Копаємо колодязь - ділимось досвідом

Тема у розділі 'Скважины и колодцы', створена користувачем NEMAN, 31 жов 2013.

  1. Калинович

    Калинович Бригадир

    Повідомлення:
    198
    Симпатії:
    118
    Дякую, все ж приємно на українському форумі спілкуватись, на Форумхауз мене б обізвали блондинкою і поржали всі разом, а тут - виховане товариство і дуже терпляче:)
     
    vasil 144 та NEMAN подобається це.
  2. vasil 144

    vasil 144 Підмайстер

    Повідомлення:
    94
    Симпатії:
    24
    Адреса:
    Хотин
    Нема за що було б приємніше коли чимось б допоміг.
     
    NEMAN та Калинович подобається це.
  3. NEMAN

    NEMAN Інженер

    Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    Варіанти чистки криниць дренажним насосом звичайно є.Це все зазвичай стосується не глибоких криниць,і чисто для здешевлення цього процесу і в основному для свого заспокоєння.Людський фактор ще ніхто не відміняв.Чистка колодязя,як на перший погляд,не зовсім така проста справа.Дренажний насос-це добре.При хорошому стовпі води можна ним погупати по дну,збаламутити осад на дні,викачати швидко (в залежності від типу насоса)каламутну воду..При хорошому притоку води можна викачати воду з колодязя навіть декілька раз..Все це можливо при герметичній шахті колодязя,надійно скріплених між собою кільцях ,особливо які знаходяться у водоносному пласті,..твердому,...дні колодязя (не дубовому )..і в колодязі,який ви добре знаєте,або навіть копали чи були присутні при копанні його,і вникали в процесс..Не бажано подібні експерименти проводити над незнайомими колодязями,наприклад які дістались разом з купленим будинком..При залповій відкачці води,особливо в плавунистих піщаних водоносах,..в багато разів підвищується ризик просаджування перших кілець і розриву швів між ними,і подальші досить неприємні варіанти,часом непоправні..В таких грунтах рівень оновленого плавуна займе своє місце завжди майже повністю...Насос не зможе почистити кільця від вапняку,забрати габаритні предмети ,часом небезпечні для здоров"я,запакувати (розчином,....др.матеріалом.) негерметичні шви,..і розповісти вам про життя на даний час вашого колодязя,іможливо його мабутнє..Ну і дати деякі корисні поради по експлуатації..Завжди було б бажано,щоб при виконанні чистки колодязя,в нього опустилась "спеціально навчена людина",з досвідом,на надійному обладнанні,дотримуючись правил безпеки,дуже бажано(!!) не вживши перед цією роботою алкоголю( є багато розповідей що"спеціаліст"категорично не бажав опускатись в шахту поки не опрокине"гранчака"....),з необхідним інструментом і матеріалами..Є ще дубль варіант,коли людина провдить чистку насосом знаходячись у воді..Це небезпечно!!!:Hi:
     
    nikoniko та vasil 144 подобається це.
  4. vasil 144

    vasil 144 Підмайстер

    Повідомлення:
    94
    Симпатії:
    24
    Адреса:
    Хотин
    Нажаль спеціалістів в цій нелегкій справі залишилось мало.

    Нажаль з алкоголем справа скрутна, нераз помічники яких господар покликав допомогти відмовляються пряцювати неостаканевшись.

    Колись таке робив з 2-ма дренажними насосами,потім як подумав що вдома 2-є діток, 3 роки вже до цієї справи неберусь. Хотілося сказати що ця справа здоров"я недобавляє а навпаки.
     
  5. NEMAN

    NEMAN Інженер

    Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    Категорично з вами згоден...:Hi:
     
  6. NEMAN

    NEMAN Інженер

    Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    Згоден з вами,напевно як і будь яка друга робота..Будь яка робота здоров"я не прибавляє,..Але є критеріїї,де виконавець робіт набуває досвіду.. Всі колись то починали з нуля..Методом проб і помилок..:grabli:Дякую за підтримку цієї теми...Ця тема була започаткована в основному для тих ,хто маючи мінімальний досвід,або і без досвіду,керуючись ентузіазмом і великим бажанням мати своє незалежне джерело водопостачання..,не повторював би помилок при самостійному копанні колодязя,справа досить цікава але і досить таки небезпечна...Дуже хотілось би почути від учасників ФОРУМу розповідей про колодязі,цікаві історіїї,досвід тих хто займався,чи займається цією справою,....Дякую за взаємопорозуміння..!:Hi:
     
    vasil 144 подобається це.
  7. MasterOgon

    MasterOgon Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Киев
    Вопрос специалистам или кто может что подсказать - каким образом можно добавить кольцо колодцу если кольца сами не садятся? И конечно как можно это сделать с минимальными затратами , по максимуму самому?

    Ситуация такая - в колодце было 5 колец, высох полностью. Хотел кого то нанять по месту но никого не нашлось кроме 2х алкашей , по этому пришлось самому все делать. Смог углубить на одно кольцо , вода начала появляться. Подкопал под кольцом так чтоб оно не опиралось на грунт как мне говорили но вниз само оно не пошло. Потом узал что из за того что глинистый грунт оно может и не пойти.
    Как варианты мне советовали вставить между колец фомку и попытаться посадить кольца по одному, обкопать колодец снаружи, давить его трактором.
    Еще как самый доступный вариант для самостоятельного исполнения, если кольца не сядут - выложить нижнее кольцо из кирпича. Насколько такой вариант оправдывает себя? Какой кирпич нужен? Какие минусы? Может сделать нижнее кольцо из бетона? Есть ли еще какие то варианты?
    Прилагаю фото , хотя там мало что понятно. В правом углу край последнего кольца. Заранее спасибо. WP_20150930_006.jpg
     

    Вкладення:

  8. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    якщо не сіда, то відлити додатклве кільце із бетону. цегла вона у воді довго не стоятиме. хотя хз. там перепадів температур немає.
     
  9. MasterOgon

    MasterOgon Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Киев
    Спасибо. Я так понимаю что если зделать внутри кольцо то тогда уже точно оно никогда не осядет. А если в дальнейшем углублять еще то можно ведь добавлять кольца таким же образом?
     
  10. NEMAN

    NEMAN Інженер

    Повідомлення:
    864
    Симпатії:
    1.027
    Адреса:
    Б Ц
    Может проще выкопать новый?Есть варианты когда внутрь шахты ,доставляют несколько колец меньшего диаметра,т.н. ремонтные,и вкапывают их ...Но в этой процедуре тоже есть свои ньюансы.Фото конечно немного слабоватые.А где территориально находится колодец?
     

Поділитися цією сторінкою