Выбор ручного рубанка

Тема у розділі 'Инструмент и оборудование для деревообработки', створена користувачем Хемуля, 12 чер 2012.

  1. Crane

    Crane Бригадир

    Повідомлення:
    509
    Симпатії:
    187
    Адреса:
    Житомир
    Відповідь: Re: Выбор ручного рубанка

    STANLEY, звісно, добре, хоча і там є нюанси. Проте можна глянути на модельний ряд від Groz чи Berg. Користуюсь обома, четвертим і п’ятим номерами відповідно. Настроюються також легко, виготовлені добре, результати роботи влаштовують, та й ціна приємніша.
    Так і треба зробити, іноді трапляються цікаві речі. Проте мати з собою нормальну лінійку, щоб перевірити якість підошви. І дивитись уважно, поспішати нікуди.
    Наприклад, підошва металевого рубанка не повинна бути занадто гладкою - гляньте, цікавості заради на підошви електрорубанків відомих фірм, побачите сліди фрезерування. Це не лише для вирівнювання самої підошви після її відливання.
     
  2. Slava_ua

    Slava_ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.277
    Симпатії:
    598
    Адреса:
    Кировоград
    Re: Відповідь: Re: Выбор ручного рубанка

    Это почему?
     
  3. Crane

    Crane Бригадир

    Повідомлення:
    509
    Симпатії:
    187
    Адреса:
    Житомир
    Відповідь: Выбор ручного рубанка

    Маю на увазі електричний рубанок, а не ручний металевий. Для ручного це легкість ковзання, втома і т.д. А для електричного в одному з оглядів написали так "нормальною слід вважати литу підошву, поверхні якої відфрезеровані. Нижня поверхня не повинна бути ідеально гладкою, краще, якщо вона шорстка, з глибоким рельєфом у вигляді сітки. Її наносять спеціально для того, щоб не виникав ефект "повітряної подушки", який перешкоджає опорі надійно контактувати з гладенькою заготовкою."
     
  4. Дон

    Дон Прораб

    Повідомлення:
    487
    Симпатії:
    376
    Адреса:
    Украина,Киев
    Что-то я так и не понял,какой рубанок(ручной или электрический) нужен автору темы. Если электрический - рекомендую обратить внимание на продукцию фирмы "Фиолент". Наша. Украинская. У меня электрорубанок и электролобзик этой фирмы. Не нарадуюсь. Сделаны добротно, приятно работать. А предостеречь хочу , чтобы в погоне за дешевизной не купить немецкий,очень дешёвый( около 200 гривен), в котором статор электродвигателя одновременно является и корпусом рубанка. Ремонту он, в случае чего, не подлежит. Одноразовый, словом. А рубанок "Фиолент" я года три-четыре назад покупал в Киеве за 450 гривен. Сколько стоил лобзик - не помню.
     

Поділитися цією сторінкою