Как не надо бурить скважины

Тема у розділі 'Скважины и колодцы', створена користувачем yrport, 13 лют 2014.

  1. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    050210_1808.jpg

    Хлопці, чого ви всі сьогодні такі злі? Посміхнітся - Свят Вечір на підході !
     
  2. мастер+в

    мастер+в Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.542
    Симпатії:
    1.907
    Значит, все должны безоговорочно поднять руки вверх, сам собственник изрекает. Если собственник буровой компании пишет такой бред, а потом этот бред будет нести заказчик, начитавшись ваших рекомендаций?! То остальным, будет очень тяжко. Вы в своем "Постулате" столько глупостей написали (чуть ли не в каждом предложении, с одобрения некоторых знахарей), что назвать вас ПРОФЕССИАНАЛОМ язык не поворачивается. Вы меня простите, вы даже на помбура не тянете. Это вам говорю Я , у которого за плечами более пятисот скважин. За сем лет эксплуатации которых, не поступило ни одной рекламации. Тьфу!
     
    Останнє редагування: 7 січ 2015
    Jonic подобається це.
  3. yrport

    yrport Майстер

    Повідомлення:
    58
    Симпатії:
    34
    Адреса:
    Киев
    РЕАЛЬНО САМОДЕЛКИН КОРОНУ НАПЯЛИЛ! Делайте как все или как можете и успокойтесь. И еще -по-тактичней, пожалуйста.
     
  4. МАМАЙ)

    МАМАЙ) Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.131
    Симпатії:
    3.395
    Адреса:
    Київ
    Не перебільшуйте. Власник сайту Віктор Свірін (знав його 2002/05 р.) не має геологічної освіти і досвіду бурової справи. Вправний ІТ'шник, спритний рекламіст, чіпкий манагер - має долю з кожної бурової фірмочки на своєму віртуальному майданчику (без адреси і офісу).
    Бурові компанії з репутацією там не труться, тому непрофесійних ляпів там - хоч греблю гати.
    Буровики працють за завданням (ГТН - геолого-технічний наряд), яке видають геологи та технологи буріння.
    Гідрогеохімік на підставі ГІС'у (геоінформаційна система) може зпрогнозувати хімічний склад водоносу та відсотки вірогідності такого прогнозу.
    Повноцінна бурова компанія всіх цих чуваків має у розпоряджені.
    Щоб стати "рентгеном"- потрібно мати базу данних свердловин не менше трьох свердловин на один горизонт на 1 кв. км в рівнинних умовах. Це колосальна праця.
    А можна нічого цього не робити і язиком безвідповідально поляпати - він, як відомо, без кісток.
     
    Останнє редагування: 9 січ 2015
  5. Зазор

    Зазор Майстер

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Україна Рівненська обл
    Шановні майстри з прочитаного вище зрозумів - що там майструвати нема чого, там майструють не руками, як говорить бабуся вислухай кожного сліпого, кривого,,,,,, але зроби так як рахуєш за правильне.
    Мені вже цікаво що на КРАЇНІ МАЙСТРІВ є такі люди- хочу, в майбутньому, почути їхні профісійні відгуки.
    Два рази, чув зі слів, коли приїзджали профісійні буровики, установка на базі 131 ЗИЛа проходили 12-18 м. тратили два дня тяжкої роботи, ресурс техніки, ГСМ, говорили вибачте- питної води ми не взяли, звертались, неберучи ні копійки грошей, з хозяїном випивали по чарці, в знак порозуміння, і їхали. Домовленність була усною результат- питна вода -оплата за роботу. Хочу зауважити це не поодинокий випадок в тому регіоні. Але ці люди на слуху в кожного хозяїна і коли я поцікавився мені їх і порекомендували. Порахувавши скільки мені потрібно бурити (сестра яка живе 100 від кладовища, друга сестра, яка користується верховодкою все життя, я, який будуюсь та шіснадцять дворів рідні) Прийняв рішення. Зробити собі Малогабаритну Гідравлічну Бурову Установку. Час на виробниство 6 років. Цілий рік вивчав все що звязане з бурінням . Прочитав дуже багато літератури часів СССР. Тисячі статей на різних язиках світу. Сотні відео з усього світу. Море форумів та приватних розмов.
    Мій висновок буріння на воду-це така цікава лотерея яка через дві неділі може стати безвиграшною маючи навіть 50 рокік досвіду і супер техніку. Проти природи не попреш.
    В ОКРЕМІЙ ТЕМІ опишу що зробив на цей час, яких порад потребую і хотів би там бачити справжніх буровиків в яких все по ділу .
     
