Гидростатический двигатель

Тема у розділі 'Своими руками - отчеты', створена користувачем didpetro, 30 лис 2012.

  1. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    А среди бредов,что пробовали-есть что то интересное и рабочее?
     
  2. Леонид12

    Леонид12 Новачок

    Повідомлення:
    111
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Украина Винница
    Скажем так. Интересное пока с проекта переносим на оригинал, пока не закончили(мотор колесо) с малым расходом енергии. Но невозможно дубится халявной энергии. Например генератор дает 1 к.ват, а на потребность генератора для данной мощности нужно 0.8 к.ват. халява тут 0.2 к.ват. НЕВОЗМОЖНО.
     
  3. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: гидростатический двигатель

    Просмотрел, заметил ошибку сборки: в реальных многополюсных двигателях с постоянными магнитами при числе магнитов начиная в 4-х, магниты устанавливаются через один с разворотом полярности. Именно так собраны стартера с постоянными магнитами - Valeo серии D7 и D9 (6 магнитов) и белорусский для ВАЗов (4 магнита). Понятно, в стартерах взаимодеет электромагнитное поле постоянного тока м магнитное поле магнитов, но кто его знает, может силы взаимодействия постоянных магнитов (приличных, не с фурнитуры) при правильном подборе полярности и хватит на вращение, например, крыльчатки вентилятора :-D
     
    1 людині також подобається це.
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: гидростатический двигатель

    повторити зможете?
     
  5. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: гидростатический двигатель

    Voyutichi, я писав
    а Ви мене весь час підштовхуєте розламати старий вінчестер :-D. Зазвичай, між Новим роком і Різдвом навантаження в майстерні спадає, буде час - таки спробую.
     
    3 користувачам це сподобалось.
  6. Erg

    Erg Бригадир

    Повідомлення:
    176
    Симпатії:
    148
    Адреса:
    Киев
    А энергия откуда будет подводиться? На чем такой двигатель работать будет?Или опять будем слушать всякие рассказы о свободной энергии которую никто ни разу не получил? Если порыться хорошо в истории вечных двигателей, то такая конструкция точно уже была. Гравитационная, с рычагами и грузами - точно. А это по приложенной силе просто зеркальное отражение вашей машины. Так что дерзайте.

    Добавлено через 2 минуты 43 секунды
    И с чего бы этому всему работать?:-D
     
  7. didpetro 2

    didpetro 2 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Гідростатичний двигун (2)



    Шановні форум чани!Продовжимо розмову і дозвольте запропонувати Вам опис гідростатичного двигуна максимально простої конструкції. Гідростатичний двигун складається з резервуару заповненого рідиною певної форми і об’єму і перетворювача енергії, до складу якого входять дві пари трибових коліс,рухома гнучка рама, циліндричні пневмокотки,напрямні рухомої рами. Нижні і верхні колеса з’єднані між собою гнучкою рухомою рамою,яка складається з двох нескінченних ланцюгів і прикріплених до них рушійних еластичних порожнистих елементів та еластичних перехідників.Відмінність між нижніми і верхніми колесами полягає в тому, що діаметр ,форма і розмір зубця ідентичні, а по масі верхні набагато більші і являють собою колеса – маховики. Пари трибових коліс мають спільний вал обертання на підшипниках закріплених в опорах,рознесені по осі на відстань, згідно конструкції рухомої рами.

    Перетворювач енергії установлений у резервуар таким чином, що пневмокотки та колеса-маховики змонтовано над резервуаром, який поділений (умовно) по вертикальній осі на дві частини - активну і пасивну.

    До активної частини рухомої рами належать порожнисті рушійні елементи наповнені повітрям, еластичні перехідники, напрямні і пневмокотки, що установлені у площині активної частини перетворювача енергії, пасивна частинапоржнисті елементи і перехідники без повітря.

    Нескінченні ланцюги це набір плоских міцних ланок певного розміру прямокутної форми,з’єднаних між собою суставами, мають отвори ідентичні формі і розміру зубця трибового колеса. Ланки ланцюга виготовлені таким чином, що до сторони яка з’єднана з полотном рушійного елемента і перехідника прикріплено зубчату рейку, а протилежна уставлена у напрямну рухомої рами в активній частині перетворювача енергії. Напрямні рухомої рами це дві пари пластин закріплених по всій висоті резервуара на його бічних поверхнях в активній частині перетворювача енергії,установлені з проміжком для вільного руху ланок ланцюга без люфта, а також для запобігання виникнення згинаючих моментів. У нескінченній стрічці гнучкої рами еластичні порожнисті рушійні елементи і перехідники виготовлено попарно, утворюють пневматичну систему. Полотно еластичних порожнистих елементів виготовлено з повітрянепроникної тканини і армовано кордовою ниткою , з,єднані між собою перехідниками. Перехідники виготовлено з еластичного матеріалу який має здатність роздуватись до об’єму достатнього для пропуску повітря від одного порожнистого елемента до іншого,в залежності від внутрішнього тиску пневмосистеми. Унижній частині перехідників вмонтовано ніпелі, які налаштовані на пропуск повітря тільки під певним тиском.Наявність ніпелів у перехідниках, запобігає передавлюванню повітря з активної до пасивної частини, що набагато спрощує конструкцію двигуна. Розмір, форма полотна і перехідників, підбирається згідно о’бєму і формі порожнистого елемента.

    . Котки це два гумові на тканинній основі циліндри,наповнені повітрям, змонтовані з проміжком для протяжки полотна порожнистого елемента і еластичних перехідників без ковзання. На валах обертання на підшипниках , що закріплені в опорах ,насаджені зубчаті колеса певного діаметра і кількості зубів, які з’єднані з рухомою рамою, а саме зубчаті рейки ланок ланцюга проходять через зубчаті колеса котків.

    [​IMG]

    Жовтий колір-трибові колеса,синій-резервуар з водою, червоний-циліндричні котки, чорний- перехідники, білий-рушійний елемент Принцип дії:

    У заповненому резервуарі рідиною(водою) порожнисті рушійні елементи рухомої рами в активній частині перетворювача енергії наповнені повітрям, у пасивній без повітря. На порожнисті елементи активної частини згідно закону Архімеда діє виштовхувальна сила, таким чином рухаючись вгору рушійні порожнисті елементи передадуть силу на безкінечні ланцюги, що охоплюють колеса,і колеса почнуть обертатись. При досягненні черговим порожнистим елементом пневмокотків, котки внаслідок синхронного обертання (підібране співвідношення зубів рейки і зубчатих коліс котків) з рухом порожнистого елемента, за допомогою кінетичної енергії верхніх коліс(маховиків), протягнуть полотно через себе (при обертанні котки працюють як протяжка) і здушать повітря з порожнистого елемента через еластичні перехідники ,до рушійних порожнистих елементів по всій висоті активної частини перетворювача енергії. У нижній частині перетворювача енергії порожнисті елементи з пасивної частини переходять до активної, через еластичні перехідники, наповняться повітрям. Таким чином буде підтримуватись безперервний рух гнучкої рами, двигун виконуватиме корисну роботу. Масивні колеса-маховики забезпечать плавність ходу двигуна.
     
  8. didpetro 2

    didpetro 2 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    didpetro 2, яку енергію збираєтесь перетворювати?
     
  10. didpetro 2

    didpetro 2 Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    енергію води
     

Поділитися цією сторінкою