Яка оптимальна температура в кімнатах взимку?

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Iven, 26 вер 2014.

  1. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    В моём случае подобные опасения не имеют под собой основания. Пару лет назад супруга купила дорогущий увлажнитель воздуха (точнее "мойку воздуха") за 500 у.е. для того, чтоб увлажнять воздух, ато зимой при температуре воздуха в помещении воздуха 20 градусов влажность иногда опускалась до 20-22 % (вроди как критической для проживания людей). Так что снизив температуру воздуха и повысив немного влажность, я только выиграю.
    А в Вашем случае просто имеет место конденсат, сырость и как результат - плесень. Устраните конденсат (утеплите нормально дом) и "сырости" и плесени не будет.
     
  2. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    ну сырость это же влажность, та которую Вы наганяете увлажителем. Если имеется ввиду что это избыток влажности то понятно. И видел продаютс ятаблетки котрые впитывают влагу (церезит вроде делает), то если есть избыток влаги то можно както ими пользоватся.
     
    солтес подобається це.
  3. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Отсыревать откосы или вещи в шкафу могут и при пониженной влажности. Проблема в резком переходе температуры - вода конденсируется и на поверхности появляются подходящие условия для развития плесени. У нас откосы в доме почернели, хотя влажность была явно пониженной. Сейчас утеплили откосы - всё прошло.
    А понижать влажность ниже нормальной чревато - пересыхает слизистая, кожа, болеешь чаще.
     
    vs220 подобається це.
  4. солтес

    солтес Прораб

    Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    Якщо в мене температура в кімнаті +20 градусів , трошки форточку відкриваю для вентиляції щоб мате свіже повітря і тоді все в нормі.Є певні висновки науковців .
    Для забезпечення теплового комфорту людини температура повітря в житлових приміщеннях по вертикалі та горизонталі повинна бути відносно рівномірною. У житлових приміщеннях найбільш оптимальною є температура повітря 18-20 °С, температура вище 24-25 °С чи нижче 16-15 °С вважається несприятливою та здатною порушувати теплову рівновагу організму. При підвищеній температурі повітря можуть виникати несприятливі реакції зі сторони організму: головний біль, погане самопочуття, зниження уваги та координації рухів, зниження працездатності.В умовах низької температури повітря може бути переохолодження організму внаслідок підсиленої тепловіддачі. Навіть короткотермінова холодова термічна дія може викликати рефлекторні реакції місцевого та загального характеру. Так, наприклад, охолодження ніг викликає зниження температури слизової оболонки носа та горла, що призводить до появи нежитю, кашлю, ангіни. В результаті дії холоду створюються передумови до виникнення та загострення захворювань органів дихання (риніт, бронхіт, плеврит, пневмонія), м'язово-суглобового апарату та периферичної нервової системи (міозит, міальгія, ревматизм, неврит, радикуліт). Хронічне охолодження організму знижує стійкість до інфекційних хвороб. Особливо шкідливі різкі перепади (зниження) температури, до яких організм не встигає налаштуватися, для осіб, які страждають вадами серця, хворобами нирок.
    У мене хата мала 83кв.м , тому буду жити комфортно і не буду собі заморочувати голову щоб економити на теплі , нехай економлять ті хто має хати як палаци по 300кв.м
     
  5. Зємлємєр

    Зємлємєр Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.149
    Симпатії:
    3.873
    Адреса:
    забите поліське село
    У мене Вісман+програматор , зимою тримаю 18.5 - комфортний режим , 16.5- економ. Комфорт вмикається тричі на день , з 6-ої до 9-ої , потім в обід , ввечері з 17-ої до 21-ої . Вночі- економ , хожу у халаті і тапочках.
     
  6. BMW

    BMW Бригадир

    Повідомлення:
    218
    Симпатії:
    149
    Адреса:
    Львов
    Зємлємєр, не надто холодно ? Комфорт я би зробив десь 20-22, економ 18... У вас діти на мерзнуть ?
     
  7. Зємлємєр

    Зємлємєр Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.149
    Симпатії:
    3.873
    Адреса:
    забите поліське село
    зараз в хаті 16 , за бортом 8 - мені нормально , сижу на кухні за компом , балкон відкритий , курю .

    одне дитя у Львові на навчанні , живе на зйомній квартирі , друге - в зоні Д ,живе у палатці, якось так .
     
    BMW подобається це.
  8. BMW

    BMW Бригадир

    Повідомлення:
    218
    Симпатії:
    149
    Адреса:
    Львов
    Зємлємєр, ну то у вас уже не такі й малі діти )))
    Я стараюсь в дитячій тримати близько 24 біля входу (висить термометр), і по радіо-няні (яка стоїть на підвіконнику) - 20-22.

    Але це така сторона будинку, там щось явно не то зі стінною - більшість сусідів утеплили стіни... Холодно постійно в тій кімнаті, хоча стоять хороші вікна, і часто волога велика (стоїть антиволога від церазіту) і всеодно - вологи багато і навколо вікна починає плісінь виступати, і це два роки після ремонту. Опалення центральне, звичайні стандартні батареї... + обігрівач електронний.
     
  9. Зємлємєр

    Зємлємєр Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.149
    Симпатії:
    3.873
    Адреса:
    забите поліське село
    північна можливо ?
     
  10. солтес

    солтес Прораб

    Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    В мене теж була волога та відколи почав користуватись электроконвектором вологи не стало.А з чого у вас стіни , може проблема в стінах , може вони добре проводять як тепло такі холод і літком у вас жарко.
     

Поділитися цією сторінкою