Био газовая установка своими руками

Тема у розділі 'Высокие технологии', створена користувачем Михаил П., 9 чер 2014.

  1. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    1. Согласен, просто все кажется если со стороны смотреть. По поводу датчиков - да похоже нужно. Думаю можно приспособить автоматику для инкубаторов. Они достаточно точные. Если не хватит температуры (они там градусов до 40 контролируют - ну и ладно, цепляем датчик снаружи емкости через прокладку. Меряем температуру в емкости и сравниваем показатель на датчике. Теплопроводность материала не изменяется, значит температура на датчике будет меньше но пропорциональна внутренней.
    2. Многие люди идут на значительные траты времени и денег чтобы смастерить ветряной генератор. Понимая при этом, что ветра может и неделю нормального не быть, но получить 20-50 Вт (!) - это уже достижение. Вроде прибор более сложный и дорогой но это не останавливает. Но биореактор сделали единицы и получили ли они какие-то результаты толком не понятно.
    3. На основе лабораторного уже можно делать продукт массового применения. Иначе довольно стремно забабахать бетонную яму на пару кубов и все прочее при этом не имея уверенности что из этого что-то получится.
     
    Энки подобається це.
  2. Casio

    Casio Підмайстер

    Повідомлення:
    87
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    Черкассы
    А ще - суть людини, особливо слов'янської національності, робити багато чого через одне вибачте на слові, місце, без попередньої підготовки та тех. розрахунку.

    Ви б спочатку в повідомлення вчиталися, а потім вже кидалися словами про віруси.
    Значить давайте по порядку. Я сам 17 років прожив в селі і про свиней знаю не з чужих вуст.
    Отже кажите, що 50 кг відходів щодня?
    Недалеко від мене знаходиться великий комплекс по вирощування свиней, моя мама працює там бухгалтером, отже основні розрахунки наступні (в умовах крупнотоварного виробництва): свиня росте з найефективнішим засвоєнням їжі до 110 кг за 5 місяців, при цьому вона з'їдає 540 кг. комбікорму.
    Рахуємо далі - свиня складається на 70 відсотків з води, - значить сухої речовини в 110 кг - 33 кг, це та речовина, яку вона засвоїла з їжі. Значить викакати вона повинна - 507 кг відходів, але вони мають вологість біля 43-48 відсотків, значить відходів - близько тони. Одним словом 7 кг в день.
    Тепер давайте оглянемо підхід до вирощування свиней в селі.
    Свиня вирощується до 150-180 кг в середньому 1.5 року, хоча всі розуміють, що розте вона лише від зерна, але всі продовжують годувати її бур'янцем, люцерною ,буряком і всяким різним. дана свиня в будь-якому випадку переживає один холодний період. Можете прикинути, наскільки утеплені сараї і скільки свиня тратить зимою кілоджоулів на обігрів, а ці джоулі вона бере із щойно з'їденого. Далі, як обладнано пол: дощаний настил в кращому разі по бетону або по грунту, звісно ні про яке сечо відведення йти мова не буде, значить із каловими масами свіні ви що через день будете викидати ще й кілограмів 15 мокрої соломи. При таких розкладах із однієї свині будете отримувати за її вік тон 3-4 відходів (обов'язково не забудьте додати сюди людиногодини).
    Не забудьте, що для того щоб бродіння відбувалося - потрібен підігрів, а якщо масса у вас гріється сама- то це вже кисневе окислення і добувати ви будете не метан-пропан, а ЦЕ О ДВА.
    Значить продовжимо, якщо хтось вирощуєє свиней останнім описаним способом, а потім, ще й намагається здобути звідходів газ, це нагадує мені погане вікно із щілинами взимку через які виходить тепло, а господар намагається це тепло за допомогою системи теплообмінників якось використати.
    По моєму краще нормально налагодити вирощування свиней за максимальною ефективність, а ті 90 відсотків людиногодин, які в вас залишаться(бо вже не будете таскати какашки по 50 кг від кожної свині), використати на видобування електроенергії із електорогенератора шляхом колового обертання падалей.
    Давайте подивимося на американців, які зайву гривню не потратять - так вони какашки спалюють на ТЕЦ і добувають електрику.

    Подивитесь в інеті якийсь аграрний довідник по підживленню поля попелом (рус. - золою), а потім мені розкажете.
    Ще не забудьте порахувати скільки треба людиногодин\гривнелітрівсолярки для того, щоб із

    дістати відходи та розкидати по полю.
    Продовження слідує...
    З повагою.
     
    Володимир П, Uh0 та Энки подобається це.
  3. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    За електрогенератори забудьте. Для того щоб отримати біогаз, який можна подати в циліндри двигуна його потрібно добре очищати, відбирати воду і т.д. Та і генератор коштує немало. Продати електроенергію в Україні - можна сказати неможливо (довго все описувати).
    Підігрів ємності?... Тут не дуже впевнений, але: 1) на тваринницькій фермі, щоб отримати перегній, то купу гною вкривали шаром грунту для його герметизації. Температура піднімалась до таких величин, що були випадки самозаймання. А якщо купа просто лежить, то такого немає, хоча всередині температура також досить висока (не міряв звичайно, але за відчуттями взимку була однозначно плюсова).
    2. Крім того в літературі по біогазу пишуть, що процес іде із виділенням теплоти. При достатній теплоізоляції резервуару підігрів його може й не знадобиться.
    Спалювати какашки? А як його сушити - розкладати на металевих листах? Кажуть раніше топли кізяками - то це буде теж саме. Повертаємося на 150 років назад? Вся штука в тому, що якщо кинути кізяк в топку, то горить сухий залишок. При отриманні біогазу його виробляють бактерії і виникає питання - при якому способі отримаєш більше ккал - при спалюванні гною, чи при його переробці в біогаз.
    50 кг (менше чи більше) я не знаю - це приблизна цифра.
    Що стосується утеплення сараїв - це звичайно першочергове питання - але спробуйте це роз'яснити в селі (якщо Ви з села, то знаєте, наскільки це непросто - зламати стереотипи).
     
