Что лучше: двух или одноконтурный котел?

Тема у розділі 'Газовые котлы', створена користувачем Серёга С., 22 січ 2013.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    хороша річ, але ж вона повинна ламатися! Там є чому ламатися і його набагато більше відносно простого котла з автоматикою типу євросіт.

    вісман давно би приладував собі таку модуляцію, досвіду у нього з надлишком (та і є у кого повчитися по пальниках в Європі ), але не робить плавної модуляції у побутових котлах на атмосферних пальниках.

    І знаєте чому? Тому що не вигідно.
    Атмосферний пальник має вузький діапазон регулювання потужності, який визначається конструкцією пальника, а те, що ми бачимо на відео - неправильне користування пальником, не можна на ньому міняти потужність в межах -30+30%, це призводить до неякісного спалювання і швидкого зносу пальника.

    Чи у пропонованих вами котлах стоять не атмосферні пальники?
    Зі всього побаченого на відео бачу лише зростання тиску газу при роботі пальника, зростання тиску повітря, яке подається у пальник - відсутнє. Про це свідчить піднімання факелу над пальником. При 100% приготуванні паливної суміші у пальнику (з ваших слів, що у котлі є вентилятор подачі первинного повітря ( у атмосферному пальнику?)) полум'я не піднімалось би над пальником.

    Тому такий пальник - річ хороша, але не підтверджена часом.
     
  2. Bodro

    Bodro Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    3
    Ламатися там зазвичай нічому. Відпрацьована роками схема.
    Ви мабуть подивились відео і неуважно прочитали текст (а може то і я незрозуміло написав) але справа в тім, що ви робите порівняння з атмосферним пальником. Річ йде безумовно про турбовані котли.
    А на відео камеру згоряння відкрито для можливості зйомки.
    Що до Висмана, то вони не вкладають гроші у модернізацію та вдосконалення не конденсаційної техніки. А в конденсатних котлах інша схема, там так не зробиш. Взагалі в Ріннай дуже багато інновацій яких немає у німців. Інша школа і це добре. Ріннай це стовп азіатської теплотехніки з 1920 року.
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    турбовані? Попрошу конкретніше, покажіть всі вентилятори і пальники у котлі ріннай.
     
  4. Bodro

    Bodro Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    3
    На схемі Ви побачите один мотор вентилятор розташований під камерою згоряння як в конденсатних котлах. Доречи Ріннай завжди розташовував вентилятори знизу, бо умови праці там кращі скрізь нього не йде гарячі продукти згоряння. Подача потоку із під форсунки додатково дає ефект Вентурі тобто газу легше виходити з неї. Дуже корисно при малому тиску газу. Можливість автоматичного налаштування під тиск газу робить ці котли ідеальними при роботі від балонів зі зрідженим газом, де тиск зменшується з використанням газу.
     

    Вкладення:

    • Rinnai.pdf
      Розмір файлу:
      980,3 КБ
      Переглядів:
      66
    Voyutichi подобається це.
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Похвалите котел Ви, я скажу критично.
    котел надто складний, ламатися є чому. Передбачаю що коштує він як два вайланти. Виробники зробили гарний виріб, але це, так би сказати, не для "бойових умов" українського споживача.

    Один газовий блок чого вартий - три клапани+безперервне регулювання. При таких потужностях котла він не зекономить стільки газу, щоб окупити свою ціну.
    Електропалата - електророз'єми під електричні вузли - компютерні, що аж ніяк не подобає енергетичній техніці (навіть малопотужній). У західних котлах роз'єм не зламаєш, як би не старався, а у ріннай все ніжно-білого кольору з тоненькими виводами - дуже ненадійно, особливо коли поблизу працює вентилятор (та є і інші вібраційні навантаження)
    Корейці що, цього не розуміють? Чи закладають навмисно "слабкі місця"?

    Про решту би ще сказав, якби порозбирав трохи котел..:)

    Цікавить детальніша інформація про пальник.
    Наддув повітря у камеру спалювання - це якраз перешкода роботі котла на низькому тиску газу. Димосос набагато краще працює в плані низького тиску газу. Тут корейці "запрягли коня позаду воза"..:)
     
  6. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Для інформації:
     

    Вкладення:

  7. Илья Гут

    Илья Гут Прораб

    Повідомлення:
    615
    Симпатії:
    327
    Адреса:
    Чернівецька обл.
    По розміру краще 2-конт. а по надійності 1-конт.+ колонка.
     
