Газогенератор на дровах для автомобіля, твердопаливного та газового котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем gam-ua, 26 сер 2014.

  1. Aleks73

    Aleks73 Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    50
    Камеру газификации с болона буду делать, уже делаю, литраж движка 1,3. 63 лошадки. По трошку железяки собираю). Болон газовый на 300.
     
  2. Aleks73

    Aleks73 Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    50
    :lulka:Тут есть над чем подумать,
     

    Вкладення:

    Erni подобається це.
  3. pastux

    pastux Майстер

    Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Крым -> Черниговская обл.
    А що там думать? Наддув вирішує проблему малої потужності на газу. Де взяти той наддув?

    Є вмене ще ідея як збільшити потужність двигуна, але кому не казав - казали що гарна ідея(собі так на мотоциклі переробляв. добре їхало), але собі таке робити поки не будуть (треба мати на всяк випадок запасний двигун, як що перероблений раптом не витримає навантажень) та і на бензині він довго можливо не проробить (із-за в двічі більшого крутного моменту). Тому як будуть грошенята на двигун - сам буду переробляти.
     
  4. Aleks73

    Aleks73 Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    50
    Из литературы знаю три способа, два из них почти нереальных, третий выложил, какая ваша идея, поделитесь? или водород добавлять? была такая мысля у меня.
     
  5. pastux

    pastux Майстер

    Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Крым -> Черниговская обл.
    Нічого додавати не треба. Там треба трохі переробити двигун, майже вдвічі збільшується крутний момент і на 30% зменьшуються максимальні оберти (дивився по спідометру мотоцикла до переробки і після, та на те як він пре боковий причіп).

    Розказувати не буду бо все одно переробляти ніхто не буде. Тому як зроблю - тоді може і розкажу. А так - нарозказувався - толку ноль.
     
  6. Aleks73

    Aleks73 Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    50
    Ну да, передаточное соотношение менялось, это и в литературе оговорено. Вот сейчас занимаюсь расчётом газгена, есть таблица производительности газогенераторов по имберту. Вот интересно как правильней подобрать от литража и оборотов средних движка нужный нам газген, Вот считаю на 1.3 литра у меня получается газовоздушной смеси двигатель съедает 27 кубов газа при 2200 оборотов в мин.
     

    Вкладення:

  7. pastux

    pastux Майстер

    Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Крым -> Черниговская обл.

    Ти в курсі що авто швидше 60км на годину їхати практично не буде? Тобі таке треба? Це ще як що пряма дорога.
    Щось наче в тебе мало виходить газу. Ти по Токарєву рахуй як там написано, тоб то об'єм двигуна помнож на оберти (більше 3.5 тисяч не бери, бо все одно воно так їхати не буде. хіба що на перших передачах).
    Ти ж начє вже вирішив робити поперечніка?
    Як що робити перевернутого типу (в мене 1.2 двигун) то камера 20см у діаметрі (можна трохі меньше але можливі проблеми з зависанням чурок. меньший диаметр - треба меньшого діаметру чуркі ), горловина десь 6.5-7 см у діаметрі (можна робити квадратну, але треба зберегти площу поверхні. тоб то вирахувати яка площа буде у круга и робити також іншої форми).
    По формі - не обов'язково робити газген круглим. Вмене він квадратний, зварений з листового заліза. Горловину отаку як на малюнках дрєвніх (з конусом) робити не треба. В мене дно плоське. Треба тількі усилити горловину (зробити щось на подобі канта - наварити арматуру на края). А ще раджу зробити горловину перемінного діаметру. Щоб на приклад можна було коли хочеш їздити на вугіллі (деревинному) то там не потрібно маленької горловини (вона навіть заважає тим, що дуже підвищує Т горіння). витягнув горловину - їздиш на вуглі. Треба на дровах - вставив горловину - їдь.

    багато заморочок. воно тобі треба? чи не на авто?
     
    ванваныч подобається це.
  8. Aleks73

    Aleks73 Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    50
    Идея ваша цiкава и на угле и на дровах, эта упрощённая камера знаю такую, поперечник уже в разработке на машину куму собираем. Но на свою планирую обращённик, Да а как вы считаете, по вашему это придел по скорости? Может камера маловата у вас ? У Лагунова Сергея при камере 300, горловина 150, но лучше 120. Меньше смол.
     
  9. pastux

    pastux Майстер

    Повідомлення:
    136
    Симпатії:
    30
    Адреса:
    Крым -> Черниговская обл.
    це не маленька, швидкість взагалі від діаметру камери не залежить. горловина не маленька. це перевірено щоб не було смоли. більша горловина - буде смола.

    проблема маленької швидкості на газгенах криється у низкій Т згоряння газу, повільного його горіння та тому, що в цьому газі половина - азот. який не горить, а просто займає об'єм.
    тому як що хочете їздити нормально по швидкості - треба авто класу жигулі, але з об'ємом двигуна 2л і більше, або велико кубатурні авто типу волга, форд сієрра 3л і тому подібне. а 1.3 - це буде ледве 4ту тягнути по прямій дорозі. тількі якась маленька горка - все... трет'я.
    --- добавлено: 17 лют 2017 у 20:42 ---
    горловина ващє то рахується не від діаметру камери згоряння а від витрат повітря. тоб то як що газгєн від волги втулити на ваз - то на холостих буде смола у газі.
     
    Останнє редагування модератором: 25 лют 2017
  10. Aleks73

    Aleks73 Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    50
    Вот вбиваю в прогу ваши данные : при камере 200, горловина 110, у Токорева 120, вы обеднили смесь и поэтому мощность двигателя упала. Увы это так, я имею в виду не СО, а водород метан.
    --- добавлено: 17 лют 2017 у 21:29 ---
    ну и фурмы играют большую роль.
     
    Останнє редагування модератором: 25 лют 2017

Поділитися цією сторінкою