Каміни з водяним контуром

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем B.B.King, 21 січ 2014.

?

Хочете камін з водяним контуром?

  1. Так

    5 голосів
    83,3%
  2. Ні

    1 голосів
    16,7%
  1. B.B.King

    B.B.King Майстер

    Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    B2-20 1,574 грн.
     
    Энки подобається це.
  2. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Які теплообмінники рекомендуєте використовувати в даних системах? Розкажіть детальніше!
     
  3. B.B.King

    B.B.King Майстер

    Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    Використання: Твердопаливні котли та каміни з водяним контуром найбезпечніше під'єднювати у відкриту систему (безтискову), у той час, як опалення будинку найзручніше під'єднювати у закриту. Отже, з'являється необхідність передати тепло від відкритої до закритої системи (тобто щоб рідини не контактували безпосередньо одна з одною). У таких системах для передачі тепла зручно використовувати пластинчаті теплообмінники. У них дуже широкий діапазон використання (до 100кВт серійні, а якщо спарювати, то й більше) і практично відсутня інертність, що так притаманна теплообмінним бакам (це не погано і не добре, просто така особливість). До того ж вони дуже компактні.
    Монтаж: з точки зору легкості відповітрення, теплообмінник зручно під'єднювати ближче до ТП котла (каміна з водяним контуром), але практика показує, що для камінів з водяним контуром систему частіше доводиться ховати або через стіну, або ближче до магістралі/колектора/газового контла.
    Виробник: найвідоміша фірма-виробник пластинчатих теплообмінників є компанія Womix. Попри незначну різницю в ціні у порівнянні з конкурентами, теплообмінники Womix виконані з якісної нержавійки (на дешевших аналогах залишаються сліди від пальців у вигляді іржі), та й різьба краща.
    Найчастіше у камін зав'язують теплообмінник 20-30кВт (так-так, саме через те, що найчастіше потужність каміна у діапазоні 8-30 кВт). У таких теплообмінників найчастіше відповідно 20, або 30 пластин.
    Де купити: Намагайтесь знайти у продажі від прямого імпортера (у т.ч. інтернет-магазини), благо контрабанда у нас процвітає, оскільки перекупщики часто надто накручують (зможете заощадити до 50 убитих оленів).
     
    Vudracom подобається це.
  4. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Побував у 2 різних фірмах які є конкурентами на ринку. З міркувань етичних не називатиму хто яким каміном торгує. Однакові задав критерії: підібрати камін з водяним контуром на площу опалювальну до 100 кв з висотою стелі 3,40 при існуюцій вже розводці з радіаторами металевими і 2-х контурним газовим котлом. Будинок багатоквартирний, польський не отеплений а стіни 55см товщиною зовнішні. Планується встановлювати замість пічки в димохід.
    1. Рекомендували топку на 8 квт з відкритим контуром розширюючим бачком автоматикою теплообмінником LB 31-10 та 2 насосами які в контурі і камін теплоообмінник працюватимуть і теплообмінник радіатори.
    2. Рекомендували на 11 квт з закритим контуром без теплообмінника напряму до батарей ну і з термозахистом та автоматикою.

    Напрошується питання: як проходить підбір потужності топки?

    Схиляюсь до вибору системи з теплообмінником та буду вдячний форумчанам що розкажуть особливості чи інші варіанти підключення.
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    беріть другий
     
  6. B.B.King

    B.B.King Майстер

    Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    Ми цього року почали випуск топок з водяним контуром під СЗТ, тож у додаток до рекомендації
    Voyutichi подаю схему під'єднання топки з водяним контуром "без теплообмінника напряму": schema-kamin-szt.gif Зауважте, що група безпеки під'єднана з топкою напряму, а кран встановлений вже далі. Також, слід подбати про підведення води до контуру охолодження.
    Від себе ж додам, що топка зазвичай має номінальну та максимальну потужності, тобто при номінальних 8 кВт, якщо регулярно палити на хорошій інтенсивності, то можна обігріти і 130м.кв. у холодну зиму, а якщо закидувати двічі на день, то топка повинна мати необхідний об'єм, а, як наслідок, дещо більшу потужність. Z.B. У нас в салоні топка 20кВт (номінальних) 2 роки сама гріла 300м.кв. Коли звільнили сторожа доставили газовий котел для святкових днів та вихідних, а також для компенсації кількох градусів зранку.

    А от вже як користувач, то рекомендую Вам топу більшого топочного об'єму (Вам і по потужності підійде 12-14кВт) Вісьмірки мають об'єм буржуйки, ні поліна покласти, ні свіжину запекти.
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Не могли бы Вы продемонстрировать конструктив этого узла? Может есть разрез, фото... абощо?
     
  8. B.B.King

    B.B.King Майстер

    Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    Маю рендер елементу топки. У інших виробників може бути труба всередині, або такий ж контур, тільки в середині. У багатьох цей контур є опційний, тому рекомендую подбати про це у замовленні. Якщо буде потрібно, скину фото і топки і вузла і разом... абощо).
     

    Вкладення:

    • Вузол.gif
      Вузол.gif
      Розмір файлу:
      384 КБ
      Переглядів:
      69
  9. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    B.B.King, в мнене в системі газового котла пом'якшена вода залита, не хочеться її змішувати із звичайною яка може поступати при аварійному скиді і поповненні з водопроводу. Закрита система може бути з теплообмінником. Можна схемку тоді? Буду вдячний. :)
     
    Останнє редагування: 14 жов 2014
  10. B.B.King

    B.B.King Майстер

    Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    А схемка вже є. Подивіться на першій сторінці.
     

Поділитися цією сторінкою