Монтаж керамічної плитки прямо на гіпсокартонні профілі

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем vmarkiv, 1 січ 2013.

  1. Аматор

    Аматор Майстер

    Повідомлення:
    426
    Симпатії:
    69
    Всім доброго весняного дня! Вибачаюсь, що тдавно не з"являвся на форумі. оскільки була купа інших проблем, але зараз з"явився об"єкт інвестування, отже буду звертатися за вашими порадами.
    І так, по темі. Є в Києві будівля, а саме фізкультурно-оздоровчик комплекс націоального банку який облицьовано плиткою за технологією вентильованого фасаду. Це цегляні стіни утеплені мінватою, поверх иінвати устаровлено металеві, нержавіючі вертикальні профілі, що дають додатковий повітряний зазор і до яких кріпиться плитка. Плитка ця розмрами десь 50х50. Кріпиться вона до металопрофілю вушком, що утворене вирізаними П-подібним прорізом в металопрофілі, це вушко відгинається перпендикулярно профілю, утворює таким чином поличку, на яку кладеться плитка, та загинається. утворюючи Г-зажим. Кожна плитка тримається двома такими Г-зажимами знизу, та двома зверху. Плитки між собой укладені з певним зазором, для аентиляції. Товщина металу - міліметра півтора.
    Що показала експлуатація на протязі 15-ти років. При пориві вітру ця металоконструкція досить сильно вібрує, крючки поступово розгинаються і плитка випадає.
    Можу вкласти фото цієї будівлі.
    В Вашому випадку жорсткість каркасу гіпсокартонного металопрофілю буде в десяток разів слабіша. Як раз гіпсокартон разом з каркасом + плиточний клей і дає хоч якусь жорсткість стіни.
    Як Ви захистите свої стіни за плиткою від утворення грибка? А якщо на цю плитку виникне потреба щось повісити? Крім того Ви втрачаєте 60 мм постору за рахунок профілю. Навіть цей порлфіль досить ламкий, я був скрутив 2 шт вздодвж і на кінець ножовку, хотів таким чином обрізати гілки на дереві. Не вийшло, 6 м цього профілю ламається під своєю вагою. Вдалося це зробити сотим профілем, скрутивши 4 шт в короб ))).
    Здається мені їдея не варта уваги якщо не хочете паритись з клеєм, то набийте пластикову вагонку - швидко і практично.
     
    Voyutichi та Andrii_M подобається це.

Поділитися цією сторінкою