  4. Casio

    Casio Підмайстер

    Повідомлення:
    87
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    Черкассы
    Значить доповідаю Вам, в органічній хіміі
    Є таке поняття, як утворення метану-етану-пропану та інших різних вуглеводних з'єднаннь шляхом БЕЗКИСНЕВОГО РОЗКЛАДУ ОРГАНІЧНОІ РЕЧОВИНИ (відбувається силами особового складу роти матеріально-технічного
    Забезпечення спеціальнонавчених бактеріі, які фунциклюють лише в плюсових умовах, причому виділяти тепло там нікому).
    Виділення тепло органічною речовиною відбувається виключно при іі окисленні киснем, який з'єднується з молпкулами органічноі речовини в процесі чого виділяється тепло, таким чином вуглеводні речовини, які мали дати Вам горючий газ, дають ЦЕОДВА, а Ви нічого не отримуєте.
    Виходячи з умов та коефіцієнту корисноі діі вирощування свиней в селянських домашніх господарствах, вважаю за доцільне прирівняти видобуток газоподібних вуглеводнів до заготовки родзинок з булочок.
    А в кого є не викиристана та нецілеспрямована енергія, пропоную видобувати енергію в чистому вигляді із велосипедноі динами шляхом виконання поворотно-поступальних рухів нижніх кінцівок.
    З повагою.
     
    Останнє редагування: 13 сер 2014
    Володимир П та Энки подобається це.
  5. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    Я органіку і в школі знав гірше ніж неорганіку. А тим більше зараз. Приймаю Ваше твердження за таке, що відповідає дійсності. Зайдемо з іншої сторони. Для оптимального процесу отримання біогазу (є правда різні режими), але в середньому 40-50 град. Тобто підігрівши суміш до такої температури, потрібно прийняти заходи то теплоізоляції. Це не так складно. Тепер в залежності від рівня теплоізоляції беремо тепло, яке отримується із біогазу (його частину) і пускаємо на компенсацію тепловтрат. Практично - це теплообмінник в димовій трубі де нагрівається теплоносій (антифриз) і теплообмінник в біореакторі. З'єднуємо їх трубками і отримуємо стабільну температуру. Це перше.
    По-друге: ми розглядаємо найпростішу (читай - найдешевшу) установку. ЇЇ ккд буде далекий від ідеалу.
    По-третє: під Києвом є комплекс, де встановлено біореатори по кілька тисяч кубів кожен (не памятаю скільки). Можете туди поїхати, розказати свої погляди директору і подивитись на його глузливу посмішку.
    І останнє: я не дуже розумію людей, які замість того, щоб намагатись знайти рішення проблеми всіма силами намагаються "зарубати" ідею. Можливо це із-за відсутності власного конструктивного мислення, можливо просто через склад характеру. Мабуть отак сміялись із братів Райт і інших людей, які займались чимость новим, нестандартним. Ви навіть не зможете довести, що установка не буде працювати, бо вони існують і працюють. Якщо є сумніви: http://zorgbiogas.ru/upload/References_ru.pdf. Це не є рекламою. Обладнання ДУЖЕ дороге. Може воно і якісне, але можете і не запитувати, кілька років диллер присилав комерційну пропозицію - я два рази нолі рахував - з першого разу очам не повірив. Як то кажуть - то не для нас, а для багатих буржуїв.
     
    vova19605 подобається це.
  6. Oresta

    Oresta Стажер

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    12
    Гарний оптимізм!! Вірте в себе!!
     
  7. syawa1970

    syawa1970 Інженер

    Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Украина
    так не буде, бактерії працюють без доступу кисню
     
  8. Ratmice

    Ratmice Майстер

    Повідомлення:
    139
    Симпатії:
    53
    Адреса:
    Киев
    Послушайте, не надо спорить. Все правы. Но
    1. на свиней не ориентируются-выход мал.
    2. в наших условиях надо греть.
    3. почитайте инет. полно реализаций. и теории применительно к нашим условиям.
    4. Вы правы - готовой малой конструкции нет. А жаль.
    Вот у меня есть клиент. 3 коровы. Навоза валом. 100кг в день. И вонь, которую надо убрать из-за соседей.
    Я анализировал. Конструкции нет. Прав автор ветки - надо опробовать сообща. Русские говорят -газа будет минимум(если тратить его на нагрев). Зато есть гумус. А это тоже польза.
    В общем я готов участвовать посильно.
     
    Володимир П подобається це.
  9. Genas

    Genas Підмайстер

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Одесса
    Год назад натыкался в ютубе на видео где человек собрал мини реактор, очень подробное видео и комментарии автора. Так что шукайте. Помню что рассказывал сколько нужно сырья, как делать закваску, как загружать в реактор, перемешивать в реакторе, подогрев своим же газом, вот только не помню какой использовал газгольдер
     
  10. carambich

    carambich Бригадир

    Повідомлення:
    235
    Симпатії:
    231
    Адреса:
    Козятин

Поділитися цією сторінкою