Своїми руками Переделка веранды в тамбур и санузел с гидромассажным боксом и еще...

Тема у розділі 'Ремонт квартир, отделка помещений', створена користувачем kvit, 22 лют 2013.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 18 кві 2013.
  1. Так

    96,2%
  2. Ні

    3,8%
  1. kvit

    kvit Бригадир

    Повідомлення:
    212
    Симпатії:
    186
    Адреса:
    Украина, Винницкая обл., с.Казатин
    Не боюсь абсолютно, поскольку у меня предусмотрен слив из трубы в горловине септика (если надо - сфотографирую дополнительно, как только засветла попаду домой). Там тройник на конце трубы - один вывод водопровода возле горловины идет вверх по наружи, а второй проходит сквозь бетон вместе с трубой откачки осветленной жидкости и там стоит еще один кран для слива (он разве заржаветь может от избыточной влажности, но заменить легко).
    --- добавлено: Mar 5, 2013 1:57 PM ---
    Дякую, я приблизно так і планував експериментально перевірити чи не перешкоджатиме скло променям (про що писав вище, але планував провести дослід одразу по місцю), однак навіть без термометра відчуваю сильний нагрів скла, так що воно добряче на себе забирає частину променів, а значить необхідно передбачити полегшений монтаж - демонтаж плівки на вологозахищених (хоча би по класу ІР 24) роз’ємах всередині кабінки. Звісно купатися в душовій кабінці під струмом на плівці не планую :).

    Натепер по магазинах шукаю необхідні мені роз’єми.

    Дуже вдячний за підказку, тепер значно більше схиляюсь до думки, що через скло інфрачервоні промені не проходять ефективно
     
    Малецкая Мария подобається це.
  2. Владимир2408

    Владимир2408 Майстер

    Повідомлення:
    59
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Киевская обл.
    воно добряче на себе забирає частину променів, а значить необхідно передбачити полегшений монтаж - демонтаж плівки на вологозахищених (хоча би по класу ІР 24) роз’ємах всередині кабінки. Звісно купатися в душовій кабінці під струмом на плівці не планую :).

    Натепер по магазинах шукаю необхідні мені роз’єми.

    Дуже вдячний за підказку, тепер значно більше схиляюсь до думки, що через скло інфрачервоні промені не проходять ефективно[/quote]
    ДУЖЕ НЕ РЕКОМЕНДУЮ розміщувати розєми всередині кабінки - в них завжди буде конденсат, навіть ІР-Х6.Випадкову подачу напруги на роз"єм, коли хтось є в кабіні 100% виключити неможливо. Краще передбачити вивід кабеля живлення назовні і там - хоч у звичайну розетку.
     
  3. kvit

    kvit Бригадир

    Повідомлення:
    212
    Симпатії:
    186
    Адреса:
    Украина, Винницкая обл., с.Казатин
    Справа в тому, що я згадував вище можливість полегшеного монтажу-демонтажу всередині кабінки, однак я ніде не говорив, що плівка буде постійно всередині, тим паче під напругою.
    Я планую за рахунок роз’ємів на час використання сауни підключати плівку, а потім її знімати. Інакше я просто б на контактну коробку підключив в недоступному для води місці. У мене, зрозуміло, буде плівка підключатися в розетку. В перспективі через таймер. А роз’єми по класу ІР 24 потрібні для того, щоби мокрими пальцями ніхто не доторкнувся (у мене є дитина - спробуйте детально пояснити їй, бо я не хочу навіть зайве переживати, що вона захоче перевірити).
     
  4. Владимир2408

    Владимир2408 Майстер

    Повідомлення:
    59
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Киевская обл.
    Так я і звертаю увагу на те, що плівку ви знімете, а роз"єми залишаться всередині кабіни і в них буде конденсат незалежно від класу захисту. Якщо вони опиняться під напругою, коли хтось в кабіні-це дуже небезпечно. Тим більше діти завжди мають всюди заглянути всередину, як воно влаштовано.
     
  5. kvit

    kvit Бригадир

    Повідомлення:
    212
    Симпатії:
    186
    Адреса:
    Украина, Винницкая обл., с.Казатин

    Так розетка для чого? Її ніхто не скасовував :) Роз’єми - лише для полегшення підключення та відключення плівки на необхідний час. Однак вологість в душовій буде все рівно висока, бо зазвичай сауну приймають після ополіскування, чекати, що кабінка висохне, ніхто не буде. От саме для цього я і планую вологостійкі роз’єми. Струм у них буде лише під час влаштування сауни. Стосовно конденсату в роз’ємах - нереально, скоріше там буде просто підвищена вологість, від якої я і хочу вберегтись після приєднання. Зазвичай ми можемо спостерігати конденсацію рідини на найхолодніших поверхнях з якими стикається розчинена в повітрі волога.

    Із теорії всі знають, що на конденсування вологи в рівній мірі впливають температура та вологість. Якщо при постійній вологості знижувати температуру конденсування почнеться прямо в повітрі та утворюється туман. Якщо при постійній температурі піднімати вологість тоді дзеркало у ванній або вікно на кухні - запотіють. І є ще один чинник - це швидкість переміщення та перемішування повітряних потоків. Тобто за інших рівних умов утворення конденсату розпочнеться пізніше при вітрі, протязі, працюючому вентиляторі.
    Доки ми приймаємо душ - вологість піднімається, але піднімається і температура всередині (що мене і надихнуло на ефект сауни), оскільки теплоємність роз’ємів по причині малої маси (та ще й в основному пластика) низька - вони теж нагріваються швидко -конденсат на них не зможе фізично з’явитися.

