Як визначити рівень мінералізації води?

Тема у розділі 'Продам: Оборудование и инструмент', створена користувачем Юлія Моторна, 20 жов 2012.

  1. Юлія Моторна

    Юлія Моторна Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    2
    Мінералізація води, тобто рівень концентрації солей, має значний вплив на її властивості. Цей показник необхідно враховувати не лише для оцінки придатності води до вживання, але й під час вибору та контролю роботи водоочисної системи, забезпечення необхідних умов існування риб в акваріумі та запобігання мінеральним відкладенням у трубах і басейнах.
    Провідний український лабораторний портал Labprice.ua продовжує серію публікацій про воду і одна з останніх статей висвітлює питання визначення рівня мінералізації води: http://www.labprice.ua/zastosuvanny...ya_vodi_ezodo/viznachennya_mineralizacii_vodi
    Вода, як унікальний розчинник, містить у своєму складі безліч домішок, переважну більшість яких складають мінеральні солі. Саме тому за кордоном рівень мінералізації води визначається як TDS (Total Dissolved Solids), що у перекладі означає «загальна кількість розчинених часток» або сухий залишок.
    Таким чином визначити рівень мінералізації води можна за допомогою TDS-метру (солеміру). Дія солемірів базується на прямій залежності електропровідності води від її ступеню мінералізації. Ці прилади портативні, недорогі, прості у використанні й підходять для застосування у різних сферах.
    Розглянемо кілька моделей виробника Ezodo. Портативний TDS-метр Ezodo 5031 – легкий та надійний, з діапазоном вимірювання мінералізації 0-9990 мг/л та можливістю збільшення електроду до 80 мм дозволяє швидко отримати результати з високою точністю. Моделі Ezodo 5032 притаманні схожі характеристики, але вона має менший діапазон вимірювання (0-999 мг/л) та гіршу роздільну здатність (дорівнює 1, тоді як у попередньої моделі вона рівна 10).
    Водонепронекні TDS-метри Ezodo 6031 та Ezodo 6032 теж відрізняються за роздільною здатністю та діапазоном вимірювання, який у моделі Ezodo 6031 найширший серед інших і знаходиться в межах від 0 до 19990 мг/л. Ezodo 6032 є аналогом Ezodo 5032 і відрізняється лише наявністю змінних електродів, водозахисним корпусом та трохи більшим діапазоном вимірювання мінералізації води, який складає 0-1999 мг/л.
    Перш ніж придбати солемір, обов’язково уважно ознайомтеся з його характеристиками та проконсультуйтеся з продавцем щодо відповідності обраної моделі вашим цілям.
     

Поділитися цією сторінкою