  8. Bodro

    Bodro Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    3
    Ваша тактика зрозуміла і без цих слів - це одна з обов'язкових функцій модератора, тільки критика вона цікава по суті, конструктивна та обгрунтована.

    Ось підтвердження. Конструктівно було б поцікавився ціною, а потім вже робити кількісну оцінку. Чи це питання так хитро сформульовано, відразу з відповіддю. Раз вже про це зайшла розмова скажу, що газові котли Ріннай коштують не дорожче котлів провідних європейських виробників, а основні характеристики значно цікавіше, мабуть, будуть.

    У мене складається враження, що Ви продовжуєте порівнювати Ріннай з котлами типу АОГВ.:) Якщо ж порівнювати з настінними, то газові котли Рінна не складніше європейських настінних двоконтурних котлів з ??роздільними теплообмінниками. Набір вузлів однаковий з «європейцями», відмінність в компактному взаємному розташуванні цих вузлів, звідси малі габарити котла, а це плюс для споживача. Котел простий, компактний, нічого зайвого.

    Та нічому там особливо ламатися. Всі характеристики і алгоритми роботи підібрані так, щоб забезпечити довгострокову та безвідмовну роботу котла. Матеріали найякісніші, наприклад теплообмінник з міді з чистотою 99,9% (у європейців такої чистоти міді в теплообмінниках днем зігнемо не знайти), електроніка всім відомо японська найкраща. При виробництві 100% контроль на кожному етапі. Одним словом японські технології. Але зламати можна і плиту бетонну.


    Повністю згоден :vo:

    Все як раз навпаки. Цей котел самє для "бойових умов" українського споживача, тому що був спроектований не під євростандарти, де стабільний тиск газу, мало домішок і постійна регламентована калорійність газу. А під азіатські країни, де немає єдиних стандартів. Тому газовий котел проектувався під більш широкий діапазон вхідних параметрів, куди українські умови експлуатації чудово вписуються. Мало того, українські умови це нормально, от умови в Казахстані - це дійсно екстрим і там Ріннай перевірений часом. Буде час подивіться казахські інтернет ресурси, стабільна робота тільки у газовіх котлів Ріннай.

    Вище я писав. Ціна як у європейця, а економічність вище. Вигода очевидна!

    Всі роз'єми уніфіковані і вони ні більше, ні менше з європейськими. Такі ж роз'єми на платах всієї побутової техніки. Всі роз'єми із засувками, вібрація не страшна. Не збагну, навіщо намагатися зламати роз'єм? Зламати можна, тільки якщо роз'єми роз'єднувати газовим ключем № 2.drel

    Ось це вже конструктивно. Краще один раз помацати, ніж сто разів прочитати. Більша половина питань би відпала.

    Все з точністю до навпаки. Це не корейська, а світова тенденція, я ж писав вище, що і навіщо. Японці вже більше двадцяти років турбіну знизу ставлять, а європейці тільки зараз в конденсатніках почали. Не тому, що хтось розумніший чи що-ще, а передумов для цього не було. Абсолютно будь-який прилад це набір конструкторських компромісів, і обговорювати варто не конкретну деталь, а результат що вийшов у цілому. Така схема на сьогодні повністю виправдовує себе стабільною та надійною роботою.

    Ми вже давно полізли в технічні деталі, які не мають нічого спільного з основною темою цієї гілки форуму, причому відводити став Модератор, у якого, до речі, інші завдання. Для технічних особливостей котлів Ріннай Модератору потрібно заводити окрему тему і вже там її розвивати.
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    це загальні фрази.

    Аргументуйте конкретикою, як наддув сприяє роботі котла на пониженому тиску газу?
     
  10. Bodro

    Bodro Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    3
    Некорректно пишите. Утверждение справедливо только если речь идет об оборудовании примерно равного качества. Одноконтурное напольное ведро разработки конца 60-х годов + китайская колонка это в разы не надежнее и не экономичнее большинства двухконтурных котлов с раздельными теплообменниками.
    --- добавлено: Mar 10, 2013 11:36 AM ---
    Подаючи потік з під форсунки ми знижуємо опір для виходу газу з форсунки. Грубо сказати «витягуємо» газ з форсунки. Подаючи потік на форсунку, ми збільшуємо опір для виходу газу з форсунки. Грубо кажучи "вдувається" газ назад у форсунку.

    Ми вже давно полізли в технічні деталі, які не мають нічого спільного з основною темою цієї гілки форуму, причому відводити став Модератор, у якого, до речі, інші завдання. Для технічних особливостей котлів Ріннай Модератору потрібно заводити окрему тему і вже там її розвивати.
     

Поділитися цією сторінкою