Гидроизоляция и утепление подвала - подскажите

Тема у розділі 'Фундамент, отмостка, цоколь', створена користувачем livsy, 10 лют 2013.

  1. livsy

    livsy Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    ровно
    Добрый день. Нужна небольшая консультация. Есть построенный коттедж. Заказчик захотел сделать в подвале бассейн. Подвал из бетонных блоков , имеется гидроизоляция обмазочная-Аквастоп. Уровень грунтовых вод-ниже ростверка. Задача: утеплить снаружи стены подвала.
    Вопросы: 1-чем утеплять? ( эппс или ппс) и на какую глубину( регион- город Ровно, пол подвала на отметке -1,5-2 метра от уровня грунта)
    2-какую гидроизоляцию лучше делать по утеплителю?
    3-в других помещениях подвала планируется водяной "теплый пол".Есть бетонная стяжка под пенопласт. Какая гидроизоляция предпочтительнее по бетонной стяжке (рулонная, обмазочная или есть чтото новое?
    4-И какое соотношение цена\качество материалов для этих работ?
     
  2. Vova-13

    Vova-13 Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Львів
    Все залежить від фінансів і бажаня з ними розстатися. По гідроізоляції і клеях найкраща фірма "Мапей" користуюся 5р.але це дорогий матеріал. Варіант 1.відчистити фундамент прогрунтувати заробити всі стики тріщини клеєм(якщо є великі нерівності або ракушки потрібно все перетягнути всю площу клеєм) ,знову прогрунтувати і нанести двохкомпонентну гідроізоляцію (перший слой краще наносити макловіцою тому потрібно робити розчин рідкй)другий слой шпателем (розчин розробляти малими порціями)дотримуючись технології виходить хороший результат .Після висихання поклеїти пінопласт на "пляцки" перетянути клеєм (це від гризунів)тоді "прикріпити"ізоліт(кріпити вище гідроізоляції щоб її не пошкодити).Бажано зробити дренаж і відмостку... Варіант 2 замість клею розчин з рідким шклом ,гідроізоляцію міняєм на рубироїд з смолою ,+пінопласт+ізоліт. Також якщо добре просмолити (з грелкою)в два шари то буде тримати не гірше "Мапея" , ПРОВІРЕНО .... Цю гідроізоляцію використовую і в санвузлах для підлоги і стін для кутів є кутова лента і для її приклейки мапегум ... Ціни: нанесеня гідроізоляції стіна підлога 25гр.м2 ,поклейка кутової ленти 15гр.мп ,гідроізоляція фундамента з утепленям 75-110гр.м2...
     
  3. livsy

    livsy Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    ровно
    Конкретный вопрос: нужно по эппс делать еще раз гидроизоляцию и какую? И можна ли заменить эппс простым ппс ниже уровня земли?
     
  4. Vova-13

    Vova-13 Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Львів
    По пінопласту гідроізоляції не ПОТРІБНО.Краще додатковий слой нанести по бетону.Ппс чи еппс перетягується клеєм (для роботи зовні і морозостійким)від гризунів,а по своїй природі вологи він не вбирає і сирості не передає.На рахунок заміни еппс на ппс,зввичайно що можна ,в цих матеріалах одне призначеня зменшення теплопровідності ...Яким матеріалом працювати вирішувати майстрові ...
     
  5. kaskad

    kaskad Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Доброго вам дня. Я специализируюсь на гидроизоляции поэтому по утеплителю не подскажу.
    По гидроизоляции скажу что Владимир в пирогах прав а в выборе материала я б оспорил.
    Первое Мапей один из худших материалов ввозимые на Украину (ширпотреб), не поспорю что он лучше Украинских и большинства Турецких (это не только мое мнение). Я лично пользуюсь Вебер (разница в цене копейки). Второе клей не панацея от всех болезней, тем более любой производитель не даст гарантию, если материал использован не по назначению. Есть такие материалы как ремонтные растворы и специальные штукатурки.
    По поводу наружной гидроизоляции я применяю битумно-латексные мастики (битум самый стойкий материал к солям земли). Мастики потому что рубероид не держит стоячую воду. Кроме того на эту же мастику можно клеить утеплитель хотя я рекомендовал бы клей.
    По бетону тоже можно кинуть битумно-латексную мастику- это будет не дороже двух слоев рубероида, но надежнее (особенно если усилить геотекстилем). Если под кафель, то клеем лентой углы и полимерцементка (как было уже сказано Владимиром).
     
  6. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    livsy, Випробував у себе при гідроізоляції (а точніше при відсіканні грунтових вод) на бетонному фундаменті Пенетрон. Зайдіть на їх сайт там є варіанти як правильно ззробити гідроізоляцію в кожному конкретному випадку ззовні і в середині приміщення. Ну а по утепленню тут вище дійсно добре розписано. Я за еппс.
     
  7. Bazil

    Bazil Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    м.Вишгород
    ФБС - зачистити, можливо і помити, прогрунтувати, заробити всі стики тріщини, якщо є великі нерівності- штукатурити, після висихання грунтувати бітумно-полімерним праймером за два рази і наплавити рулону гідроізоляцію.Використовувати еппс (менше водопоглинання), утеплювати на максимально можливу глибину залягання фундаменту (для зменшення теплових втрат), клеїти на піну монтажну для еппс. Зворотня засипка пісчаногравійна.
     

    Вкладення:

  8. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    Краще мята глина.
     
  9. Bazil

    Bazil Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    м.Вишгород
    Чим краще?
     
  10. Vova-13

    Vova-13 Підмайстер

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Львів
    В кожному повідомлені є своя правда...Комусь мапей добрий а для когось вебер,я не продаю і не рекламую того чи іншого виробника...Тільки знаю що в нас найбільша проблема з буд.матеріалами це неналежне зберіганя цих матеріалів багато що на водній основі перемерзає в складах а також в фурах по дорозі до тих складів.Також просрочений товар,мова йде про роки просрочки навіть в великих супермаркетах по декілька бірок з терміном придатності зустрічається часто...А про підробки взагалі мовчу...Я стараюсь по деяких матеріалах закуплятись в Польщі дешевше і "якісне" або в перевірених людей... А по засипці я вже писав , якщо є можливість то добре зробити дренаж...
     

Поділитися цією сторінкою