Зарядно-пускове Электроника ЗП-01

Тема у розділі 'Своими руками - общие вопросы', створена користувачем Vovik07, 5 гру 2012.

  1. Artem3000

    Artem3000 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    Тількино закінчив збирати все до купи. Транзистори поміняв майже всі окрім двох більш потужнішх ті які відповідають КТ816. Деякі резистори замінив. Явсе розібрав спочатку тому поновій довелося шукати кінці і початки обмотки трансформатора. Увімкнув без клем Трансформатор гуде нормально діод "сеть світиться" стрілка амперметра нерухома. Нічого не горить не димить. Покищо нормально завтро буду вже з клемами гратися і обмірювати усе. Також замінив тиристори. Не знайшов нового амперметра купив більшого і вивів його на зовні тепер на проводах теліпається)))). Але клас точності вище.;)
    --- добавлено: 25 мар 2015 в 23:22 ---
    А на підстроєчному резисторі скільки опір приблизно?
     
    Останнє редагування модератором: 2 кві 2015
  2. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Це той що на схемі Р19. Зараз ремонтую авто та постараюсь заміряти....
     
  3. I.Cherry

    I.Cherry Інженер

    Повідомлення:
    803
    Симпатії:
    799
    Адреса:
    Ужгород
    Так на схемі вказано - 22 кОм
     
  4. Artem3000

    Artem3000 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    Краще подивіться він повинен бути пидфарбованій на заводі чи не змістивя по плямі від краски побачите, як має стояти в мене на ному 8ком приблизно з половиною
     
  5. Vovik07

    Vovik07 Прораб

    Повідомлення:
    335
    Симпатії:
    318
    Адреса:
    Львів
    Всім , добрий день . Трошки освіжу тему. Так як зарядне вийшло з ладу і просили мене розміри плати - то вирішив розібрати іподивитися в чому проблема. Проблема була такого характеру: в режимі заряд , при підключанні аккумулятора ток ішов на повну , амперметер аж зашкалював. В режимі пуск також ток ішов зразу , а не як повинно коли заводиш машину.Коли провіряв на контроль - все регулювалось чітко.

    Зарядне довгий час працювало справно , заряджало аккумулятори . А сталась проблема коли я минулої зими заводив авто в режимі пуск.

    І так вскритіє показало шо в паціента згорів резистор Р8 dntknw. Хоча він був більшої потужності а ніж повинен бути...Відповідно за ним вилетів транзистор VT8 . Може майстри підкажуть чому така проблема може бути?На платі позначив згорівші деталі IMG_00255.jpg
    і Розміри плати IMG_0022.jpg IMG_0023.jpg

    Після заміни деталей , чомусь максимальний ток на зарядку був 4А , прийшлось підбавити підстроєчним. Зараз в режимі заряд працює , в режимі пуск не пробував.
     
  6. сергейпиня

    сергейпиня Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Доброго дня усим форумчанам.Хлопці підкажіть будьласка чи хтось зустрічав такеж зарядне але без світло діодів ,там схема зовсім інша.Ніде не можу знайти.85-го року випуску.Проблема схожа як і у попереднього зарядного,без акума на заряд нічього не іде а з ним шурує на 10А.схему перевірив,електроліти замінив діоди перевірив,транзистори поставив нові(аналоги).Можливо мені трохи не така схема до рук потрапила і я десь прогавив?якщо у когось є така будьласка опублікуйте.дуже схожа на таку але деякі номінали не сходяться image.jpg
    --- добавлено: 19 січ 2017 у 01:44 ---
    На приклад r 22 зовсім немає із vd6. r8 150Ом а не 300.нічого не розумію як таке буває...R2 також 560 ом .Але в моєму разі і з трансу 24в приходить і зрозумілож що і по всих вимірювальних крапках зовсім інщі цифри виходять.Може хтось щось порадить?
     
    Останнє редагування модератором: 26 січ 2017

Поділитися цією сторінкою