Вплив магнітного поля на властивості води.

Тема у розділі 'Продам: Оборудование и инструмент', створена користувачем Юлія Моторна, 20 жов 2012.

  1. Юлія Моторна

    Юлія Моторна Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    2
    Вода – це одна з найзагадковіших речовин, які існують на Землі. У дитячих казках ми читали про «живу» та «мертву» воду, сьогодні звідусіль чуємо про структуровану, біологічно активну з надзвичайними можливостями. Чи насправді все це лише вигадки?
    У продовження серії публікацій про воду на Провідному українському лабораторному порталі Labprice.ua з’явилася нова стаття про аномальні властивості води, яка дає відповідь на це питання: «Вплив магнітного поля на воду».
    Наукою вже доведено певні аномальні властивості води, які не підпадають під жодні закономірності. Її унікальність вже у самому існуванні, адже це єдиний випадок, коли поєднання двох газів утворило рідину. Вчені і в наші дні продовжують робити нові відкриття її дивовижних характеристик, які одні вважають магією, а інші шарлатанством. Так у 1936 році бельгійський інженер T.И.C. Вермейрен виявив, що під дією магнітного поля проявляються нові аномальні властивості води: при нагріванні намагніченої рідини на теплообмінній поверхні не утворюється накип. У спробах наукового світу пояснити цей феномен виникло 4 типи теорій: колоїдні, іонні, водяні і динамічні.
    Згідно колоїдної теорії магнітне поле, діючи на воду, може руйнувати колоїдні частинки (дрібні забруднення, розміром до 0,1 мкм), які в ній присутні. Таким чином, бруд не осідає на стінках ємностей, а легко виводиться у вигляді шламу.
    В рамках іонної теорії анімальні властивості води через вплив магнітного поля пояснюються процесами поляризації та деформації іонів солей. Іони зближуються і утворюють кристалічну форму солі, завдяки чому замість накипу з’являється тонкодисперсний шлам, який не осідає.
    Прихильники водяної теорії говорять про вплив магнітного поля на сполуки молекул води - асоціати, які через деформацію зв’язків перерозподіляються у впорядковану структуру, що викликає зміну фізико-хімічних характеристик води.
    Але найбільшу популярність з-поміж теорій, пояснюючих аномальні властивості води, здобула динамічна. В її основі лежить наступна гіпотеза: з молекулярно-кінетичної точки зору потік води представляє собою трансляційний рух іонів та молекул в напрямку прикладеної сили. Рідина – це механічна система, складові якої, іони та молекули, знаходяться в тепловому русі. Сила Лоренца діє на заряджені домішки, що рухаються у потоці води під дією магнітного поля, і закручує їх навколо магнітних ліній. Всю масу нейтральних молекул води одночасно «тягне» множина низькомолекулярних катіонів та аніонів завдяки енергії електричного поля, а магнітне поле виконує керуючі функції. Таким чином, за рахунок ефекту Холла суттєву роль відіграють електричні поля, викликані електричним зарядом поверхні розділу фаз та сумарним об’ємним зарядом йонів.
    Жодна з цих теорій так і не здобула абсолютного підтвердження та визнання. Пошуки істини продовжуються і надалі, але аномальні властивості води, які виникають під дією магнітного поля – це безперечний факт, який просто необхідно обгрунтувати.
     

Поділитися цією сторінкою