Опалення у 2-кімнатній квартирі самостійно - проконсультуйте

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Nik24, 15 лип 2014.

  1. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    Nik24, механіка для опресовки поліетилену надається у оренду в магазинах - офіційних представниках. трубка не дешева, я б сказав дорога. ригавці ще надають гарантію - 10 років на зєднання.
    на рахунок пресу, то при променевій системі він вам хіба для відкривання пива потрібен. нижні радіатори та гребінка підключаються через гайку. єдине, якщо захочете від котла до колектора кинути також гираву. тоді МРЗшки треба пресувати.
    спершу оцініть чи вам по вартості вийде, можливо зупинетесь на поліетилені попроще, іньших виробників.
     
    Останнє редагування: 20 лип 2014
    Энки подобається це.
  2. Nik24

    Nik24 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Поспілкувався з ptvm2014 за що йому велика подяка, зняв купу питань щодо РЕХАУ. Гарні труби рішення і т.д. ціна тільки не гарна, але якщо піднапрягтися та захотіти то можна буде реалізувати.

    На даний час не можу вирішити питання як на одному колекторі організувати теплу підлогу і підключення радіаторів (якщо взимку вода буде під 70 градусів, яким чином "глушити" підлогу, щоб вода поступала меншими порціями або не така гаряча). Вузол підмісу ставити дорого і як на мою думку не має можливості, бо зворотня труба від радіатора буде всерівно занадто гаряча... Термоголовку в розрив зворотньої труби теплої підлоги - як мені говорили, що вона (термоголовка) не перекриває повністю, а тільки обмежує подачу... тому питання чи достатньо вона зможе обмежити проток, щоб підлога не була гаряча занадто...

    По системі опалення, фахівці, хто може допомогти прорахувати за якусь символічну оплату (пиво, тощо) мою систему опалення. Якою трубою мені буде достатньо підключати радіатори, 16 трубою чи потрібно більшу... робити променеву систему чи двотрубну... та ін... Допоможіть...
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    у чому питання? попросіть тільки ptvm2014..
     
  4. ptvm2014

    ptvm2014 Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    13
    Ситуація така: Температура теплого полу на може перевищувати 50градусів. Рекомендованим являється 35-40 градусів. Навіть з обратки якщо брати воду то вона матиме вищу температуру, да і температура теплоносія для теплого полу має бути сталою.
    Є 2 методи виходу з цієї ситуації:
    1. Класично запроектувати теплу підлогу з підмішуючим насосом (великі капітальні затрати)
    2. Тримати на котлі 40градусів, але при цьому площа радіаторів збільшиться (можливо навіть раза в 2, це потрібно прораховувати), кпд котла буде значно нижче. (тобто щас більші капітальні і потім більші експлуатаційні затрати). Тоді виникає титання куди діти надлишкове тепло, адже термостатичні клапани повністю проток не перекривають (хоча можна вентилем цілу вітку перекрити вирішивши цю проблему) Але ж котел у вас 23квт та ще і напольний, а для теплого пола вам потрібно 0,7-1,5квт то це знущання над котлом...
    Моє бачення це на чомусь заощадити (наприклад теплий пол - труби і коллектор на REHAU а Fado (італія) наприклад, тож не погано хоча і не рівня.) а система опалення радіаторна навіть те ж саме Rehau, і зробити все по стандартуn і нічого не видумувати.
    --- добавлено: 24 июл 2014 в 14:07 ---
    Мені тільки цікаво як ви зможете добитись постійної температури в 40градусів при +8 - -8 грудісів за вікном??
     
    Останнє редагування модератором: 1 сер 2014
  5. Nik24

    Nik24 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Котел у мене настінний двоконтурний з турбо камерою.

    1. Якщо проектувати правильну систему обігріву теплої підлоги з вузлом підмісу - то це ще + 1 насос, крім того, що є в котлі, я правильно розумію ? - як що так то великі затрати будуть ... :-( на таку маленьку підлогу в 3-3,5 м2

    2. Радіатори можу взяти з запасом десь %30-35, більші не стануть...

    якщо на колекторі обмежити подачу гарячої води на теплу підлогу, зробивши маленький прохід води, котрий експерементальним шляхом виставити ?

    або як варіант на теплу підлогу пускати воду з самого великого радіатора ??? зворотню воду з радіатора на подачу теплої підлоги ???
     
  6. ptvm2014

    ptvm2014 Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    13
    Ну з принципом роботы я думаю ви знайомі, якщо ні то http://vk.com/ptvm1?w=wall-69169425_56/all

    Як ви плануєте добитися в подачі ТП(теплого полу) температуру в 40градусів якщо при мінус 23 за вікном у Вас буде 60 в зворотньому трубопроводі радіаторної CO (системи опалення)? Термостатичні вентиля зменшать вам проток води але температуру не знизить на вході в ТП. При установці двох ТК(термостатичних клапанів) в -23 два відразу прикритими не будуть, той що перед ТП закриється максимально, тим самим зменшивши прохід води в СО якщо його розмістити не на байпасі, при цьому ТК перед СО буде змушений відкритися щоб пропустити достатній об'єм води (на улиці ж таки -23). В такому випадку ТК перед ТП буде "душити" систему не даючи повноцінному проходу теплоносія.

    Можна поставити ТК для ТП на байпасі, але ж ситуація з температурою води на вході не зміниться, та і при максимальному закритті ТК буде невеликий прохід теплоносія що спричинить великий розрив температуры між подачею і обраткою (рекомендовано в межах до 10 градусів) ви отримаєте нерівномірність прогріву теплого полу.

    А що робити в тому випадку коли на улиці буде температура допустимо від -2 до +8? Температура в зворотньому трубопроводі буде 30 градусів а то і менше, де взяти +40 для теплого полу? Ви над цим не задумувались?
    Ви плануєте збільшити плошу радіаторів на 20-30% і тоді про +1 за вікном ви отримуєте холодний теплий пол і "Ташкент" в інших кімнатах.dntknw
     
    Останнє редагування: 24 лип 2014
  7. ptvm2014

    ptvm2014 Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    13
    Є правда в мене ідея одна.. в теорії має працювати..
    ...хоча потрібно прораховувати
     
    Останнє редагування: 24 лип 2014
  8. Nik24

    Nik24 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    в чому полягає ідея, ???
     
  9. Nik24

    Nik24 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    На вихідних було придбано по хорошій ціні ось такий колектор Luxor на 5 виходів, з фіттінгами для підєднання 16-ї металопластикової труби. Вихід з коллектора євроконус, вентилі з можливістю автоматичного регулювання, підєднання термоелектричної головки (ну така була комплектація...)
     

    Вкладення:

    • luxor.jpg
      luxor.jpg
      Розмір файлу:
      6,8 КБ
      Переглядів:
      25
  10. ptvm2014

    ptvm2014 Підмайстер

    Повідомлення:
    76
    Симпатії:
    13
    З приводу регулювання є цікаві рішення у Danfoss ( на днях самому довелося стикнутися в проектуваннні з такою як у вас проблемою) без використання насоса (якщо вам вистачить потужності котлового звісно).

    дешевле раз в 6 и проще схема)
     

Поділитися цією сторінкою