Допоможіть по системі опалення!

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем vodnar, 16 жов 2012.

  1. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    mazepa, вжарте добре і потримайте з пів доби під 80С. Гляди, воно і прогріється до низу. Такеж буває як газ економлю, а як на дровах їду то аж шторами хитає. ;-)
    Удачі в експерементах!!!:Hi:
     
  2. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Так це добре. Система працює нормально. У вас радіатори з високою тепловіддачою,конвекційного типу ,в них повітря з низу втягується і викидається через верх,звідси і холодніший низ.
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    розсіяти 31 кВт не так просто. Котел горить на повну потужність? Скільки газу за годину спалює?
     
  4. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Voyutichi, А скільки на Вашу думку має бути. (власне я думаю, що 2куби +/- на годину має горіти, в залежності від отеплення і наружної темп.)
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    площа опалення - це можна оцінювати дуже упосереднено, відштовхуючись у розрахунках від якогось типового, характерного для більшості, будинку. Наприклад, 5х6х2,5 м, один поверх, без підвалу, на низькому фундаменті, з горищем, під керамічною черепицею чи шифером. Тільки для такої будівлі (характерної для нашого села, так колись всі будували у період молодості мого батька) можна порівнювати витрату газу і вказувати чи велика або мала вона.
    У наш час потрібно рахувати тепловтрати: тобто площу стін, вікон, горища і підвалу, їх тепловтрати і вже тоді оцінити витрату газу. Тепловтрати 200м2 одно- і двоповерхового будинку відрізнятимуться.
    Також, навіть якщо поверховість і площа будуть однаковими, це ще не гарантія що їхні тепловтрати будуть одинакові навіть при однаковій конструкції стін, вікон і перекриттів.
    Останнім часом бачу багато будівель типу з "багатьма прибудовами", і це ніби так задумано: одна кімната - три зовнішніх стіни, до четвертої стіни прибудований коридор, до решти стін якого так само приставлено ще три кімнати з трьома зовнішніми стінами. Тобто на таку ж площу зовнішніх стін можна б було отримати майже в два рази більшу житлову площу. І як характеризувати тоді витрати палива для опалення подібного будинку? Як що на площу спиратись - тоді вони "зашкалюватимуть", хоч будинок обшитий пінопластом у два шари, наприклад..
    Для мого будинку (180 м2, два поверхи, 8х12) витрата газу при -15С на вулиці 1,3 м3/год газу (того, що нам продають під виглядом газу). Вважаю такі витрати нормальними при внутрішній температурі 18С.
     
  6. mazepa

    mazepa Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Дуже Вам вдячний за допомогу!
    --- добавлено: 28 ноя 2013 в 10:18 ---
    Вихідна температура робочої рідини в системі опалення 51 градус. Приблизна витрата газу коливається від 1,2-2,4 кубічних метри за годину, все залежить від параметра температури води, а також від того чи включений підігрів підлоги(70 вісотків 1-ого поверху обладнано крім радіаторів опалення обладнано підігрівом підлоги). Дякую за відгук!
    --- добавлено: 28 ноя 2013 в 10:20 ---
    Вихідна температура робочої рідини в системі опалення 51 градус. Приблизна витрата газу коливається від 1,2-2,2 кубічних метри за годину, все залежить від параметра температури води, а також від того чи включений підігрів підлоги(70 вісотків 1-ого поверху обладнано крім радіаторів опалення обладнано підігрівом підлоги)
    Дякую за відгуг!
     
    Останнє редагування модератором: 6 гру 2013

Поділитися цією сторінкою