Який реальний коефіцієнт корисної дії твердопаливного котла?

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Casio, 14 кві 2014.

  1. Casio

    Casio Підмайстер

    Повідомлення:
    87
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    Черкассы
    Хочу для себе з'ясувати, який ККД у твердопаливного котла. Наперед скажу, що повідомлення рекламного характеру про те, що котли певної фірми можуть з 25 кг закладки горіти 5 днів при 120 км кв. опалюваної площі, будуть або видалені, або нещадно висміяні, бо питому теплотворність дров я зможу подивитися в довіднику.

    Цікавить ККД традиційного котла, а не піролізного. Прохання розглядати наступні умови: вид палива - дрова, спосіб підключення до тепломережі - примітивний, на пряму до батереї без будь-яких теплообмінників.
    Якщо хтось кине нормальне посилання на нормальну тему або якщо моя тема є двійником, то я свою видалю. До пошуку не відправляйте, бо, зазвичай, це збір невпорядкованої, неперевіреної інформації, яка, ще й крім того, є рекламою.
    Наперед вдячний за відповіді.
    З повагою.
     
    параска подобається це.
  2. peps08

    peps08 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.661
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    Casio,

    якщо котел задушити то він протліє досить довго а ККД буде майже нульовий. Повний ККД він видасть при максимально сприятливих умовах горіння тобто дрова + повітря.
     
  3. Casio

    Casio Підмайстер

    Повідомлення:
    87
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    Черкассы
    Добре, припустимо, що умови горіння наближені до максимально спирятливих. Який ККД?
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    порівнював з витратою газу при однаковому морозі. 2 м3 газу рівнялося 7 кг соснових дощок. Котел КЧМ. Грубо - 75%.
     
  5. Віта Клімат

    Віта Клімат Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    0
    Добрий день. Розповім з власного досвіду. Ми продаем і встановлюєм котли верхнього горіння (свічка) вже років сім. Спочатку литовські, а тепер і власного виробництва. В рекламному буклеті всі виробники подібних котлів заявляють ККД-93-93,5%. Це при ідеальних умовах на будинок включно з тим теплом, яке потрапляє в котельню, при використанні хороших сухих дров. Реально для будинку получається 85-88%. Коли котел вже вийшов на свою потужність і система прогрілась, то можна тримати руку на виході з котла, якщо цікавить кину посилання на відео. Це означає, що котел більш ефективно використовує тепло, а не викидає в повітря. Але комин, за таких умов треба гільзувати. В котлах цього типу димові гази перш ніж вийти в комин підігрівають повітря в трубці подачі повітря. В тт котлі нашого виробництва є ще рекуператор повітря який трішки піднімає ККД котла(приблизно 2%). Тобто коли водяна сорочка котла прогрілась, вона нагріває повітря яке надходить через боковий клапан в повітряному канал. Трохи наших розрахунків: 1кг=3,7 кВт. 35кВ котел-завантаження приблизно 70 кг- 70*3,7кВт=259кВт. Далі котел щоб прогрітись і прогріти систему працює на повну потужність. Орієнтовно для середньоутепленого будинку(до 350 кв. м.0) це 2-3 год. Перші 2-3 години ми витрачаємо приблизно 35*2=70кВт. Лишається 259-70=189 кВт. Далі котел з досвіду споживає 7-8 кВт на год. Отже отримуємо в середньому час горіння- добу.
     
    Останнє редагування: 25 кві 2014
  6. Степанович1

    Степанович1 Бригадир

    Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    3 1 кг дров 3,7 кВт ніколи ніхто не "вижме", 3 кВт*год більш реальний показник;)
     
    Останнє редагування: 8 тра 2014
    Дональд78 подобається це.

Поділитися цією сторінкою