Био газовая установка своими руками

Тема у розділі 'Высокие технологии', створена користувачем Михаил П., 9 чер 2014.

  1. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    Я займаюсь газопостачанням зрідженим газом. Проектуємо, монтуємо, експлуатація (зараз через економічну ситуацію об'єктів експлуації немає). Про процеси згоряння газу знаю не тільки теорію. Про який запах Ви говорите? Будь-який газ у Вас на кухнях горить одорований метилмеркаптантом. Саме він дає запах, бо газ сам по собі запаху не має. І що, при роботі котла Ви відчуваєте запах газу? Його немає навіть при відкритому горінні вогню на газовій плиті. Поява запаху може бути при: 1) неправильній роботі димоходу, але при неповному згоранні суміші; 2) в разі витоку газу з трубоповоду (тріщини, нещільність) і т.п. А в котлі із закритою камерою згорання? Закрита - означає, що вона герметична по відношенню до приміщення, де аппарат встановлений. Забір повітря проводиться іззовні. Молели газу фізично не можуть потрапити в приміщення. При неповному згоранні суміші запах може бути із димової труби, але: 1) потрібно усунути причину неповного згорання суміші, 2) вивести трубу вище для ефективного розсіювання. Інша справа, що біогаз має значну кількість вологи, його потрібно очищати, щоб пустити у систему газопостачання будинку. Про це ми ще не говоримо, оскільки газ потрібно ще отримати та впевнитись у його достатній кількості. Йдеться про використання на господарські цілі - підігрів приміщення із траринами і т.п. А в сараї отой Ваш "шанельномерп'ять" є постійно. Просто багато містян про ці умови не здогадуються.
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    gup_1978, запах "шанельномерп'ять" (с) - сморід звичайного гавна, а не метилмеркаптанту.

    Багато х то так звикся з тим запахом, що його не помічає, і звертає увагу на те, що від нього всі шарахаються. Є знайомий "фермер", який десятком свиней засмердів все в радіусі 200 метрів від свого будинку. Особливо клянуть сусіди, коли нема вітру..
     
  3. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    Не дуже віриться. В селі в кожного є 3-4 свиней. В кожному подвір'ї. І що - все село "воняє"? Можливо робітник фабрики по виготовленню парфумів (так званий "ніс") і відчуває це, але я сам жив у селі і моя теща все життя пропрацювала на свинофермі (місяць назад на пенсію вийшла) і ніяких запахів від неї немає. Можливо вони є, якщо спати разом із свиньми і рік не митись. Я до тещі приїжжаю не рідше одного разу на два тижні (живе на відстані метрів 100 від свиноферми) і якихось особливо задушливих запахів немає. Звичайний "фон", бо, вибачайте, корови проходячи вулицею стримуватись не думають і роблять своє діло коли заманеться. Але питання не в тому. Я впевнений, що від біогазової установки при її правильній експлуатації запахів не повинно бути. Все або герметично, або згорає. Якщо має місце повне згорання палива запаху Ви не відчуєте, бо СО2 запаху не має. Запах диму від печей чи вогнища - це неповнен згорання дров. Звичайно повного згорання досагти практично неможливо, але потрібно прагнути до мінімальних втрат.
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Та не горить "шанельномерп'ять", і у вас біля плити, з вашого борщу, буде відчуватися, що ви "у гостях"..

    "не вірю" (с).
    але менше з тим, робіть газгольдер (газозберігач), без нього не обійтися.
     
  5. Теодозійович

    Теодозійович Майстер

    Повідомлення:
    81
    Симпатії:
    67
    Адреса:
    Галичина
    Це результат годівлі преміксами,на природніх кормах ситуація інша.
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    офтоп..
    я би це відніс на брак культури і інтелекту, не свиней, а "фермера". В нього інстинкт, як у корови: підняла хвіст (бізнес) і всралася, тем де схотілося.. Вам смердить - то ви і прибирайте..
     
  7. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    Давайте без шанелів. Я так розумію, що під цією назвою Ви маєте на увазі сірководень? Але ж він прекрасно горить... Давайте розбиратись, що там не згорає і як цього позбутись. Хоча повторюю, про використання біогазу на кухні я не агітую. Тільки господарські цілі і тільки в нежитлових приміщеннях (склад газу маловідомий, краще не ризикувати)
    --- добавлено: 9 янв 2015 в 22:09 ---
    Думаю, що це можливо уже в промислових масштабах. Газгольдер потрібен або дуже великий або потрібен компресор для стиску газу. Але тоді газгольдер - це посудина, що працює під тиском, його потрібно реєструвати, робити паспорт, опосвідчення і т.д. Для приватних осіб та малих фермерських госпордарств занадто затратно.
     
    Останнє редагування модератором: 17 січ 2015
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    це "тухлі яйця".
    "шанельномерп'ять" - сморід лайна, він - не горить, тому що не встигає згоріти
     
  9. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    Отой "сморід" і складається із сірководню, аміаку та інших сполук. А наш ніс видає результат на аналіз цієї суміші. Я завжди допускаю, що чогось не знаю і дуже багато людей знають більше ніж я. Але Ваше тредження дуже сумнівне. Як це "не встигає згоріти"? Це ж не шматок гуми, який горить годинами. Це газ. І якщо він горючий, то згорає відразу (умовно, звичано, але термін досить короткий). І звідки інформація, що він не встигає згоріти, а не, наприклад, що це негорючий газ?
     
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    тому що смердить в приміщенні, де спалюють газ.
     

Поділитися цією сторінкою