Своїми руками У пошуках економії газу - кухонна піч

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Володимир П, 8 лип 2014.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ну вот, а Вы говорите "от фонаря". Вы обсчитывали свои печи?
    И если эта (для меня пока) теория верна, то выходит, что немалое значение имеет, не только внутренняя конструкция: длины диаметры, сечения.., но и внешняя форма печи. Поток газов внутри, увлекая за собой, разгоняет массу воздуха снаружи, а масса воздуха, своей "инерцией", подталкивает слегка поток внутри, не давая падать мощности горения. И так, два потока, за счёт работы разогретых газов, взаимно разгоняются до достижения какого-то предельного подобия равновесия между тягой и сопротивлением - выходят на мощность.
    ракета.jpg
    И если посмотреть на истоки, старейшие устройства, работающие на таком принципе, это плавильные и гончарные горны у минойцев и трипольцев. У них гладкие сводчатые основания трубы, даже у многокамерных. А в связи с вялой логистикой в древности, производства всегда располагались у больших скоплений ресурсов, были традиционными и характерными для местности. То-есть, времени и возможностей, для оптимизации конструкции, было предостаточно.
    И, если проверять теорию практикой, ведь Вы, наверняка, наблюдали много вариантов, не было ли Вами замечено такой тенденции, что печи каплевидной, обтекаемой формы, и/или установленные в углу двух стен, работали бы стабильнее, имели бы большую мощность?
     
  2. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Теорія вірна,свої прилади завжди прораховую (інженер-радіофізик,квантова електроніка,ще радянська школа)-але...Необхідні та наявні і доступні матеріали досить різні речі,на жаль.На свою інвалідну пенсію не маю ніякої змоги замовити,наприклад,литво для форсунок і таке інше.Маю на увазі,що використовую поки що здебільшого те ,що маю в своїх загашниках ,та в гаражах/майстернях друзів,так що розрахунок -то напрям дії,а реальна конструкція то лише апроксимація в моєму випадку.Наприклад,пірометр для налаштування каналу,оптимізації ізоляції -позичаю,газоаналізатор мав у диспозиції лише двічі,але й того достатньо для мене,щоб переконатися у всіх перевагах зроблених мною пристроїв.Існують і недоліки цих печей,але ж і палка має два кінці...

    Поки що не можу ні спростовувати,ані стверджувати , що піч в кутку працює стабільніше -поки не мав можливості перевірити.Хід Ваших думок зрозумілий,однак не впевнений що перевага буде настільки очевидна,щоб я пхав для цього піч в куток,коли комин в іншому боці приміщення.Чи буде потужність в кутку більша? Імовірно.але мушу переконатись на практиці.З іншого боку,те що я "наваяв" не має "форм",які б сприяли прискоренню повітряних потоків,швидше за все має місце страшенна турбуленція:)
    Відносно зовнішньої форми для синергії потужності.На мій погляд цей фактор не настільки суттєвий.В любому випадку,якщо здоров"я дозволить зробити теплоємну піч ще в цьому році,то забір повітря планую брати ззовні,не маю наміру вентилювати приміщення піччю.
     
    Вогнистый Владимир, Т.М., leshiy_40 та ще 1-му подобається це.
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Я имел ввиду уличные варианты, и разбивание ветром устоявшихся потоков.
    Необязательно тащить печь в угол, можно угол притащить к печи - три-четыре листа чего-нибудь - такой себе кожух.

    Тут может иметь значение не столько прирост мощности, сколько дополнительная возможность мощность регулировать.
    И по звуку, это такой себе нейтральный побочный эффект. Можно ли использовать его во благо, устроив что-то типа "свистульки", "окультурить" эффект, чтоб определённый звук был всегда, и был он индикатором, скажем, интенсивности? Кто-то делал такие печки ради звука?
     
  4. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Ну ніфіга собі приколи...rofl
    Давайте, створюйте тему про свистки на твердій деревині.
     
    Останнє редагування: 3 сер 2014
    Т.М. та Володимир П подобається це.
  5. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    В молодості був учасником рок-гуртів-Ваше нестандартне бачення (або,точніше, слухання) механізмів мені дуже імпонує.:vo:Немає у мене жодної інфи,чи хтось робив "свистульки"............Може ,перенести обговорення цього нюансу в юстуванні печей до розділу "співаючі фонтани"?:)
     
    Т.М., leshiy_40 та Энки подобається це.
  6. Вогнистый Владимир

    Вогнистый Владимир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    Володимир П, -где то была тема ИМХО - на Строителях. Да печь может издавать звуки. Но вопрос стоял в том - какие звуки.? плохие или хорошие. и печь - поет.
     
    Володимир П подобається це.
  7. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Володимир П,
    Вітаю.
    Із св"том, будьте здорові.

    Маю запитання, можливо дитяче.
    Поясніть мені призначення наружного кожуха(той, що з балона).
    Кромі як теплоізолятора для допалення піролізних газів, більше пояснення не находжу.
    Дякую.:Hi:
     
  8. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Як буде Ваша ласка,-передивіться ролик ще раз і побачите упаковку з вермікуліту (високотемпературна теплоізоляція). В тексті автор говорить,що завантажив ізоляцію перед тим,як приварити верхню кришку з отвором для вогню,тобто балон -це просто ємність для ізоляції і ,власне,конструктив цього виробу.Справа в тому,що в Європі дуже поширене використання в побуті різноманітних газів у подібних балонах,використані є широко доступні і дешеві (у "Вашому" ролику автор оцінив вартість усіх матеріалів у 5-10 фунтів стерлінгів; наприклад,кава в Римі вартує біля 0.9 фунта, в Лондоні-більше фунта,мова йде не про дорогу каву),крім того при використанні цих балонів можливо зробити акуратну,легку піч ,бо матеріал тонкостінний. Вище я вже писав,що в мережі можна знайти масу подібних конструкцій,які зроблені від "фонаря" : в даній ,приміром, неефективне співвідношення між камерою завантаження паливом і висотою "термоядра",тобто чистота згоряння не буде високою,автор також каже,що в цій конструкції проблемний "запуск" в роботу ітп.ітд.Це все породжено тим,що використаний доступний матеріал,що і зумовило відповідну геометрію і результат.
     
  9. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Володимир П,
    Ну ясно. Це конструкція вихідного дня + з непотребу.:Hi:
     
  10. gucul

    gucul Прораб

    Повідомлення:
    348
    Симпатії:
    451
    Адреса:
    UA Івано_Франківська обл. Гори-Карпати
    Панове "ракетчики" потрібна допомога.Сподобалась ідея турбопічки .Мета- виготовити легку переносну пічурку на пасіку,задача-максимально швидко скипятити 40л-ву кастрюлю води,плюс парова воскотопка і ін.Щось на кшталт такої:
    rocket-stove.jpg
    Для цього планую використати два баки від старих пральок і труби нержи.Так от які мють бути співвідношення довжини/висоти топки горизонтальної і вертикальної частини труби?
    Rocket-stove-dimension.jpg
    І який тип топки для цього підходить?,схиляюсь до 3
    images.jpeg
    Ну і хотілось би топку побілше,щоб на одній закладці дров баняк закипів.
     
    Aleks dp, Володимир П, Т.М. та ще 1-му подобається це.

Поділитися цією сторінкою