Тріскає кора на сливі - як врятувати дерево?

Тема у розділі 'Сад и огород', створена користувачем Цвіт Нації, 30 жов 2013.

  1. Цвіт Нації

    Цвіт Нації Майстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    25
    Земледелец, і Вам не хворіти
    Все ж схиляюсь до думки Дед Хоттабыч, це швидше від води, ну дуже щедро поливав садок. Перед побілкою скрупульозно оглядав всі дерева, таких значних пошкоджень не було. Дякую за пораду, але я надто консервативний, щоб білити сад восени. Просто з цікавості скільки разів і коли Ви білите дерева?
     
  2. Земледелец

    Земледелец Прораб

    Повідомлення:
    674
    Симпатії:
    465
    Адреса:
    Украина, г. Запорожье
    Я белю деревья осенью, а весной мажу смесью глины и коровяка, от этого кора становится эластичной. Залить сад водой человек не в состоянии, Дед Хоттабыч имел ввиду близкое расположение грунтовых вод.
     
    Дед Хоттабыч та Т.М. подобається це.
  3. olly

    olly Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.283
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Украина Белая Церковь


    В видео говорят что трескает кора зимой, когда солнце выше на горизонте (февраль-март), нагревает темную кору, начинают оживать верхние слои дерева, а ночные падения температуры рвут или замораживают кору.
    Хороший канал у человека много полезного.
     
    Цвіт Нації подобається це.
  4. Земледелец

    Земледелец Прораб

    Повідомлення:
    674
    Симпатії:
    465
    Адреса:
    Украина, г. Запорожье
    Здравия всем!!! Так а я о чем говорю?
     
  5. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    До весни не чекайте.
    Швидше за все це від надлишку вологи, маю на увазі грунтові води. Але ще не все втрчено. Розведіть гашене вапно, жовту глину і коров`ячий кізяк до консистенції густої сметани.Можна добавити трохи попелу. Всі рвані краї кори обріжте гострим ножем(але не чіпайте коровий валик) і цією бовтанкою густо змажте рану. Потім рану обмотайте якоюсь ганчіркою, але не туго. І хай так зимує. Можливо(дай Бог), що камбій ще не весь висох, то будем надіятись, що може нарости і нова кора. Якщо кора не наросте, таку процедуру треба буде повторювати регулярно(по мірі змивання болтушки дощами). До речі, цією бовтанкою побіліть цілий стовбур на зиму- буде вам захист і від морозів, і від перегрівання в сонячні дні. І весною білити дерева потрібно тільки такою бовтанкою.
    А взагалі, від такого розтріскування кори допомагає бороздування(це робиться весною). Гострим садовим ножем робиться по стовбуру з верху до землі дві борозди з протилежних боків до білої деревини.Якщо за годину-дві кора розійшлась більше, ніж на 2-3 мм, борозду замазують бовтанкою.:Hi:
     
    Земледелец подобається це.
  6. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Добродії! Ви мене недуже судіть,бо на деревах я розуміюсь аж ніяк! Але в подвір*ї стояла черешня и біля неї слива.Кожного року небуло вражаю бо плоди гнили,також і кора тріскала и виступав клей. Сусіда сказав,щоб переніс дерева бо в мене близько вода. Так воно і було бо недалеко вигрібна яма. Ці дерева спиляв,а в горі на городі разбив сад.Тепер болячки такої нема! Але може і прав Земледелец-то Ви ще попитайте людей. :Hi:
     

Поділитися цією сторінкою