Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    ну тут два варіанти, і ви їх озвучили. пилосос використовую бо він в мене є, а от вентилятор із витяжки треба купувати. а в нас тут принцип, що все має бути зроблено із мотлоху. є кулер із блоку живлення, треба найти десь робочий блок від компа і попробувать.

    а от щодо перегонки покришок мабуть ранувато. а нетак глибоко в тему занурився, щоб починати працювати над нею. хоча гуртом і батька бить можна. якщо по суті то там до смішного простий процес. звичайний самогонний апарат та й годі. там головне до вірної температури розігріти вміст бункеру загрузочного. ну і охолодити правильно. якщо цікавить можемо спільно тему розвинути.

    сьогодні в своїй лаболаторній установців випробував газифікацію стружки-тирси. розтопка на стружці не заладилася, жар не підтримує. довелося розганяти реактор на дровяному вугіллі. розігнав я реактор і тут робота мого ПВЕЛу вийшла із під контролю. ну прямо АЕС Чорнобильська із ТВЕЛами в активній зоні. короче там де мав іти газ пішов густючий дим. густий настільки, що подвірря 50х50 за дві хвилини на висоту пяти метрів заповний дим. і це при загрузці лише якихось 400 грам. після трьох хвилин безнадійних спроб вивести реактор в робочий режим із будинку почулося "Тварюка ти шо робиш! В хаті дихать нічим!" і це кричали рідні. при цьому я злякався що сусіди викличуть пожежників. ото стільки диму було. ну тут мушу зазначити, що в мене місяць назад в господарчій будівлі 5х6 була пожежа. згорів весь інструмент. лишились тільки стіни. ну і дивом врятувалися зварка, дрель і болгарка. ну молоток і пласкогубці.

    короче ближче до теми. заряджати газогенератор тирсою для отримання газу категорично заборонено. освенцим відпочиває. але якщо потрібно окурити всіх пчіл на пасіці, створити димову завісу в саду від заморозків, чи покоптити чого- чи кого- небудь.
     
    Останнє редагування модератором: 6 вер 2014
    СемБо, Petko, тепловик та 6 іншим подобається це.
  2. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    да, іще, коли всеж найшло повен двір диму чихкати сірником було стрьомно.
     
    Чубака та Александр S подобається це.
  3. trvld

    trvld Майстер

    Повідомлення:
    246
    Симпатії:
    90
    Адреса:
    г. Хмельницкий
    Жінкам, які мають свого "кулібіна" вдома таки не позаздриш :)
     
  4. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    gam-ua, Пылесоса нет, но могу подарить двигатель УД-8. Стоит без дела уже лет 15! (самовывоз).:Hi:
     
    Александр S та Odissey подобається це.
  5. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    таки да. та ще й інша проблема. після їх уборок в "скидала все в коробку" більше нічого не знайдеш. я свій штангель і мікрометр ось уже рік знайти неможу.

    був у мене до пожежі цілий арсенал: уд-2, ЗІД, іжовський із інвалідки, мінчаковський. мінчаковський горів саме краще, як бенгальський вогонь із біло-синім полуммя та іскрами на метер. а пожарнік такий позвав мене і каже "я тобі напишу шо проводку замкнуло, бо як напишу підпал, то треба слідчу групи викликать." ну я согласився.

    ближче до теми. двигун уд-8 чи д-8? за уд-8 ніколи не чув, здається там має бути 18 к.с. подарунок дорогий, брати його соромно. а яка комплектність, техстан? звідки ви? можлива ціна?
    --- добавлено: 30 авг 2014 в 14:52 ---
    подаруєте мотор, прироблю до нього турбіну і буде пилосос для колорадів :)
     
    Останнє редагування модератором: 7 вер 2014
  6. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    в тему газогенератора. поки я його робив жінка вважала що я роблю якусь витяжку в погріб. я типа шифрувався
     
