Поступовий перехід на альтернативні джерела енергії

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем проБагги, 13 січ 2014.

?

кто лучший в категории цена/качество

  1. Квазар

    41,7%
  2. Yingli Solar

    8,3%
  3. Progeny Solar

    8,3%
  4. STP

    0 голосів
    0,0%
  5. QSolar

    8,3%
  6. ALTEK

    25,0%
  7. Phono Solar

    8,3%
  8. ET Solar

    8,3%
  9. Calyxo

    0 голосів
    0,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Я ж говорю, слышал. Теорией, в этой теме, достаточно, для рассуждений, не владею.
     
  2. Genas

    Genas Підмайстер

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Одесса
    Не уверен что зарядное сдохло. Судить о состоянии зарядного, батареи и о том как оно работает имея возможно мерить только вольтаж не совсем корректно - купите новый мультик

    Р.С. Судя по напряжению (если мультик не врет) то батареи в глубоком разряде 13.5/12=1.12В на банку вместо минимально допустимого 1.8В.
    Солнечная батарея максимум может выдать 1.5А, а это просто мизер для этих батарей общей емкостью 120Ач. Поэтому вы и не видите изменений по напряжению. Кстати в вашем мультике есть предохранитель и если вы им пытались померить ток к.з. то он мог сгореть, замените его и батарейку (крону)
     
    Останнє редагування: 26 тра 2014
    проБагги подобається це.
  3. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    померял, мультиком новую крону, показывает 15вольт. однозначно врет мультик!!! поменял крону, и все стало на свои места, напряжение на акб - 11,08Вольт, напряжение на солнечной панели 20Вольт но на 15-20% она еще в тени. напряжение на выходе с контролера на потребитель нет, подожду еще немного
    Genas, спасибо за совет, не думал, что из-за батарейки мультик может так врать,разобрал полностью мультиметр и не нашел предохранителя...
     
  4. Genas

    Genas Підмайстер

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Одесса
    Отключи черную батарею иначе будет ну ооочень долго заряжать. Белая батарея обслуживаемая и может малым током получится ее раскачать + проверь электролит (уровень, плотность).

    Если нет предохранителя в мультике то могла сгореть дорожка (пропаять, востановить) или шунтирующее сопротивление в виде кусочка проволоки пару сантимов (выкинуть мультик) )))
     
    pic16f887 подобається це.
  5. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    Как раз наоборот, черную я раскачал(напряжение было 8вольт), и она неделю проработала в системе отлично, потребителем была светодиодная лампа которая горела целу ночь максус 12вольт, мощность 5 Ватт и силой тока 0,645А, на фото солнечной панели она тоже попала в кадр.
    После этого решил добавить еще одну АКБ. Скорей всего отключю вторую батарею или попробую зарядить отдельно. За два дня белый акб только разряжал исправный акамулятор. сейчас его напряжение 6вольт. электролит в обеих акб в норме.
     
  6. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    прошу адміністрацію перейменувать цю тему бо з теорії вже перейшов на практику та й такого гострого питання в виборі квазар чи китай вже не стоїть.
    а далі питання по существу:
    На сайтах продавців сонячних панелей бачив спеціальний провід та розєми для панелей чим ці провода відрізняються від звичайних? Перше що кидаеться в очі це ціна в декілька раз на метрі. Я наприклад від панелі до контролера проклав 7 метрів звичайного багатожильного провода товщиною 4мм. було невелике падіння напруги на холостому ході(декілька дисятих вольт) оказалось що погане зєднання провода з контактами панелі, я їх пропаяв і падіння напруги нема.
     
  7. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Яка на вашу думку підходить назва?
     
  8. Genas

    Genas Підмайстер

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Одесса
    В этих проводах используется более чистая медь для уменьшения сопротивления и сечения подводящего провода.
    правильней говорить - многожильный многопроволочный или одна жила многопроволочная
     
    Останнє редагування: 29 тра 2014
  9. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    две жилы многопроволочные.
    --- добавлено: 29 май 2014 в 20:50 ---
    ну не знаю... може " поступовий перехід на альтернативні джерела енергії" ?
     
    Останнє редагування модератором: 6 чер 2014
  10. проБагги

    проБагги Бригадир

    Повідомлення:
    79
    Симпатії:
    177
    [​IMG]
    Давно відєднав другий акб(білий), але так розкачать живіший акб так і не можу третій чи четвертий день,хоча до того як підєднав білий акб він добре заряджався. наприклад до вечор напруга на ньому була 12.7-12.9вольт, на ніч включав від нього світлодіодну лампу(5 Ват, 12 Вольт, о.645 Ампер) з 21:00 до 4:00 напруга падала до 11.9вольт тобто контролер не вимикав споживач , а зараз з контролера на споживач струм йде тільки в день коли добре освітлення 12.5-12.9Вольт, коли сонце заходить напруга на акб падає до 11.4 після чого контролер вимикає споживач, що логічно.
    Виникає декілька питань, як оцінить стан заряду акб і його потенціал тобто буде він працювать в парі с контролером чи ні скільки фактично він зможить віддать. чи можне це зробить за допомогою Вольтметра та амперметра чи потрібні іще якісь пристрої такі як нагрузочна вилка? Допоможіть уяснить що таке ємність акб, читав,що 60 А/ч це те що можить віддать батарея 60 ампер за годину чи 1ампер за 60годин... розумію,що тут щось не те. Ще читав що у стартерного акб є ліміт по заряджанню 1500раз хоча мені теж це не зрозуміло бо заряджається-розряджається акб в авто разів 20-30 на день тобто при кожному запуску авто, якщо так но за 50днів акб прийшов би капут та вони служать в авто від року до трьох. Чи малось на увазі повний розряд і повну зарядку.
     
    Genas та Andrii_M подобається це.

Поділитися цією сторінкою