Что лучше гипсокартон или штукатурка?

Тема у розділі 'Ремонт квартир, отделка помещений', створена користувачем karamba, 20 вер 2009.

  1. remontkvartir

    remontkvartir Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    лучше конечно штукатурка в том плане, что по ней можно кулаками и ногами бить, а в гипсокартоне можно проделать дыру, но когда вы будете заносить(передвигать) мебель и зацепите угол , то повреждения будут одинаковые!И если даже пробьете углом стола дыру в гипсокартоне а в штукатурке просто отлетит краска вместе с шпаклевкой, ремонт этого повреждения будет одинаковый(все равно шпаклевать,красить!) Штукатурка должна высохнуть как минимум летом 2 недели, а если еще и стяжка сырая , то еще 2 недели!. Короче говоря есть возможность месяц посушить, то штукатурте! Но если по сырому сделать финишну отделку, то будете потом вы бедные!
     
  2. Бонис

    Бонис Майстер

    Повідомлення:
    138
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Вышгород Киевская обл.
    для штукатурки нужен речной песок.
     
  3. Калинович

    Калинович Бригадир

    Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    На власному досвіді перконався, бо побудував 2 будинки - цегляний і реконструював деревяно-глиняний (каркас деревяний забитий глиною з соломою, нею ж "обштукатурений" зверху і всередині). Цегляний повністю штукатурив - не жалію - пішло менше грошей і нормально все служить. А деревяно-глиняний зробив: 1 кімнату все збивав і штукатурив - потріскало особливо сильно на кутах та під вікнами взимку, коли були сильні морози, а 2 кімнату - на стелю гіпсокартон, а стіни штукатурив, і шпаклівкою робив типу "мазанки" - теж під вікнами де-не де відстає, а стеля - супер. Висновок такий: якщо будинок може "гуляти" (давати тріщинки через грунт або матеріал стін), то краще гіпсокартон зразу давати, якщо нормально себе поводить, тобто "чемний", то дуже зручно гіпсокартон на стелю, а на стіни - штукатурка. Ну а якщо пісок на халяву і будинок порядний, "не гуляє", то можна і всюди штукатурка. Така моя думка.
     
  4. gospel

    gospel Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Конечно-же штукатурка. По цене примерно одинаково. Если делать гипсовую штукатурку, то и качество поверхности будет примерно одинаковое. Специалистов которые могут правильно по технологии посадить на клей ГКЛ практически не найти (под специалистами я имею ввиду рабочих которые из года в год делают только один вид работ и не берутся за все подряд), а штукатуров полным полно.
     
  5. Dmitry

    Dmitry Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    4.348
    Симпатії:
    745
    Адреса:
    Київ
    а хороших штукатуров?;)
     
  6. Батько

    Батько Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.523
    Симпатії:
    1.044
    Адреса:
    Новая Каховка. П.Г.Т. Днепряны.
    а чтобы узнать штукатуры хорошие или нет просите показать ихнюю выполненную работу, и кинуть правило и отвес по стенам (ели нет лазера)...:Hi:
     
  7. gospel

    gospel Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Еще года четыре назад не было, теперь есть. Правда хороших спецов всегда мало, это справедливо и для штукатуров и для министров.
     
  8. Vladlen

    Vladlen Шабашник

    Повідомлення:
    3.613
    Симпатії:
    695
    Адреса:
    Сумы
    Калинович, если дом гуляет то и по гипсу будут трещины в Вашем варианте нарушена технология проведения штукатурных работ
     
  9. Калинович

    Калинович Бригадир

    Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    Ну да, тріщини появляються, але не на тих стінах, де гіпсокартон. А там, де шпаклівка ці тріщини елементарно затираються їх не треба розшивати і перетирати, як у випадку з штукатуркою. Коротше кажучи, в моєму "гуляючому" будинку за три роки найкраще себе показали саме гіпсокартон і шпаклівка (ну подумаєш, після 30-градусної зими трохи позатирав тою ж шпаклівкою і замалював 1 тріщину), зате в другій кімнаті, де штукатурили, тріщин було море і прийшлось заново все робити - розшивати, перетирати, білити і т.д. А будинки у нас всі зимою потріскали - грунтові води дуже високо. Тріскали і старі, і нові, і з цегли, і такі , як мій - деревяно-глиняний.
     
    1 людині також подобається це.
  10. Dima 1973

    Dima 1973 Новачок

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    3
    сейчас очень некачественный гипс, поэтому лучше штукатурить
     

Поділитися цією сторінкою