  7. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    gam-ua, Я неправильно написал, за это время ,что движок лежал, забыл его рправильное название. УД-2, а лошадок -8. Наверно это и запомнил. На колорадов- недам!!! Жалко животинушку,красивые букашки! Есть предложение попробовать у колорадов вывести новый вид с полосками под 90 градусов по отношению к существующим и морозоустойчивых. И пусть двигают на освоение новых просторов! И братьев своих заберут на ПМЖ.:-[
    --- добавлено: 30 авг 2014 в 19:22 ---
    Состояние, за 15 лет лежки какое там состояние! Это чисто для любителя этого движка,что б мог покулибничать в удовольствие. Живет он в Запорожье,а я рядом с нимhello
     
    Останнє редагування модератором: 7 вер 2014
    Володимир П подобається це.
  8. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Попробую завтра сфотать и вфложить Насчет убитости нескажу,был рабочий,но простоял много Значить какойто один целиндр был открыт и ему непоздоровилось от атмосферы, карбик на движке есть. У менф есть друг который дуреет мото. Что нужно по 49му?
     
  9. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    да у мене теж друг є який колекціонує иж-49 і реставрує. у них там якийсь навіть клуб свій всеукраїнський, календарі випускають із своєю технікою. а ще він аеросані робить. він мені колись подарував напіврозібраний двигун із інвалідки. я його реставрував, але все згоріло. мені просто здалося що ви можете бути знайомі.
     
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    ну вопшим тема заглохає. але я працюю. вона теж. :) зробив нормальну кришку і її кріплення особистої конструкції. думаї із фото все зрозуміло. там в поперек труби вварено прут, до нього приварений болт по центру. все це діло зверху прижимає барашком кришку. замість прокладки звичайна газета. просто іншого немаю. але показово, що вона не горить. але краще щось типу пароніта. ну і власне вся конструкція у всій красі. там зверху коробок сірниковий. для масштабу. хто незна, довжина коробка рівно 5 см. золотий стандарт. :)

    сьогодні знову запуск. завантажив деревяні кубики 20х20 см. вага всії загрузки десь грам 400-600. на повну потужність надуву все горіло 15 хвилин. полумя буде на відео. да, до виходу газогенератора приладнав трубу метрів 3. діло пішло краще. чи то газ охолов, чи швидкість зменшилась. вопшим зергуд.

    помітив потимки особливу річ. під час роботи між дном генератора і землею проскакували іскри. ледь помітні. якщо провести викруткою мо петалу то був ефект ніби сірником по коробці чиркнув. короче був голубуватий слід. і він тримався кілька сикунд. на мить здавалося що отой чих робив повен оберт навколо корпусу. типа шарова молнія в адронному колайдері. але це було непостійне явище як і іскри. короче, газогенератор рекомендую заземляти. ато буде нейтронний вибух :)

    за час роботи корпус особливо розігрівся. але більше нижня частина. температура була остньою для початку жевріння чурки. вивод, якщо генератор використовувати як газогенератор для котла, необхідно робити подачу вторинно повітря в котел із підігрівом від корпусу генератора. якщо байду використати в теплиці, гаражі можна й так.

    єдиний мінус в роботі генератора низька температура горіння газу. пламя можна потрогати рукою. але можливо причина у відсутності правильного пальника. а взагалі генератор має живити двигун внутрішнього згорання. особливо це цінно в час війни, коли із пальним напряг.

    великий плюс генератора, що в ньому 400 грам чурок горять довше ніж на повітрі. відповідно можна розтягнути задоволення. на пилорамі можна взяти або купити обзелів десь за 250 грн за машину. це будуть рейки десь 20х50 см чи щось біля того. така хрінь в грубі чи котлі горить як сірник. але в газогенераторі буде горіти довгенько. колоти ці обзели непотрібно. тільки нарізати приміром болгаркою чи ще чим.

    якщо подарують двигун на березень обіцяю перший запуск двигуна на газу. або раніше, залежно від убитості девайса і тяжкості пошуку запчастин. IMG_0686.JPG IMG_0687.JPG IMG_0688.JPG IMG_0689.JPG
    --- добавлено: 31 авг 2014 в 21:44 ---
    газогенератор чадить. робота на опилках. газ негорить вопше. на відео або кінець, або початок пуску. далі було більше диму.
     
    Останнє редагування модератором: 8 вер 2014
    тепловик, Odissey та Voyutichi подобається це.

Поділитися цією сторінкою