Байпас к ТТ котлу

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Fomma, 19 лют 2012.

  1. Fomma

    Fomma Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Донецк
    1) можно ли использовать обратный лепестковый клапан 1,5" в качестве байпаса на горизонтальном участке обратного трубопровода к твёрдотопливному котлу? Говорят, он "ненадёжно" будет работать в этом случае?
    2) можно ли применить пружинный обратный клапан 3/4" к насосу бойлера косвенного нагрева с целью отсечки оттока горячей воды из змеевика бойлера? Каких фирм (производителей) приобретать клапана рекомендуется?
     
  2. Остап1974

    Остап1974 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    Re: байпас к ТТ котлу

    1.Можна,паралельно циркуляційному насосу ЦО. "Ляпаси"-досить не погані клапани в нових системах.Якщо модернізується стара гравітаційка,обовязковою вимогою буде відмулювач перед клапаном.
    2.Не можна,а потрібно.Я встановлюю клапан на подачі в змійовик,відповідно,на обратці перед чи за циркуляційним насосом ГВП, клапан не потрібний.
    Примітка1.Fomma, якщо на подачі з котла у Вас буде 3-ходовий для "підмісу" зворотки ,трубу подачі в бойлер,монтуйте перед 3-х ходовим.:)
    Примітка2.У випадку використання циркуляційного насоса (наприклад 6-ки для ГВП) тоді ставимо 4-ку для ГВС.В загальному,для "косвенніка" циркуляція теплоносія по спіралі достатня в межах 2м3 за годину,а для ЦО - 3м3.(правда,це залежить,ще від опору системи ЦО).Ця вимога потрібна,щоб нагріваюча спіраль косвенного бойлера не "байпасила" систему ЦО при одночасній роботі насосів ЦО та ГВП.
    Успіхів.
     
  3. Fomma

    Fomma Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Донецк
    Re: байпас к ТТ котлу

    Имеется ввиду, не засорится ли лепестковый клапан ржавчиной? (а фильтр или грязеуловитель перед ним не ставят: слабое гравитационное движение воды!). Не потому ли на рынках и не рекомендуют применять обратный лепестковый клапан в качестве байпаса? Если это не так, тогда каких производителей (фирм) следует использовать клапан?
     
  4. Остап1974

    Остап1974 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    Re: байпас к ТТ котлу

    Все правильно,фільтр(сітчастий) перед "ляпасом" не ставлять(однозначно,збільшить опір системи),а відмулювач,при врізці та монтажі ТП котла у "робочу" ЦО,особливо,коли присутні чавунні батареї,це-необхідність. В іншому випадку,"ляпас" буде "залипати" від забруднення.
    Пи.Си.По виробниках даних дивайсів, конкретно,не підкажу,так як не є представником ніякого бренду.Бувають "китайці" не погані,але переважно,це - "лотарея в лотареї"...Трохи "перепакуєш" - він і тріскає "падло":)Литво-гуанне...Так сказати,ціна-відповідає якості...:)На що,як показує практика,"ведеться наш довірливий народ".;-)
     

Поділитися цією сторінкою