Будинок в стилі "Шале"

Тема у розділі 'Проекты домов и коттеджей', створена користувачем нікола, 11 лют 2014.

  1. нікола

    нікола Майстер

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Симферополь
    Моя діяльність повязана з екологічними природного походження будівельними матеріалами -камінь,дерево,морські водорослі Камка( утеплювач).Коли постало питання будівнитства власного будинку був обраний стиль Шале. Шале - стиль, який останнім часом набирає особливої опулярності, особливо в європейських країнах. До цього є кілька причин.
    Перша - це зростаюче у європейців визнання гірськолижних курортів і бажання просто бути ближче до природи. Атмосфера шале дуже жива і справжня, на відміну від великих міст, які мають «мертву» атмосферу. Однак елементи шале можна виявити і в міських звичайних квартирах.
    Шале також носить назву альпійського стилю. Інтерес до нього може пояснюватися багатьма факторами. Так, наприклад, людина мріє створити житло, яке вимальовує йому генетична пам'ять, таке житло, яке здатне захистити його від несприятливих факторів навколишнього світу.
    Комфортний і затишний стиль шале припав до душі багатьом успішним людям, які не просто зберегли інтер'єри, але і наповнили їх необхідними сучасними речами. І незважаючи на свою відносну простоту, стиль шале завоював серця багатьох заможних людей. В основному, це сталося завдяки неповторній затишній атмосфері та унікальному колориту. Справа в тому, що часто ці фактори набагато важливіше, ніж «хвастощі» перед сусідами і друзями.

    Що ж таке стиль шале?
    Насправді все дуже просто. Це будинки з дерева з пологим дахом, а також широкими, ґрунтовними карнизами, які встановлені перпендикулярно до передньої частини будинку.
    Будинок у стилі шале не просто затишне, але й ще і вкрай практичне житло. Виступаючі козирки не просто прикривають фундамент і стіни будинку від опадів, а також сприяють формуванню як би додаткового укриття від несприятливої погоди навколо будинку. А ґрунтовна похила покрівля створюює додаткову теплоізоляцію, завдяки збору снігу.
    Незважаючи на зовнішню простоту шале, внутрішній простір прекрасно спланований та організований. Від масивних балок, стін із бруса і важких дверей буквально віє старовиною.Стиль шале - царство дерева, але в гармонії з ним можна використовувати кам'яні плити, наприклад для викладки входу, або, навіть оформлення цілої стіни.
    Сучасні будинки в стилі шале також як і все інше, прагнуть у висоту, але при цьому дуже міцно спираються на землю. Сучасні проекти пропонують більш щільне засклення балконів, вікон і терас. Простота форм і чіткість ліній дають відчуття спокою і надійності, завдяки тому, що вони як би упорядковують простір.
    Будинки шале ідеально підійдуть для цінителів добротності, функціональності і зручності. Такі будинки будують для того, щоб відпочити душею і тілом від міської суєти.

    Внутрішнє оздоблення будинку
    виробляється з використанням виключно екологічно чистих матеріалів, а колірна перевага віддається природним кольорам і натуральним відтінкам. Нерідко для декорування використовується деревна вишивка. Обстановка шале максимально функціональна, а особливий затишок атмосфері надають сімейні реліквії та старовинні фотографії.
    Секрет міцності шале у відомому безліч століть союзі каменю, глини та деревини. Однак загальний стиль шале, скоріше, аскетичний. Але при цьому варто відзначити, що сучасні інтер'єри шале можуть бути не тільки класичними - урбанізація торкнулася і цих інтер'єрів.
     
    Руна, Блаж та Andrii_M подобається це.
  2. нікола

    нікола Майстер

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Симферополь
    Декілька прикладів стилю: image.jpg Chalet_living_room_fireplace_2.jpg luxury_chalet_for_rent_zermatt_chalet_zen_bedroom_b-942.jpg
     
    Fibrilius, kASTa, Блаж та 4 іншим подобається це.
  3. Vyjko

    Vyjko Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    21
    Адреса:
    киев
    я знаю це все гарно, мансардний етаж буде в стилі шале але тільки всередині, я дерево дуже люблю, я сам по спеціальності інженер технолог деревообробної промисловості, і знаю дуже багато про особливості дерева, тому всередині будинку буде максимум дерева, правда в мене в середині буде так би мовити грязне необроблене з корою дерево, створення такого собі природнього середовища всередині будинку, нажаль описати те що я собі бачу неможливо, тому що в процесі роботи знаю що дуже багато поміняю, бо буду робити майже все своїми руками, і зможу своїж ідеї корегувати в процесі роботи.
    тобто маю скелет а мязи буду нарощувати сам)))
     
    нікола подобається це.
  4. нікола

    нікола Майстер

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Симферополь
    В моєму проекті стіни з ракушки , облицювання деревом.P корою ніде на фото незустрічав.
     

    Вкладення:

  5. Vyjko

    Vyjko Підмайстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    21
    Адреса:
    киев
    Ну а я зустрічав яж родом з закарпаття, там деревяних будиночків море, іноді диву даєшся коли то все своїми очима бачиш, і ноді з таких речей красоту роблять, що яб тільки в вогонь його кинув якби побачив просто лежачим збоку і невстановленим на своє місце.
     
  6. нікола

    нікола Майстер

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Симферополь
    Дане відео в наглядність

     
  7. Вася tpal

    Вася tpal Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Дуже класний стиль . Якби я мав можливість то яб залюбки такий собі будинок побудувавби
     
  8. нікола

    нікола Майстер

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Симферополь
    Ще шо радує в стилі шале - мінімум експлутаційного ремонту. Ще фото такого собі стилю:
     

    Вкладення:

    kASTa подобається це.
  9. iakmak

    iakmak Бригадир

    Повідомлення:
    301
    Симпатії:
    123
    Дуже гарно!
    Я б хотів пожити у такому тиждень на якомусь курорті.
     
  10. нікола

    нікола Майстер

    Повідомлення:
    252
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Симферополь
    iakmak, Головне ціль,не меньш важливо її досягнення.В карпатах можливе здійснення,тільки не в готелі ,а в старій гоцульській садибі.Яка не пристосована для прийому туристів.
     

Поділитися цією сторінкою