Какой газобетон (газоблок) выбрать? Дешевый или дорогой?

Тема у розділі 'Стены, фасады и перекрытия', створена користувачем gazoblok-ua, 6 гру 2012.

  1. gazoblok-ua

    gazoblok-ua Підмайстер

    Повідомлення:
    44
    Симпатії:
    7
    Адреса:
    Киев
    Газоблок, газобетон, піноблок, блоки силікатні автоклавні.
    Як правильно вибрати? Який виробник? Яка якість? Де взяти?


    Давайте спочатку визначимось, - назви «газоблок», «газобетон», «піноблок», «блоки силікатні автоклавні», «газосилікатний камінь» і т. д. в різних регіонах України називають по різному. Але є два основних чинника:
    - Газобетон автоклавного твердіння;
    - Газобетон твердіння природним чином.
    Отож, шановне Панство, спочатку потрібно визначитись, що Ви хочете.
    В Україні є багато виробників такої продукції. Яку Вам вибрати ..? Дешеву чи дорогу?
    Такі питання задає собі кожний покупець. Що б ви не будували, думаю, що Вам потрібно зробити це якісно і дешево. Давайте за приклад візьмемо два виробника газоблоку, дешевого та дорогого. В якості дешевого візьмемо газобетон виробництва м. Суми, а в якості дорогого, газобетон виробництва заводу «АЕРОК». Структура і рецептура даних газобетонних виробів в основі одна й та сама, але…
    В Україні багато людей, в різних регіонах, почали реконструкції та будівництво своїх оселей. Столичні жителі почали цей процес на декілька років раніше, тому на будівельному ринку Київської області дорожчі газобетонні вироби користуються попитом більше. Чому?
    Як говорив відомий герой кінофільму: «Опит и практика,-великое дело!»
    Ну що ж, попробуємо припустити, що…
    Один Пан «Економний» та Пан «Практичний», в м. Коростень Житомирської області, вирішили збудувати собі будиночки. Об’эм потрібного матеріалу складає 35 м.куб.
    Відповідно «Економний» купив Сумський газобетон по 620 грн./м.куб, «Практичний» купив АЕРОК по 670 грн./м.куб. Витрати першого склали 21700 грн., витрати другого відповідно 23450 грн. Різниця на повному об’ємі потрібного для будівництва газобетону становить (!!!) 1750 грн. Шановні, задумайтесь… Чи варто економити на стінах Вашої оселі? Тут варто згадати дитячу казочку про трьох поросят.
    Але це квіточки,- йдемо далі.
    «Економний» Пан починає будувати. Приготував цементно-пісчану суміш, почав класти, блоки на мають високої точності (+/- 2-3 мм), результат приблизно ви представляете і можете побачити на фото нижче. Да, і ці стіни потрібно ще вирівнювати штукатуркою. Цікаво які витрати понесе забудовник, щоб вирівняти допуск в 2-3 мм?
    «Практичний» Пан приготовив клеєву суміш (насипавши її у відро і розмішав міксером).
    Кладка стіни виконується з високоточного газобетону (+/- 1 мм), з мінімізованими клеєвими швами (2-3 мм), що легко зробити з відповідно розробленним для кладки газобетону інструментом. На штукатурці витрачаємо мінімум суміші.
    Ось тепер і задумаємось, різниця в 1750 грн. тихенько щезає. Ми не говоримо про товарний вид та брак дешевого газоблока!!!
    Висновок.
    При покупці дешевих газобетонних виробів Ви займаєтесь самообманом, на фініші будівництва ви переплачуєте. А можливо, Ви заощадите свої кошти, на менш відповідальних етапах будівництва? Вирішувати Вам.
    P.S. Продавці газобетону на дешевому продукті заробляють більше !!!
    А як, це вже друга історія…
     

Поділитися цією сторінкою