання - згоден підійде.

    В часи безгрошів’я аналогічно робив стартову шпаклівку. Фінішну шпаклівку змішував з піском 1:3. ... і шпаклював б\у лаковану фанеру, з якої змонтував перестінки. Вирівнював пол під лінолеум. За 8 років нічого не відпало.

    Повторюю, робив на свій риск, власний ремонт.

    На роботі - лише за технологією. Перевага стандартного клею в бистроті затвердівання, відповідна і продуктивність праці та і якість виконаної роботи передбачувана.
     
    Andrii_M та Odissey подобається це.

Поділитися цією сторінкою