Очень часто перегорают лампочки в спальне

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем woltron, 1 лис 2013.

  1. Evgart79

    Evgart79 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Ще дам відповідь на питання ,чому з диммерами навіть лампи розжарювання виходять з ладу швидше!
    Вище я згадував що регулятор не регулює а обрізає довжину імпульса півхвилі. При звичайному змінному струмі на споживача потрапляє плавно наростаюча і плавно спадаюча напруга від 0 до 220 в . відповідно і спіраль лампи плавно розжарюється і також плавно знижує температуру зі спадом імпульсу. Завдяки теплоінерційності ми цього процесу не спостерігаємо.
    Тепер з використанням регулятора на симісторах!
    При максимальній потужності з регулятора ми отримуємо майже ідеальний змінний струм - плавно наростаючий і спадаючий. Як тільки ми крутимо в сторону зменшення потужності , вже на половині положення регулятора можна мочути як лампочка розжарення видає "істошні" жужжащі звуки - це починає "співати" спіраль від потрапляння на неї прямокутних імпульсів у яких немає наростання , а відразу подається руйнівний для спіралі стрибок напруги з нуля до порога відкривання симістора. І ця руйнівна сила збільшується зі зменшенням вихідної потужності регулятора, тому що напруга на споживача подається миттєво з нуля до 220 вольт, хоч імпульси стають такі короткі що спіраль перестає розжарюватись.
    Ось Вам відповідь і по лампах розжарювання.
     
    Voyutichi подобається це.
  2. Evgart79

    Evgart79 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Знайшов вище пост про те що виходить з ладу диммер!
    Річ у тім що опір спіралі лампи розжарювання у холодному стані приблизно в 10-20 разів менший ніж в розжареному. При вмиканні диммера спочатку на спіраль йдуть короткі імпульси з максимальною напругою, які ще не розжарюють її але через низький опір проходить струм який перевищує номінальний в тіж самі 10-20 разів. Тобто лампа ще не світить, а долісекундні імпульси з дуже великим струмом вже руйнують кремнієвий перехід симістора.
    А якщо ми почепили дві або більше ламп.... ОЙ! Ми робимо майже коротке замикання диммера!)
     
  3. EvgenM73M

    EvgenM73M Майстер

    Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    18
    Все вы правильно говорите, проста у нас народ, не любит читать инструкцию, вот и вкручивает светодиодные лампы, есть уже которые регулируются димером но они стоят, чуток дороже вот и все . Прежде что то в крутить, надо прочитать инструкцию, и проблем будет меньше.
     
  4. Evgart79

    Evgart79 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Да, есть и такие, там уже просто испозуется резонансно-емкостное ограничение тока через светодиод. такие через регуляторы свободно работают. Ихний критерий - это частота сети!
     
  5. Svetachkaa

    Svetachkaa Новачок

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    1
  6. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    І тим самим змінює діюче значення напруги, а отже все-таки регулює напругу.


    А нічого з ваших слів ми не бачимо.
    --- добавлено: 17 май 2015 в 00:12 ---


    Все не правильно. Коли симистор обрізає півперіод синусоїди, то і відповідно діюча напруга також зменшується. А отже зменшується і струм, який протікає через спіраль. З зменшенням струму зменшується і нагрів спіралі.

    Про яку руйнівну силу йде мова?
    Ще раз наголошую, що в даному випадку на виході тримера(димера) вже не буде ніяких 220В.
     
    Останнє редагування модератором: 24 тра 2015
  7. Evgart79

    Evgart79 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Шановний! сим!стор не транзистор в!н не регулюе напругу. В нього э два стани в!дкритий ы закритий, з цього роб!ть висновки ! вч1ть основи.
     
    Останнє редагування модератором: 25 тра 2015
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    І вам цього раджу.
    Скажіть, яку напругу показуватиме тестер, підключений до димера, якщо димер ввімкнений на повну потужність і на половину потужності?
     
  9. Evgart79

    Evgart79 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Ви яким тестером міряєте? Цифровим китайським? Тестер має таку властивість - замір робить в декілька коротких циклів і показує Вам середньо виведене число замірів. Це не є показником максимальної напруги а лише співвідношення в часі скільки напруга діє на нагрузку і скільки вона відключена. Безымянный.jpg
    Чорним кольором показана форма півперіода на виході регулятора при різних положеннях регулятора. Симістор лише вмикає і вимикає в визначений час наростання напруги і спаду. Але ніяк не регулює величину напруги! Не ображайтесь, просто прочитайте про роботу симістора... З повагою!
     
  10. Evgart79

    Evgart79 Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    4
    Опасность превышения по скорости нарастания тока заключается в следующем. Благодаря глубокой положительной обратной связи переход симистора в открытое состояние происходит лавинообразно, но, несмотря на это, процесс отпирания может длиться до нескольких микросекунд, в течение которых к симистору оказываются приложены одновременно большие значения тока и напряжения. Поэтому, даже несмотря на то, что падение напряжения на полностью открытом симисторе невелико, мгновенная мощность во время открывания симистора может достигнуть большой величины. Это сопровождается выделением тепловой энергии, которая не успевает рассеяться и может привести к перегреву и повреждению кристалла.
     

Поділитися цією сторінкою