Первый запуск скважины

Тема у розділі 'Скважины и колодцы', створена користувачем колянн, 24 кві 2014.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Я знаю. Но насколько его хватит, если 10л/мин, хотя бы?
     
  2. МАМАЙ)

    МАМАЙ) Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.131
    Симпатії:
    3.395
    Адреса:
    Київ
    Монтажна інструкція є в кожному самовсмоктуючому поверхневому насосі пристойного виробника. Якщо дозволяють ґрунтові води, заглибіть його (насос) якмога нижче від рівня землі - 8 метрів критична глибина рівня води для насосів такого типу.

    Абісінський колодязь (“свисток”) має діаметр труби 34 ÷ 76 мм. Це – найчастіше тимчасова, не розрахована на ремонт свердловина. До неї використовують тільки самовсмоктуючі поверхневі ручні поршневі та електричні насоси.
    Нерідко таку конструкцію із сталевих труб та сітки просто забивають у землю кувадлом. Назва "свисток" підкреслює простоту конструкції, швидкість та дешевизну спорудження й відносно невелику тривалість її експлуатації.
    “Свистки”, або “абісінські колодязі”, мають такі характерні особливості.
    По-перше, "свисток" не можна відремонтувати із-за діаметра меншого за діаметр бурового інструменту. Єдиний можливий ремонт "свистка" - перебурити його наново.
    По-друге, неможливо експериментальним шляхом встановити динамічний рівень води при відкачуванні. Як наслідок, на свердловину встановлюється поверхнева помпа, яка качатиме не стільки скільки потрібно, а стільки скільки зможе.
    По-третє, при інтенсивному відборі води у спекотне літо на суміжних територіях можливе короткочасне зниження рівня водоносного горизонту викликає збої роботи поверхневих насосних станцій. Спершу це спричинить багато зайвого клопоту та хвилювань, оскільки діагностика цього явища вимагає досвіду. Адже причина лежить поза межами як системи водопостачання, так і ділянки в цілому. Потім, коли з’ясується дійсний стан речей, споживач, у кращому випадку, зможе користуватися або системою в будинку, або поливом, але не обома ними водночас.
    Правильно спроектована та виконана свердловина під заглибний насос не має наведених вище недоліків.
     
    Останнє редагування: 7 лип 2014
    Володимир П та Энки подобається це.
  3. iakmak

    iakmak Бригадир

    Повідомлення:
    301
    Симпатії:
    123
    Так тим не менш, звідки з таким діаметром труби візьметься достатньо води для комфортного життя?
     
  4. Бурмастер

    Бурмастер Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    5
    Адреса:
    Мариуполь
    Дебит такой скважины зависит от водоносного пласта и при диаметре 50 мм. в дресвяно-щебенистом слое (перфорация без сетки 1 м.) превышает 2-3 м.куб. в час.
     
    Володимир П подобається це.
  5. авк76

    авк76 Майстер

    Повідомлення:
    158
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    Киев
    Совершенно верно. Скважина ф50ПЕ на среднезернистый песок, фильтр нерж. сетка П55 длина 1м (под сеткой подмотка леской ф3мм от мото-косы ), глубина 10м, статика 3,5м = дебит 2,2м.куб/час (насос БЦН-1,1 на излив через шланг 3/4).
     
  6. арсеній

    арсеній Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Доброго дня всім. Будь ласка,підкажіть мені хто знає, де в Україні можна придбати полімерну сітку галунного плетіння П56 для фільра на свердловину. Буду дуже вдячний всім за відповіді.
     

Поділитися цією сторінкою