Як боротися з грибком на стінах

Тема у розділі 'Ремонт квартир, отделка помещений', створена користувачем teamo, 15 кві 2013.

  1. teamo

    teamo Майстер

    Повідомлення:
    111
    Симпатії:
    58
    Адреса:
    Львівська область
    Доброго всім вечора.
    Може хтось стикався з такою проблемою: в спальній кімнаті на стінах з західної та північної сторони (кімната кутова) появилися сіруваті , світло чорні плями, схожі на грибок(цвіль).Фото додав.
    Ремонт в спальній робив в 2008 році. Стіни були зачищені від побілки, прогрунтовані та пофарбовані акриловою емульсією Еко Снєжка. Стеля зроблена гіпсокартоном та пофарбована тим же. Зовнішня стіна кімнат складається з: вапняно-цементна –штукатурка(10мм)+цегли повнотілої (120мм)+повітряний зазор(120мм)+цегла(120мм)+вапняна штукатурка (8мм) .В кімнаті 2 вікна (з західної та північної сторони)-деревяні подвійні.Стіни, стеля, підлога не утеплені.З західної сторони в нас постійно дують вітри та дощ має здебільшого напрям з заходу, тому західна стіна постійно витримує навантаженняя від вітру та дощу.Опалення радіаторне котлом.
    Тепер проблема з ремонтом? Як вивести грибок(цвіль), якими матеріалами тепер робити ремонт, чи потрібно робити гідроізоляцію: яку саме? чи потрібно утеплення західної стіни?
     

    Вкладення:

    • IMG_0919.JPG
      IMG_0919.JPG
      Розмір файлу:
      2,6 МБ
      Переглядів:
      488
  2. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    На фотознімку зображення, характерне для промерзання.

    і де, щодо "повного щастя" розташовані батареї опалення? чи є вентиляція?
    Цвіль - це вже наслідок. Ліки (після або по ходу ремонту) - мідний купорос, "белизна" або щось з "хитромудрого" з гіпермаркету.
     
  3. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    teamo, пошукайте подбні теми на форумі - вже неодноразового обговорювали.
     
  4. Vintt

    Vintt Інженер

    Повідомлення:
    868
    Симпатії:
    1.489
    Грибок - развивается при определенном соотношении температуры и влаги, если изменить одну из составляющих развитие грибка не будет (мы создадим для него неблагоприятные условия). Пересмотрите вопрос с вентиляцией, отоплением. по поводу гидроизоляции, так лучше. по моему сделать гидрофобизацию фасада. Есть безцветные пропитки - гидрофобизаторы. Принцип работы которых заключается в том что проникая в тело раствора или кирпича, материал обволакивает стенки капилляров, и уменьшает их диаметр, так что молекулы воды не могут пройти по капилляру. Внешне. если вода попадает на обработанную стенку она скатывается как с жирной сковородке. К сожалению сейчас очень много подделок гидрофобизаторов, которые как безцветный лак наносятся слоем. Со временем слой шелушится и отпадает. Гидрофобизатор должен работать как пропитка внутри стены, не изменяя внешнего вида конструкции. Будьте внимательны при покупке, обращайте внимание на технические характеристики
     

Поділитися цією сторінкою