Самостійна заміна вкладок гальмівних колодок ( дискові г.)

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем mijki, 3 сер 2013.

  1. mijki

    mijki Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.515
    Симпатії:
    9.715
    Адреса:
    Трускавець
    Планую зайнятись цим ділом самостійно . В курсі що потрібно ще й зашліфувати і змастити суппорта при цій процедурі . Купив підшипникове масло для цих цілей , спецмасла не знайшов... Хтось підкаже на що ще потрібно зертати увагу при такій заміні ?
     
  2. Ahfyrtyintqy

    Ahfyrtyintqy Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.408
    Симпатії:
    1.872
    Адреса:
    Украина не Киев
    На чем колодки?? Яке авто??Передние или задние??Дисковые или простые?
     
  3. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    На купу банальних речей hello .
    Щоб не мали люфта або не заїдали направляючі супорта, щоб не були пошкоджені гумові пильники на направляючих і на робочому поршні, щоб поршень утопився в початкове положення плавно, без заїдань і перекосів, щоб на направляючих і на поршні не було корозії ...
    Само собою слід одночасно перевірити і гальмівні шланги.
    При утопленні поршень супорта витісняє гальмівну рідину - слід відкрити бачок з гальмівною рідиною, при необхідності відтягнути шприцом якусь її частину. До речі, якщо гальмівна рідина забруднена, слід терміново прокачати гальмівну систему до повної заміни гальмівної рідини, використовуючи тільки рекомендовані продавцем рідини - ніяких "Нева" "РосьДОТ", "черепаха" і іже з ними!
    Якщо на гальмівних дисках є бортики (результат зносу), слід або проточити диски (радикальна міра, потребує доброго і досвідченого токаря з хорошим станком, і не завжди оправдана - диски мають обмеження на мінімальну товщину, і якщо Ваш диск біля мінімума, після проточки він може виявитися затонким), або ж просто зняти фаски з країв нових колодок щоби колодки запрацювали зразу всією площиною.
    Про необхідність уважного огляду дисків на предмет недостатньої товщини, короблень, кривого зносу, тріщин на поверхні диска, тощо, і обов'язковість заміни таких дисків я навіть не говорю.

    Якщо у Вас задні гальма дискові з інтегрованим стояночним (ручним) гальмом, слід зарані уяснити як саме треба утоплювати поршень супорта і приготувати загодя спецключ (іноді підходить ключ від болгарки :-D).
     
    mijki подобається це.
  4. Ahfyrtyintqy

    Ahfyrtyintqy Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.408
    Симпатії:
    1.872
    Адреса:
    Украина не Киев
    Тормозная жидкость имеет свойство впитывать влагу, а сама расслаиваеться. Есть необходимость посмотреть ее на свет, как пишет Мирослав и в случае необходимости-заменить. Ньюансов-море и все они всплывает по мере того, как начинаешь менять колодки...................
     
  5. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Уточню. Гальмівна рідина міняється по регламенту виробника авто, для ВАЗа це два роки, для Мерседеса, наприклад, не більше одного року. Причина таких норм - гігроскопічність рідини, внаслідок чого знижується температура закипання рідини (відмова гальм при тривалому гальмуванні, наприклад, на затяжних спусках) і можлива внутрішня корозія елементів гальмівної системи. Окрім того, я мав на увазі позапланову заміну гальмівної рідини при її значному забрудненні продуктами зносу гумових деталей (сильне потемніння або й почорніння рідини), що може викликати відмову гальм через забруднення компенсаційних отворів - наприклад, гальма можуть не повністю "відпускати", колодки нагріваються і кінець кінців клинять.
     
    Т.М. та mijki подобається це.
  6. mijki

    mijki Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.515
    Симпатії:
    9.715
    Адреса:
    Трускавець
    Мирослав - *той ключ* дорого коштує ? Про зняття фасок - супер ! ( гальма дискові всі ) Гальмівна рідина дивився чистенька видно недавно мінялася ... хоча взяв дот 4 на всяк випадок .
     
  7. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    mijki, я ще в продажу рідний не зустрічав, але фантазія і конструкторська думка завжди виручали. Прообраз - ключ від болгарки чи ведосипедний (є такий вилкоподібний з загнутими вухами, чи то на кермо чи на середню втулку). Привід ручного гальма в інтегрованому супорті влаштований так: поршень всередині по центру має різьбову частину, по центру циліндра є різьбовий вал з приводом від троса. Різьба - стрічкова (російське "ленточная") з великим кроком. По мірі зносу колодок поршень поступово викручується назовні по валові. При заміні колодок потрібно поршень закрутити назад. Для закручування використовують впадини на денці поршня з боку колодок.

    Успіху Вам!
     
    mijki подобається це.
  8. mijki

    mijki Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.515
    Симпатії:
    9.715
    Адреса:
    Трускавець
    Все місто облазив того ключа не знайшов , хоча по ютубу один юзер показував куплений і казав що не дорогий ... Певно прийдеться щось хімічити , але зварка є , мав би щось придумати ...
    Заодно щей підкрильники пластикові взяв та антикорзмазку , треба буде і те зробити .
     

Поділитися цією сторінкою