Теплоизоляція швів кладки

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем palmir, 8 кві 2014.

  1. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    palmir, не занимайтесь глупостями.
    эффффект мал, трудозатраты высоки, прочность уменьшается, все "проблемы" переносятся в тело кладки.
    1м3 "теплоизолятора" - это 20м2 полноценной теплоизоляции в 50мм.
     
  2. palmir

    palmir Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    1
    Давайте, будь-ласка, трохи конкретніше.
    1. Думаю саме питання тепловтрат через шви не виникає. А 10см теплоізолятора (та навіть 5см) це питання знімає однозначно. Не розумію чому саме не має бути ефекту?
    2. Трудозатрати - так певною мірою збільшуються. Хоча на скільки? якщо набити руку, справа не надто гальмуватиметься. (тут основна проблема переламати звички, і проблема не в складності процесу, а в людському "та нафіг треба, мені простіше так")
    3. Міцність - На міцність впливає два фактори - площа прилягання і міцність (марка) розчину. При незначному зменшенні площі прилягання її легко можна компенсувати міцністю розчину.
    4. Повноцінна теплоізоляція - це окреме питання.
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Может просто не получиться. Чтоб была площадь контакта, раствор наносят с запасом, и лишки выдавливают,- так раствор "притирается" к камню, заполняются все пустоты, выравнивается слой - человек не робот, идеально ровно не намажет. Поэтому любые включения, внутрь шва, должны быть эластичными, как сам раствор, чтоб вместе с ним двигаться. Пенопласт не такой. Потом велика вероятность испачкать раствором пенопласт, и он станет уже не 10мм, а больше, что скажется на геометрии шва-стены. Геморрой, короче.
    И ведь сам пенопласт - не совсем теплоизолятор. Изолятор - воздух, заключённый в пузырях стирола. Стирол - "упаковка", контейнер для изолятора. Контейнер нужен там, где воздух сам неподвижно не удерживается.
    Поэтому, будет то же самое, но гораздо проще, быстрее, дешевле, вместо пенопласта, оставлять пустое место.
    Но как это скажется на прочности конструкции?
     
    Останнє редагування: 10 кві 2014
    palmir подобається це.
  4. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    palmir, одно время было сильно обсуждаемым -
    1) эконимия кирпича при его укладке под углом к оси стены
    2) создание "роботов" для кирпичной кладки или блоков для рядовой кладки и кладки под углом
    и тд и тп
    В своём жилье Вы хозяин. "Слепите", а потом поделитесь.
    Швы кладки должны быть заполнены полностью однородным раствором. Марка кладочного раствора должна соответствовать марке "кирпича" на сжатие. А ещё есть "сдвиг".
     
    Jonic та Энки подобається це.
  5. palmir

    palmir Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    1
    Як зробити шов з пустотою - є кілька варіантів. Чітко сказати на скільки це проблемно, можна лише практично спробувавши.

    Повітря ізолятор, але який є рухомим. Може виникнути конвективний потік. Але при даних розмірах порожнини ще й в горизонтальній площині цей ефект може бути не значним. Дякую, що звернули на це увагу.

    Сарказм у Вашій відповіді не робить її обгрунтованою, і явно не схиляє до певного рішення.
    Якщо б я мав непереборне бажання зробити задумане без вияснення різних моментів - то не задавав би питання на форумі.

    Стіна має товщину 40см. Порожнина максимум 10см. Виходить, що розчин знаходиться на 30см. Якщо б цього було замало, то будинки зі стінами товщиною 30см не будували б.
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Не плохо будет, если будет несколько камер с воздухом, типа, "под гребёнку". Две - три... чем больше тем лучше, и так до пенопласта. Но это резко повышает требование к качествам раствора, клей уже нужен. Ну и, если механизировать процесс, то может быть что-то типа: по кладке едет типа бункер с раствором, на колёсиках, крутишь ручку - он едет, и выдавливает из себя три-четыре ровные колбаски раствора.

    Очень трудно придумать что-то новое. Если что-то, казалось бы, очевидное не делают, не предлагают за деньги, значит, как правило, есть решение проще, дешевле, выгодней...
     
  7. fucosa

    fucosa Підмайстер

    Повідомлення:
    57
    Симпатії:
    15
    І все ж якщо порівняти розчин з перлітом, хоч і в меньшій пропорції з таким без перліту, то перший буде тепліший. А ще я думаю, що у вас буде ще багато містків холоду і без швів. Фундамент утеплений пінопластом?. Підлога буде утепена і по периметру? Вікна плануєте встановити з Рехау 7 камерного товщиною створки не пам'ятаю скільки, задається десь не меньше 11 см. Будете встановлювати їх з використанням спеціальної термоізолюючої стрічки (думаю, не всі віконники про неї знають, не те що споживачі). Пакети 4-12-4-12-4 з напиленням та газом ? Чи вам втюхають 4-8-4-8-4, що будуть давати значні тепловтрати та конденсат? Біля вікон утеплення з мінвати? Для нашої кліматичної зони відвідайте стандарти - буде вам здивування - особливо з приводу товщини стіни (краще більше 1 м.) І не вірте нікому, хто пише - що пінопласт 5 см, мінвата 10 і 3 (5) цеглини по теплопровідності одне й те ж - на практиці аж ніяк. Будете перев'язувати кладку металевою сіткою? Мабуть. А як же метал - знову містки холоду, і т.д. і т.п. Зовнішнє утеплення вашого блоку плануєте? Плануйте адекватне. Якщо мансарда - утеплювача краще 30 см і буде вам щастя. Успіхів.
     
  8. palmir

    palmir Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    1
    Можуть бути різні причини чому щось не роблять . В будь-якому випадку має бути конкретне обгрутування.

    Звичайно, що з перлітом буде тепліший. Питання на скільки тепліший (ефективніший), якщо його додати значно менше від рекомендованої кількості. А якщо дати потрібну кількість - то міцність розчину буде слабкою.
    Звичайно, що шви не єдині містки холоду. І Ви правильно написали на що ще потрібно звертати увагу (хоча не зі всіма відповідями погоджусь - але це окремі теми).
     
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Комфорт, время, деньги.
    И всё.
     
  10. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    в чехів є технічне рішення кладки керамічних блоків гелус на монтажну піну
     

Поділитися цією сторінкою