Биоэнергетика: Солома - будущее украинской энергетики?

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем Кремень, 11 тра 2009.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    урожайність зернових це і пшениця, і кукурудза. остання давно в агрохолдингах дає по 120 ц з гекатар. рештки пускають через шредер і переорюють. особисто у нас 40-50 ц/га традиційних зернових не медалі дають, а премію агроному знімають. от тільки немає майже на полях пшениці. сіється рівно стільки, щоб хватило на підстилку і трохи для людей. так що солома це енергетичний тупик. як і відходи після лушки зерна. елеватори теж не дурні. покрайній мірі у нас. всі одвійки кагатуються і наступного року вивозяться на поле як перегній. економія на добривах+уже почали ставити установіки для живлення сушок зерновідходами. короче справи і енергетикою лайно. порахував, так якщо всі перейдуть на дрова, то лісів у нашому раойні вистачить років на 10-15 максимум. скільки тих хатів раніше було. 5х5 хатина і ти вже куркуль. а зараз 120 квадратів і тісно. ой жопа нам жопа.
     
  2. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    все можна використовувати як паливо, якщо з розумом....Звичайно по перше краще вложить в утеплення будівель, чим думати де взяти стільки палива...в піролізних котлах можна спалювати не тільки дрова, але й брекети з органічних відходів...але як не крути, а собівартість брикетів вийде дорожче чим просто дрова (на сьогодняшній день) навіть якщо сировина безплатна...в мене рядом є льоно комбінат, в ньго є відходи костри, чисту костру продають населенню (купляють мало, багато згниває та згорає), костру з домішками викидають за забор, там вона тоже або гниє, або люди беруть собі на потреби, раніше в них стояв пресс, робив з костри паливні брикети, але тепер не роблять (хоча сировина дармова)...з соломой або брикетами потрібно більше заморочок, чим з газом, газ підвів трубу та й все, а тут треба підвозити, вівантажувати,зберігати, хтось повинен вантажити в котли і т.д.
    --- добавлено: 25 май 2015 в 15:09 ---
    продати можна все, діло в ціні, в Германії таку продукцію купляють, але там велика конкуренція, тому ціна не сильно велика (а потрібно ще й довезти туди)
     
    Останнє редагування модератором: 2 чер 2015
  3. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Нічого це не тупик. Конкретно:
    -В Інституті рису (Херсонська обл.) для сушки зерна використовується спалювання соломи в тюках. Економиться електроенергія чи газ. До того ж утилізується солома (рисова- непридатна для твариництва і дуже погано розкладається)
    -Маслобійка через паркан від роботи- обсмажують насіння та отримують пар спалюючи лузгу.
    Обидві установи не продають відходи, але знизили витрати енергоресурсів. Нам більше залишиться.
     
    DINAMIT-UA, viktor28465 та Блаж подобається це.
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    ну мені їхнє зниження до фені. це бізнес. мені потрібно щоб у хаті тепло було. а де мені тих відходів набрати, якщо всі йдуть в діло?
     
  5. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Я до того написав, що енергетика не тільки дрова які в піч кидаєш.
    Солома, тирса, біогази і т.п. - мало підходять для домашнього використання, але є перспективними напрямками розвитку енергетики
     

Поділитися цією сторінкою