Як контролювати роботу побутових очисних систем з використанням зворотного осмосу

Тема у розділі 'Продам: Оборудование и инструмент', створена користувачем Юлія Моторна, 20 жов 2012.

  1. Юлія Моторна

    Юлія Моторна Підмайстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    2
    Для очищення води використовують різні методи фільтрації, але найбільшу популярність завдяки своїй ефективності набули очисні системи з використанням зворотного осмосу. В цих установках вода під тиcком проходить через мембрану, пори якої пропускають лише молекули води і утримують домішки, як органічні так і неорганічні.
    Тому як забезпечити стабільну роботу побутових очисних систем з використанням зворотного осмосу присвячена стаття на Провідному українському лабораторному порталі Labprice.ua: http://www.labprice.ua/zastosuvanny...nix_sistem_z_vikoristannyam_zvorotnogo_osmosu
    В залежності від матеріалу мембрани виробники побутових очисних систем з використанням зворотного осмосу встановлюють власні вимоги до води, яка проходитиме через фільтр. Враховуються такі показники як тиск (в залежності від мінералізації), мінералізацію, рН, температуру, кількість кальцію, магнію, заліза, марганцю, марганцевокислого калію, озону, вільного хлору та загальне число мікробів.
    Фільтрування води, яка не відповідає задекларованим виробником побутових очисних систем гранично допустимим нормам, призводить до передчасного зношення мембрани – її пори або занадто розширюються, або навпаки звужуються і не виконують належним чином свою функцію. Тому, орієнтуватись на конкретні значення вмісту домішок (солей) у очищеній воді не має сенсу, хоча деякі виробники і вказують їх в інструкціях. Для кожного користувача водоочисної системи це значення унікальне, так як залежить від катіонного та аніонного складу води, що потрапляє до фільтру.
    Контролювати роботу побутових очисних систем з використанням зворотного осмосу можна за допомогою TDS-метру, призначеного для вимірювання загального вмісту розчинених у воді солей. Якщо результат вимірювання очищеної води показав значення кількості солей на 10-15% більше ніж неочищеної, з повною впевненістю можна говорити про необхідність зміни фільтру.
    Портативні TDS-метри обладнані функцією авто компенсації температури, що дозволяє проводити вимірювання високої точності. Солемір Ezodo 5031 легкий, надійний та компактний, проводить вимірювання в діапазоні 0-9990 мг/л (ppm) і використовується для тестування води в домашніх умовах. Модель Ezodo 6031 водонепроникна, обладнана великим рідкокристалічним дисплеєм, вимірює солевміст в діапазоні 0-19990 мг/л (ppm). Модель Ezodo 6032 – аналог попередньої, але зі значно меншим діапазоном вимірювання: 0-1999 мг/л (ppm).
    Постійний контроль роботи побутових очисних систем з використанням зворотного осмосу за допомогою TDS-метру дозволить з вчасно виявити необхідність зміни мембрани і стане гарантією одержання добре очищеної води.
     

Поділитися цією сторінкою