    Самі роз’єми між собою нереально закоротити, оскільки фазний та нульовий рознесені на відстань ширини плівки, десь 50 см. Єдине - щоб через фазний не "блисьнуло" когось, хто буде у душовій.

    Зніматися плівка буде через естетичне та практичне бажання дружини. Адже бачити перед собою стіни в полосочку, та потім після душу мити постійно не лише стінки кабінки, а й саму плівку - недоцільно, бо фронт робіт зростає.

    Цікаво, де я ще міг помилитися?

    П.С. Мені подобається ця переписка, гарно промиває мізки.
    Як то мовлять - "в споре рождается истина", і хоча ми не сперечаємось, з Вашою допомогою я маю шанс знайти помилку у своїх міркуваннях та припущеннях до того часу, коли витрачу зайві кошти, які в сімейному бюджеті зовсім не зайві.
     
  6. Владимир2408

    Владимир2408 Майстер

    Повідомлення:
    59
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Киевская обл.
    Так це я й мав на увазі. Необхідно забезпечити, щоб коли хтось приймає душ, то роз"єми були гарантовано знеструмлені. І в момент підключення плівки бажано також. Особисто я в такому випадку завів-би живлення не з розетки, а через диф-автомат мах 30 мА в окремому щиточку, обмеживши до нього доступ дітей та гарантувавши неможливість випадкового вмикання. В ньому-ж можна компактно розташувати реле часу (таймер). у продажу зараз є компактні в корпусі як звичайний однополюсний автомат на дін-рейку.
    P.S. Може я надто настирний, але вимоги електробезпеки-основний рід занять, тому теорію випадання роси та ступені захисту, що забезпечуються оболонками (ІР-індекс), трохи чув та періодично перевіряю на практиці. Конденсату не видно оком, та струм витоку після дії вологи збільшується в рази а опір ізоляції падає. Також зверніть увагу, що герметичність роз"ємних з"єднань порушується після певної кількості циклів з"єднав/роз"єднав, тому вологозахищений роз"єм - не гарантія безпеки.
     
  7. kvit

    kvit Бригадир

    Повідомлення:
    212
    Симпатії:
    186
    Адреса:
    Украина, Винницкая обл., с.Казатин
    Дякую, гляну ще і в цю сторону.
    А разом не підкажете, як правильно підключити дифавтомат (може схема). Бо "земля" у мене в ванній є - підключав бойлера. Куди що підключити, адже корпус піддону - акриловий.
    Далі вже не знаю, що і як. Ще такого "лиха" в себе не використовував.
    Якщо це займе багато Вашого часу - не страшно, мені в нагоді стане всезнаючий Гугл :)
     
  8. Владимир2408

    Владимир2408 Майстер

    Повідомлення:
    59
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Киевская обл.
    Дифавтомат працює на принципі порівняння струму в фазному та нульовому провіднику. Коли ізоляція кола "ідеальна" - ці струми співпадають ідеально. Коли десь є пошкодження - частина струму, що протік через фазу, відгалуджується та "не повертається" через нуль-називається Струм витоку. Коли його значення перевищує певне значення-автомат спрацьовує. Зазвичай це 30 міліампер (звичайний побутовий). Є на струми 5...30 мА, та з меншими струмами зазвичай застосовують в медичній техніці, для здорової людини короткочасне протікання струму 30 мА "неприємно, але не смертельно". Схему малювати нічого-просто ставите його в щиток. Вхід-до мережі обов"язково згідно маркування фаза/нуль на його корпусі, вихід - до кабеля живлення вашої плівки. Він працює і як звичайний "автомат" на К.З., тобто може використовуватися як вимикач, і як "диф". Навіть якщо створиться ситуація, коли хтось приймає душ, а роз"єми під напругою та ще не прогрілися і на них з"явився конденсат-просто спрацює "диф" частина та знаструмить їх. Щодо акрилового піддону-землити нічого не потрібно, акрил-гарний ізолятор. Ураження електричним струмом відбувається не тоді, коли людина торкається фази, а коли через її тіло починає протікати струм по колу фаза-рука-босі ноги-калюжа-земля))). При встановленні дифавтомата це і буде той струм, що протік через фазу та не повернувся через нуль, тому автомат спрацює (час спрацьовування досить малий та жорстко регламентується) та вимкне напругу.
    --- добавлено: Mar 6, 2013 9:52 AM ---
    До речі, на шнура живлення бойлера зазвичай дифавтомат також ставлять, але в іншому корпусі-не на дін-рейку, а просто в розріз шнура (коробочка з кнопочкою). Оскільки при правильному підключенні корпус бойлера заземлено, то при пробої ізоляції струм потече в контур заземлення та викличе спрацьовування автомата не чекаючи, доки хтось торкнеться крана, на якому фаза.
     
    kvit подобається це.
  9. kvit

    kvit Бригадир

    Повідомлення:
    212
    Симпатії:
    186
    Адреса:
    Украина, Винницкая обл., с.Казатин
    Дякую, буду дивитися на дифавтомати, але і роз’єми забути не можна
     
  10. kvit

    kvit Бригадир

    Повідомлення:
    212
    Симпатії:
    186
    Адреса:
    Украина, Винницкая обл., с.Казатин
    Сьогодні за порадою Владимир2408 придбав диф-автомат Дифавтомат та шини.JPG та дін-рейку з двома шинами, та автомобільні подовжувачі Штекери.JPG .
    Дві шини на дін-рейці грають роль розгалуджувачів для фази та нуля, що будуть іти до чотирьох полос термоплівки.

    До них кабель іде через диф-автомат, а той в свою чергу підключається в розетку.
    Монтаж термоплівки в середині кабінки зараз саме продумую та приміряю по місцю
     
    Малецкая Мария та Andrii_M подобається це.

Поділитися цією сторінкою