Поступовий перехід на альтернативні джерела енергії

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем проБагги, 13 січ 2014.

?

кто лучший в категории цена/качество

  1. Квазар

    41,7%
  2. Yingli Solar

    8,3%
  3. Progeny Solar

    8,3%
  4. STP

    0 голосів
    0,0%
  5. QSolar

    8,3%
  6. ALTEK

    25,0%
  7. Phono Solar

    8,3%
  8. ET Solar

    8,3%
  9. Calyxo

    0 голосів
    0,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    тестую систему з вчорашнього дня. тому конкретно ще нічого не можу розповісти. В принципі система потягне і холодильник і насосну станцію тільки для цих приладів потрібен інвертор з правильною синусоїдою на виході і трохи більшої потужності ніж у мене.

    Контролер показав, що кількість накопленого заряду за вчорашній світовий день склав 12ампер-годин(якось мало для 215ватної панелі, але як запевнив менеджер, це нормвально бо акб практично заряджені) споживача підключив вчора в обід кількість спожитої енергії до сьогоднішнього ранку склав 15ампер годин, напруга на АКБ 25,0Вольти. Струм від СП на протязі вчорашнього дня не превищував 3 Ампери при ясному небі і 1-1.5 коли набігала хмара, хоча заявлений струм виробником близько 8 ампер при максимальній освітленості, та як мені сказали це струм зарядки і він залежить від того наскільки заряджений акб.

    В 7:30 обнулив показники спожитої енергії і виробленої, подивлюсь що буде за добу. Споживачі дві кімнати:

    - 2-ві світлодіодні лампи по 9ВАт,

    - світлодіодна лампа 6 Ват

    - телевізор - 45 ВАт(32дюйми)

    - ноут 65 ват

    - зарядний пристрій для телефона 5Ват

    - настільна лампа 11Ват

    кількість годин роботи споживачів дуже важко обчислить іноді телевізор працює в фоновому режимі і цілий день, а іноді декілька годин, точно так і ноут. використаня цих приладів не обмежене


    якщо цікаво то можу спостереження і показники контролера щоденно викладати в цій темі.
     
  2. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Не погано булоб.
    А на рахунок правильної синусоїди, то я паяв фільтра, але там також не все гладко, іще потрібно експерементувати.
     
  3. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    А зачем? Лучше подсоеденить к "Кроне" - результат будет одинаковый-"0", бо у старых АКБ большой ток саморазряда, вплоть до внутреннего КЗ.
    --- добавлено: 20 июн 2014 в 10:28 ---
    Для этого АКБ и придумана.
     
    Останнє редагування модератором: 28 чер 2014
  4. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    Ви не уважні, зараз я використовую нові, гелеві акб і говорив про те що використання старих стартерних акб економічно не вигідно і не раціонально.
     
    Останнє редагування модератором: 28 чер 2014
  5. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Неправильно. Новый гелиевый стоит в два раза дороже нового кислотного. А б\у в 10 раз. И если немного "подремонтировать" АКБ(убрать КЗ и уменьшить сульфатацию, и не устанавливать под кроватью) то за теж 1000 гр будет емкость около 400АЧ, а это уже можно производить/хранить около 4 кВтЧ электроэнергии, что составляет около 1гривни в день В вашем случае производство альтернативной энергии составляет, с натягом, 10 коп /день и без существенного увеличения емкости АКБ остается дорогущей игрушкой. Но увеличение емкости АКБ приводит к росту затрат на проект и следственно на себестоимость сгенерированной эл/энергии. Выход - или дешевые АКБ или ?.
     
    Останнє редагування: 21 чер 2014
    Володимир П та leshiy_40 подобається це.
  6. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    никто не спорит, что альтернативный источник энергии сейчас очень дорогое удовольствие. И на даный момент о рентабельности нет смысла говорить, я предпочитаю вкладывать деньги в что-то стоящее, при том, что мои доходы ничтожно малы. например установив эту систему я уверен что как минимум пять лет мой дом будет освещен бесплатной электроэнергией и к тому же всегда будет заряжен телефон, ноут и работает телевизор, дровами запасся и уверен, что моя жена и дочка перезимуют эту зиму в теплом и светлом доме,в таком случае я спокоен, а спокойствие стоит денег. Может для вас это игрушка, а для меня независимость хоть и маленькая но независимость.
    По поводу старых акб:
    сначала я тоже думал о том, что стартерные, старые акамуляторы будут альтернативой дорогим гелевым акамуляторам, но не все так однозначно. Во первых зимой их нужно хранить в теплом помещении хотя-бы +5, они выделяют газ, обильно потеют. Та система которую я собрал находится в дальнем уголке котельной(в доме), гелевые акамуляторы практически не выделяют газ поэтому я спокоен, что эти акамуляторы не взорвутся, покрайней мере на порядок меньше шансов стартерный акб никогда на поставлю в котельной. Самое главное, что срок службы гелевого от стартерного акб(причем старого) в разы больше. Потратившись один раз при нормальной эксплуатации системы я на на пять лет забуду об ее обслуживании, что нельзя сказать о старых акб. Один из самых важных пунктов - надежность, у нового и изношеного(хоть подремонтированого) разные показатели надежности.
    Но если говрить о полном переходе на альтернативные источники энергии и когда вопрос станет о большом количестве запасенной энергии то я бы тоже смотрел в сторону старых акб но только в случае безисходности, все же у гелевых акб больше преимуществ относительно старых стартерных.
     
    Genas подобається це.
  7. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    проБагги, А з вітром як в Ваших краях справи??? Можливо, в нічний час можна користуватися цим типом енергії, що дозволить зменшити ємності для накопичення онної.
     
  8. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    вітру в нас багато, просторо й є де розігнатся йому, думав зробить низькооборотний генератор на неодімових магнітах та чомусь не склалося, відштовхує маленька надійність(відносно сонячних панелей) багато рухомих деталей, потрібна мачта. Це в мене ще в перспективі може є досвід в побудові низькооборотних генераторів то прошу поділиться?
     
    leshiy_40 подобається це.
  9. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    Тиждень тестую систему і вже є деякі результати, показники записував в один і той же час 7:30ранку. Перше число - кількість енергії збереженої в акб Ампер-години, друге число - кількість енергії використаної Ампер-години, третє - напруга на акб.
    -20 червня обнулив показники на контролері
    -21 червня 22 18 24.9
    -22 червня 41 36 25.0
    -23 червня 59 50 25.2
    -24 червня 76 70 24.7
    -25 червня 98 92 25.1
    явно споживаю менше ніж можить виробить панель. Споживачі перераховував в повідомленнях раніше. мабуть буду ще підключать декілька кімнат(освітлення). Ємність акб використовується не більше ніж на 30 відсотків відповідно заявленим показникам заводом термін їх служби близько десяти років...
     
    Останнє редагування: 25 чер 2014
    metka, Genas, leshiy_40 та ще 1-му подобається це.
  10. oldfelix

    oldfelix Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    Львів
     

Поділитися цією сторінкою