Радіатор korado або kingrat - підкажіть

Тема у розділі 'Радиаторы', створена користувачем Rost111, 22 лип 2014.

  1. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    Однозначно
    Тут к-ть теплоти залежить від площі нагрівальної поверхні. Якщо тепла не вистачає, то або не відповідний температурний режим/або мала площа приладу/або не збалансована система/або заповітрений радіатор/ або щось ще.
    При конвекційному нагріві рахується комфортна температура 20-22 град, а при радіаційному нагріві 18-20. Тобто меньша температура в приміщенні - теньша різниця (Твнутр. - Тзовн.) - меньші тепловтрати.
    Тут питання в інерційності чавуняки. Ви грієте систему до 20, потім перегріваєте за рахунок інерції, потім не догріваєте. І так по колу. Ось вам пергріви та перевитрати. А про затрати енергії горіння газу - то скільки ви в систему теплової енергії вкладете - стільки і отримаєте в будинку.
    Так що проста заміна на менш інерційний прилад не дасть очікуваної економії без ситеми керування температурою. Тут треба дивитись в комплексі. Може вам вигідніше поміняти вікна по держпрограмі, або утеплити фасад?
     
  2. Маляр Серега

    Маляр Серега Майстер

    Повідомлення:
    267
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Кременчуг
    Скажем так,по поводу утепления я с вами согласен,окна у меня поменяны ,Дом кирпич ,саман внутри ,тепемература в каждой комнате разная (,в средней где то 18 градусов ,я так понимаю вы занимаетесь системами отопления?
     
  3. ORT

    ORT Підмайстер

    Повідомлення:
    59
    Симпатії:
    9
    Корадо-Чехия, а кинград-Болгария. Также у корадо больше вес. Выбор за вами.
     

Поділитися цією сторінкою