Своїми руками Камін для опалення будинку

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем ostapus, 27 лют 2014.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 23 кві 2014.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. Ratmice

    Ratmice Майстер

    Повідомлення:
    139
    Симпатії:
    53
    Адреса:
    Киев
    180кв.м. 2300кубов газа плюс дрова. Честно сказать... многовато.
    "Решітка вверху нагрівається так, що довго рукою її не втримаєш." Это плохо. Значит Вы снимаете немного. А представьте себе какой температуры выходит дым. А в идеале- должен быть еле теплый. Больше вентилятор поставьте. и в рукав тоже. Улитку. Осевой не дает давления.
    "Тобто забір повітря (якась частина) для горіння та рециркуляція ведеться ззовні." Что значит Якась частина? или есть забор внешний или сосет из дома?
    Да еще что хотел сказать. Утепляйте дом и поставьте СВК. Солнечные воздушные коллекторы. есть такое chandelle.com.ua Начнете топить не потому, что холодно, а для того чтобы на огонь смотреть.
    Я Вам скажу такое. 250кв. 900кубов. И это еще не сделано по максимуму.
    Ищите потери.
    --- добавлено: 5 мар 2014 в 23:08 ---
    а что за щиток? с циркуляцией воды?
     
    Останнє редагування модератором: 13 бер 2014
  2. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    мабуть ви не зрозуміли... решітка - через яку гаряче повітря виходить з теплової камери. Саме вона нагрівається і це добре! крім того через трубу гаряче повітря поступає наверх на 2 поверх у спальню. Там на виході температура за 60 градусів(може і більше далі градусник не показує) і дме як фен!!!

    - це казки реклами. Скло каміна закопчується на 2-3 топку. Звичайно якщо брати спецтопку, то можна і смотрєть.. але мені надоїдає..)))

    є забір але і сосе з дому... малий діаметр труби передбачив. коли розкочегарюю, то тягне по підлозі. а якщо помірно топити, то все нормально.
    інші рекомендації врахую... дякую!!
     
  3. Ratmice

    Ratmice Майстер

    Повідомлення:
    139
    Симпатії:
    53
    Адреса:
    Киев
    Я понял про решетку. Смотрите. допустим 80грд. и ну пусть 5кубов в час. Если будет 70грд и 6кубов КПД будет больше. Чем больше перепад между горячим(вашей трубой дымохода) и холодным(воздухом вокруг нее) тем больше остается в доме.
    Про скло не знал. Но знаю что если воздух в топку подавать вдоль стекла, то прослойка этого воздуха не дает копоти оседать на стекле.
    малий діаметр труби передбачив..... поставьте маленькую улитку на трубу - когда форсаж включили. она даст больше через малый диаметр.
     
    С@ньок та ostapus подобається це.
  4. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    абсолютно так. є спеціальні камінні топки (з двійним склом, але ціна...) в моєму випадку спрямувати приток повітря в топку вздовж скла - не вийде.

    як завжди, щось недоробляється ))) воно то треба було б. колись поставлю при нагоді.
    Дякую!!
     
  5. Дмитрий ДАР

    Дмитрий ДАР Інженер

    Повідомлення:
    695
    Симпатії:
    1.145
    Адреса:
    Запорожье
    Щиток-это кирпичная груба которая забирает избыточное тепло и аккумулирует,а затем отдает в течении 8-10 часов.
     
    Володимир П подобається це.
  6. Ratmice

    Ratmice Майстер

    Повідомлення:
    139
    Симпатії:
    53
    Адреса:
    Киев
    Это че? гибрид печки и камина? Что то новое. О таком еще не слышал dntknw
     
  7. Дмитрий ДАР

    Дмитрий ДАР Інженер

    Повідомлення:
    695
    Симпатії:
    1.145
    Адреса:
    Запорожье
    Ничего нового ,каминная топка -по сути буржуйка,на выходе дымогазы с температурой 250 и больше градусов .Снять избыточное тепло можно грубой(схему приводил выше) или радиатором.
     
  8. oprysta

    oprysta Стажер

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    1
    Планую ставити будинок, хотів поділитися думками щоб ви підтримали чи відхилили з практичної точки зору. Планую камін, відповідно 1) хочу топку обкласти шамоткою щоб тепло довше зберігалося навіть після загасання вогню 2) для подачі повітря хочу покласти трубу діаметром 110 мм під стяжку на глибину 40-50 см по максимально великому контору під нахилом. На малюнку приблизна схема. Untitled.png
     
    Andrii_M подобається це.
  9. ostapus

    ostapus Бригадир

    Повідомлення:
    141
    Симпатії:
    250
    Адреса:
    Луцьк
    oprysta,
    коротко ділюся думками )) ...
    1. Камін в кутку біля зовнішньої стіни буде вимагати доброго утеплення зовнішньої стіни а особливо комина, на які будуть в холодний період осіати конденсат - мокріння стіни- ... Радив би ставити камін з комином в центральній частині середньої несучої стіни. Комин має бути в діаметрі на менше 4 кв. дм. Внутрішні стіни комина - максимально гладкі (зменшення осаду сажі).
    2. Шамот треба класти тільки зверху каміна. Топка не повинна торкатися до цегли ніде. Навколо топки "гуляє" повітря. Особливо важливо з передньої частини топки при обмуровуванні залишити шпарину по фасаду між топкою вверху і поперечною балкою. там найбільший нагрів конструкції. Там треба відбирати тепло.
    3. Стосовно довгих "магістралей" труб - можливо недоцільно. Мабуть це для того щоб повітря з вулиці частково прогрівалося... Я б просто кинув у стяжку 100-ку трубу і вивів кінець під каміном. перекривати від холоду можна будь-яким клапаном.
     
    Дмитрий ДАР подобається це.
  10. Ігор1952

    Ігор1952 Майстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    51
    Адреса:
    м. Львів
    Про забруднення камінного скла топки- як що використовувати сухі дрова твердих порід або ж фруктові, то кіптяви практично нема і як що навіть є то легко знімається розчином каустичної соди- дотримуючись правил безпеки при роботі з ним. Декоративних решіток для виходу теплого повітря можна ставити більше- я ставив три-по одній з боків і одну на фасаді. Фото я викладав в темі "Камін з газобетону ". Чи передбачено у Вас перекриття димоходу по закінченню процесу топки ?
     
    ostapus подобається це.

Поділитися цією сторінкою