  6. МАМАЙ)

    МАМАЙ) Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.131
    Симпатії:
    3.395
    Адреса:
    Київ
    З цікавістю почитаю Вашу гілку.

    Застосовуємо бурові станки різних класів. МГБУ - тільки у випадках, коли є повний безвихідь із заїздом повноцінної техніки і замовник розуміє, що це вимушене рішення на шкоду якості. Тому не знаю, що нового скажете в буровій справі.

    Якщо не звертати увагу на незграбну саморекламу, то маю декілька запитань:
    - як вдалося визначити професійність буровиків?
    - як професіонали могли обіцяти воду питної якості (питна вода-оплата за роботу)?

    Щоб прогнозувати ймовірну якість води, потрібно мати базу данних не менше трьох свердловин на один горизонт на площі в один квадратний кілометр. Це результат величезного об'єму виконаних і заархівованих робіт з проведеними дослідженнями. Щоб заздалегідь прогнозувати якість води (і то в коридорі "від - до") потрібно спиратися на фактаж ~ 5000 сверловин і то "плямами", а не на всю область. Такий об'єм мають одиниці бурових компаній у Києві, а вони не тримають "майстрів", які за два дні бурять 12-18 метрів :bratan:

    Буріння, як будь яка майстрова справа, це не лотерея, а знання та досвід.
     
  7. Зазор

    Зазор Майстер

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Україна Рівненська обл
    Може Ви й праві .
    Прочитавши весь форум,Країни Майстрів, повязанний з бурінням-зрозумів краще я використаю власні , набуті, знання без форума, без бурових майстрів.
    А хлопці шарошкою били камінь - вода в цій місцевості з желізом через дві неділі навіть сонячні промені не пропускає. Всьго найкращого.:Hi:
     
    FENCER подобається це.
  8. FENCER

    FENCER Прораб

    Повідомлення:
    410
    Симпатії:
    296
    Не хочу прерывать Ваши интеллектуальные цитирования и, уж тем более, обидеть в наилучших побуждениях, но...
    Мой покойный отец, старший инженер-метролог электроизмерений, еще в 1982-м году , самостоятельно, просидев в научно-технической библиотеке всю зиму, по весне пробурил скважину глубиной 42 метра. За Шесть выходных дней. Трубы стальные, шов сварной. Латунная сетка на фильтре, ячейка 1 Х 1 мм (ее остатки до сих пор в гараже лежат). Десять лет в ней юзал "Малыш", а потом его сменил "Азовец". Все перипетии бурения я видел собственными глазами. Тринога из 50-й трубы, блочок и движок от стиралки "Рига-8" с прилаженным редуктором, барабаном, муфтой сцепления и тормозом. За бутылку в "Сельхозтехнике" сварганили две желонки, а на металлоломе отыскалась пара трубных ключей. Так я это о чем. Ах да. Скважина работает до сих пор. Где-то в период смены насосов, сменили и фильтр. Заблаговременно отец запасся вагонным домкратом и смастерил специальную приблуду-ерш, позволяющую зацепить и вытянуть фильтр.
    И еще. Где-то обсуждался вопрос невозможности поднятия обсадной трубы, качества сварных швов и т.д.
    Так вот. При закладке высотных новостроек на месте частного сектора у многих пооставались торчащие трубы. Тот самый пресловутый вагонный домкрат, поднимающий 60 т веса, без явной натуги вытягивает оные. Правда, начиная где-то с 4 м подъема домкрат начинает гнуть трубу. Но если повезет, то можно неповрежденными вытянуть около 7 м. Разрывать по-живому ее начинает где-то на 12 метрах. Как-то так.
     
    Останнє редагування: 17 лют 2015
    Зазор подобається це.
  9. Зазор

    Зазор Майстер

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Україна Рівненська обл
    Здравствуйте FENCER Вы совсем не прерываете интеллектуальные цитирования. Каждого из нас ценят за наши труды точно также как и Вы покойного отца ЧЕСТЬ И УВАЖЕНИЕ ему. Я пришёл на форум с целю общения с людьми ,посоветоваться , высказать свою точку зрения, поделиться своими идеями и достижениями . Но даже на эти слова найдётся менеджер и отправит к доктору- в лучшем случае.
    Моё правило нет ничего не возможного и даже если Вас съели у Вас есть два выхода.
    Всё буриться всё делаеться и достаётся вот-так к примеру

     
    шахматіст та FENCER подобається це.
  10. FENCER

    FENCER Прораб

    Повідомлення:
    410
    Симпатії:
    296
    Зазор, я не Вам адресовал свою писанину. Как раз Ваши посты мне очень близки по стилю мышления.
     

Поділитися цією сторінкою