Давать или нет инструмент взаймы!?

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем Ahfyrtyintqy, 25 лис 2013.

  1. Shpak

    Shpak Прораб

    Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    420
    Адреса:
    Львов
    Есть такое.
     
    pic16f887 подобається це.
  2. Александрhtcgrn

    Александрhtcgrn Інженер

    Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    А я давал другу всегда все,не один десяток лет.А раз дал рубанок электрический.Лежал он у него месяц,а потом я начал лавочку дубовую делать парковую,ножки на металлоломе купил чугун 1913 года,и решил взять у него рубанок.А рубанка у него не оказалось.В итоге рубанок он дал своему товарищу которого я знаю по наслышке от него же.А тот товарищ этим рубанком лодки делает.Меня это взбесило.Теперь не даю.Потом смотрю а он рубанок себе купил.Во думаю молодец я,заставил его рубанок купить,даже не предлагая этого.Просто я морду свою очень плохо скривил,и этого достаточно оказалось.
     
    pic16f887 подобається це.
  3. акула941

    акула941 Прораб

    Повідомлення:
    117
    Симпатії:
    213
    Не береже позичальник чужу річ, ще в часи СРСР коли електроінструмент як і багато чого було "діфситом,"попросив мене сусід дрель, повісити карниз "Струна", Я йому дав, +свердло з пабедітовою напайкою і моє "ноу-хау" половинка тенісного мячика з отвором щоб пісок не сипався в патрон (сверлити бетону стелю). Відповідно, він половинку мячика зняв, бо пісок сипався йому в очі, патрон забився пісчаноцементною пилюкою. Нас по тривозі підняли, вийшли в море, а його дружині дрель мішала вона її закинула під ванну, 20 діб ми морячили, а під ванною моя дрель лежала. Патрон я викинув разом з сверлом, добре що дрель не почила в бозі. Саме головне що патрон я дуже довго шукав, а сусід не парився, після того випадку я взяв на оброєння вислів Дейла Карнегі: "Не бійтесь сказати ні".
     
    pic16f887 подобається це.
  4. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Вставлю 5 коп.Інструмент позичати НЕ МОЖНА нікому,як підказує багаторічний досвід,а це вже факт,а проти фактів не попреш:-D.А от як не посваритись при цьому з сусідом,товаришем і т.д то вже ціла наука.Завжди з тих позичань нічого доброго не виходить,то значить і не варто починати.
    Позичати і подарувати це різні речі.Робити добро це значить подарувати комусь те чого в нього нема.Тому позичаючи будь що не вельми надійтесь що ви робите добро бо добром це стане тоді коли вам принесуть(якщо принесуть,бо ще можна і самому довго ходити:-D) зіпсовану річ а ви натомість посміхнетесь.Кузьма Скрябін про таких пісню написав "ти на тому світі випадковий чувак ти втікай добряк заховайся добряк".....
     
    Останнє редагування: 3 лют 2016
    pic16f887 та Petko подобається це.
  5. Petko

    Petko Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.121
    Симпатії:
    3.683
    Адреса:
    Івано-Франківськ
    Останнім часом схиляюся до думки, що кожен майстер має такий інструмент, на який заслуговує. Якщо якийсь інструмент знадобився мені протягом року більше двох разів, вважаю необхідним мати його в господарстві.
    Особистий досвід: ні один інструмент, позичений мною, в нормальному стані і вчасно назад не повертався. Тепер кажу просто: давай я піду з своїм інструментом і зроблю те, що тобі потрібно. І мені спокійніше, і інструмент цілий.
     
    renko, pic16f887, bogdansv та 4 іншим подобається це.
  6. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    І я розкажу історію... Був у мене добрий знайомий із Прикарпаття. Якось разом були на обласних змаганнях по туризму. Потрібно була якась хрень ( уже не пам"ятаю), запропонували Миколі поїхати додому (це було поруч) і привезти. Поїхали, не знайшли. Та біжи, кажу, позич у сусіда. А він і розказує; "Я ще був малим, але пам"ятаю, прийшов якось сусіда і питає в мого батька - Василю, мовляв, у тебе є "те-то". -Є. відповідає, ходи... Приводить до майстерні, а там на стінах -"іконостас". -О, дивись,каже, яка штука! Це ще мій дід ним працював. А ось цим знаєш що робити ? Водив екскурсію хвилин з десять... - А що ти казав тобі потрібно? Ось це? ну то біжи в магазині купи, тай не будеш більше ходити по сусідах. а матимеш":-D
     
    o.neymark, Маляр Серега, Romek_ та 2 іншим подобається це.
  7. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Я також чим далі більшe схиляюся нікому нічого нe давати, кожeн раз як даю є якісь нюанси - то кнопка відломана то щe щось і повeрнeння завжди майжe нeвчасно.
    Я колись позичив у людeй навігатор, випадково він впав у воду і вийшов з ладу (шо самособой), купив новий людям і сижу. Як висновок - гроші я на новий потратив і ним нe користуюся, залишився нeприємний осадок. Якби то був мій то я б його нe тягав туди сюди і з ним всe булоб впорядку.
     
    акула941, pic16f887 та LOGR подобається це.
  8. Sergey1966

    Sergey1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.140
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    Нет ,давать свой инструмент не стану , ну разве , что родному брату , остальные в пролете , дал товарищу паяльник прихожу забирать , товарищ мне "а что он тебе надо " или " пусть лежит , когда тебе будет надо приди возьми " , на что получил ответ "пусть паяльник лежит у меня , когда будет надо придешь возьмешь" и зачем мне эти диалоги и ходить за своим инструментом и переживать не забивают ли им гвозди , работал у соседа и оставил большую болгарку , прихожу шнурок обрезан , сосед хотел попользоваться в руках не удержал . Однозначный вывод мой инструмент любит только мои руки .
     
    reretdj, Маляр Серега, Vitalik Xm та 2 іншим подобається це.
  9. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Попросили в мeнe стeплeра родичі, трeба було ім якусь там кроваткку підбити, тканина відірвалася, нe міг відмовити.
    От зараз вжe три чи чотири місяці пройшло, щe нe повeрнули, я принципово нe нагадую, цікаво скільки часу ім щe потрібно. Я щe пeрeд тим дружині говорив щоб як хтось щось проситимe то зупиняла мeнe (важко відмовити дeяким людям, іноді вон ім дійсно потрібно дужe і віддають нормально), а тут родичі , хоч і нe самі близькі алe відмовити нe можна.
    Триває eкспeримeнт з засіканям часу.
     
    sanyan, o.neymark та pic16f887 подобається це.
  10. Александрhtcgrn

    Александрhtcgrn Інженер

    Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    Мужуки в баб превращаютsя.Sделать типа добро,а потом sesть пообsуждать мужуков которым инsтруМЕЕЕЕнт дали.d:)
     

Поділитися цією сторінкою