Мотоблоки - плюси і мінуси!!!

Тема у розділі 'Тракторы, мотоблоки и другая техника', створена користувачем Vudracom, 16 чер 2009.

  1. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    :facepalm:
     
  2. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    @Riba4ok1, то ви перегнули на рахунок 40 тис!!!! Явно!!! Плуг десь 800 Гр зчеплення універсальне теж десь 800,фреза 6000 а решта мажна і треба адаптовувати з іншої техніки і по мірі потреби. А причіп можна з б/у автомобільного переробити. Думаю в 1200 зелених можна вкластись спокійно.
    --- добавлено: 5 вер 2016 у 15:14 ---
    Адже здоров'я важніше, а коли результат позитивний виходить швидше і якісніше тоді й отримуєш задоволення від роботи!
     
    Останнє редагування модератором: 13 вер 2016
  3. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Хто ж буде сперечатись з цим! Але ж живемо, як той сказав: " Ну, що ж це за напасть така - як тільки життя налагоджується, то й гроші кінчаються?!"
    А рівноцінних з МБ варіантів, але дешевших, хіба немає?:K
     
  4. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Залишились варіанти у категорії важкі мотоблоки белоруський МТЗ (там делікатніша коробка передач і тому їх хвороба вилітання передач через певний час експлуатації МБ), китайські циклопи водянки не важено якої марки вони фактично як під копірку роблені, і рашен машінен (окупантові зародляти на нас не дамо). Єпропейський Грізло -ціна така що в нас міні трактор можна купити. В мотор січ мене що підкупило і вразило так це реальна гарантія 1 рік якщо щось стається приїжджає з сервісу вахівець і на місці дає раду. Якщо ж за цей 1 рік з технікою все гаразд то і далі вона працюватиме добре при належному обслуговуванні і догляді. Китайці Вам такого не запропонують. Не подумайте що це реклама!
     
  5. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Дуже дякую, Vudracon! Зі всім згоден. Мені потрібно було розуміння, що інших варіантів немає. Як каже моя донечка: "З цим потрібно переспати". Тим більше, що навалилось багато проблем, які пов'язанні з купівлею хати в селі. Самі розумієте - їх потрібно виставити в чергу. Думаю, що придбання МБ не потрібно відкладати на весну, бо на той час ремонт і оздоблення житло заберуть бажання жити.:-D
     
  6. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    @Михайломаломитницький, думаю для Вас крім МБ на першу пору треба плуг, підгортач вухастий подвійний, раму зчеплення універсальну і картоплекопач найпростіший. Борони в селі можна легкі кінські купити або зробити. Фреза -за потребою (хоча під грядки землю нею робити миле діло) Граску можна сомому зварганити якщо знаєте і вмієте зваркою користуватись. Якщо буде площа для кошення трави більше 5 соток ватро тоді задуматись за роторною косаркою (оригінал МС або аналог китай адаптований під МС (вона не на редукторах а на тросовій переддачі)). Якщо ж площа менша тоді бензотример не менще 2,6 квт або 3,0 к.с. За зиму можна знайти на шроті або причіп автомобільний або задній міст від гольфа з барабанним тормозом а кузов доробити.
     
    vjachek подобається це.
  7. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
  8. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Друже, "Riba4ok1", це майже бренд і я можу помилятися хіба в деталях. До того ж я гарного про Мотор Січ можу перелічити більше ніж Ви, причому все доказати документально. А щоб не розповідать казки, бо саме ціна МС це РОКАМИ саме лютий 3,14..ь який просто брався від фонаря. Бо той же адаптор, не робочий, труба і два коліщати, коштує більше ніж МК деякі. А "хвороба " запалення з комутатором скільки? А карб? А калічна фреза яку роками просили селяни щось зробити і проблема там не тільки що 250-двигун просто не може покрутити її, чи снігомет, приміром... Ну та ладно.
    7.JPG Отже Риба4ка нах, і заходимо на оф. сайт МС, тобто до виробника напряму. Я про універсальну зчіпку і забув до Вашого ж списку "рідного".
    1.JPG
    Тобто рахуемо у стовпчик Ваші перелічені знаряддя: фреза(гірше якої просто немає))) 8000, роторка 10000, плуг 1383, зчіпка 1170, для картоплі я би взяв би оцю простеньку штуку по 2310. 22863! Мотоблок будем брать там же?
    6.JPG
    Отже маємо 46 863 гривні. Можете пару тисяч відкинути якщо купувати дельфіна, а він у них , хлопці, без причіпного більше 500.
    А бачите що чогось немає?. А завод у Снєжному з унікальним обладнанням, де . як знають всі власники МС і вироблялося все оце, крім турбін до вертольотів, ще минулого року вивезено рашкою з "гумконвоями". І якби не МТЗ, де наш МС уже випускається як "Гросхопер", та запаси на складах неліквіду, то хто-зна що й було б. Бо Буслаєв лютий ненависник всього українського і роками навіть не хотів установити нормального двигуна як це зробили на МТЗ , ну і нам тепер дають, мабуть, копійчану плиту для установки двигунів. Так що балакать можна, але слід казати реальні речі. Бо, для мене в усякому разі, це не малі гроші. Причому за таку суму можна купити Механіку Бенассі, я вже не кажу за нормальні МБ. До речі ціни деякі "архівні".)))

    І останнє, стосовно гарантії. Обов"язково обумовлюйте це при покупці. З цим немає жодних проблем, хіба продавець уже зовсім кончений, чи фірма-однодневка. Ну ось Саша купував МБ, за моєю порадою, і у нього прокапував бензин з карба(мабуть щось попало під голку) і пластмаска була подряпана. Він не захотів міняти карба то йому замінили весь двигун. В усякому разі я не знаю жодної скарги на гарантію чи й взагалі на обслугу. Якщо й були які тьорки, то з вини самих користувачів чи "порад" яких вони наслухалися від численних доморощених "гуру" типу мене.
    Ще раз наголошую що це гроші Ваші і підходьте до покупки дуже зважено. Це покупка на багато років, бо абсолютно любий МБ здатен працювати не рік і не 10. Так що удачі нашим потенційним колегам.
     
  9. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Хлопці! А Ви про що тут балакали, бо я не "вдуплився"?..
     
  10. Riba4ok1

    Riba4ok1 Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    74
    Та не звертайте уваги, Михайле, то ми про своє, я ж Вам обіцяв більше не заважати Вам у Вашому виборі.) Я просто подумав що найдешевший варіант цього МБ + всього 4 перераховані ним знаряддя, будуть коштувати десь під 40 тисяч. Бо якщо нічого видатного МС як МБ не має і косяки має свої, то однозначно славний неймовірними і нічим не виправданими цінами що в рази перевищують вартість у інших. Він же сказав що я ЯВНО перебільшив. Тому, аби знати точні цифри, я зайшов прямо на сайт виробника і виписав ціни на ці 4 знаряддя що він назвав. Вийшло мало не 47 тисяч тільки й по всьому. Ну і інші деякі дрібниці, що варто буде враховувати при виборі МБ коли така потреба у когось виникне.
     

Поділитися цією сторінкою