Своїми руками Будинок за 1 гривню!

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем ukrtour, 11 лют 2012.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 9 кві 2012.
  1. Голосую!

    88,9%
  2. Утримався.

    11,1%
  1. haria

    haria Новачок

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    27
    Re: Відповідь: Будинок за 1 гривню!

    А Ви впевнені, що то не банальний маркетинговий крок? Скажіть будьласка, з т.зору фізики, за рахунок чого може бути така надзвичайна термоізоляція? - це що, міліметр екранованого від всіх видів випромінювань абсолютного вакуму, до того ж без теплових містків? Якб так було насправді...
    А ви проведіть експеримент - візьміть дві ідентичні пляшки, одну помістіть в 5-сантиметровий пінопластовий кожух, а другу - пофарбуйте славетним керамоізолом, налийте в обидві кипятку і залиште в ідентичних умовазх, а годин через 5 виміряйте температуру води. Задумайтесь, чому не виготовляють термоси запропонованим Вами способом?
     
    Владимир2408, Alrus та Adrenalin23 подобається це.
  2. ЮСТ

    ЮСТ Новачок

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Відповідь: Будинок за 1 гривню!

    -------------------------------------------------------------------------
    Абсолютно впевнений! Як будь який Хома-невіруючий перевірив на власній шкірі. Обробив два самих "гнилих" фасади свого будинку. Результат вражаючий, особливо на відкосах. На старушці ГАЗ-24 , яка використовувалася для польових робіт, вивозу сміття та проведення подібних дослідів - обробив увесь кузов з салону прямо по іржі (як в рекламі). Результат - влітку не потрібен кондиціонер, взимку в ноги тепло. Хто мав Волги - знає про що мова. На водяних трубах у підвалі - жодного конденсату. Алюмінієве горнятко, оброблене керамоізолом, елементарно утримується на долоні з кип"ятком у 96 градусів. Пінопласт при такій температурі починає плавитися, тому й максимально-допустиму температуру експлуатації для нього визначено у 75 град. по Цельсію. Найголовніше абсолютна механічна стійкість керамоізолу!
    Не буду переконувати - спробуйте.
     
    irondi79 подобається це.
  3. haria

    haria Новачок

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    27
    Мене переконати може лише оце:
     
    МастерСАН та Alrus подобається це.
  4. ЮСТ

    ЮСТ Новачок

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Будинок за 1 гривню!

    В народі кажуть:"Говори до гори..". Експерименти давно проведені - пінополістирол при такій температурі деформується (плавиться). Переконувати можна людину , яка хоч намагається щось впізнати, принаймі прочитати те , що йому рекомендують. Закоханий у "пініпласт" - кохайся й далі, кажеш "люміній" - нехай тобі буде "люміній".
    Знаю точно, що в спорі народжуються тільки два барана.
     
    irondi79, Adrenalin23 та haria подобається це.
  5. haria

    haria Новачок

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    27
    Я Вам кажу, що Ваша реклама протирічить основним постулатам фізики і здоровому глузду, а Ви мені пропонуєте кохатись із пінопластом. В подібному діалозі більше одного барана не народиться ніяк.

    Важко на початку дискусії передбачити таку непробивну властивість лобової кістки опонента.
    То візьміть ропу, остудіть до нуля градусів у морозильній камері, а потім розлийте по бутилях і дайте нагрітись при кімнатних умовах. Або залийте кімнатної температури воду, і поставте на пів дня в морозильну камеру. При нолю по цельсію Ваш пінопласт, сподіваюсь не поплавиться?
     
    Владимир2408 та Adrenalin23 подобається це.
  6. ЮСТ

    ЮСТ Новачок

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    16
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Re: Будинок за 1 гривню!

    ----------------------------------------------------------------------------
    Про що ж тоді говорить ваша фраза? Для мене цього цілком достатньо!
    А може не "лише оце", а щось інше?

    Добавлено через 5 минут 18 секунд
    Й взагалі, як можна доводити щось, чого не бачив і не уявляєш.
     
  7. ukrtour

    ukrtour Бригадир

    Повідомлення:
    63
    Симпатії:
    176
    Адреса:
    Киев
    haria, не знаю чого ви так зачепились за мою тему, напевно вона вам все таки сподобалась beer
    Я думаю, що ви не праві, стверджуючи, що цього не може бути, бо цього не може бути. Технології не стоять на місці.
    Я зайшов на сайт виробника цієї замазки і почитав, що там пишеться. Досить толково написано, що основна складова - скляні мікрокульки, заповнені інертним газом, зв'язує їх між собою полімер з низькою теплопровідністю. По суті, це той самий термос, як ви і говорили. Тільки тут виходить, що термос не один, а їх мільйони і вони всі між собою склеєні.
     
    2 користувачам це сподобалось.
  8. Saniat

    Saniat Майстер

    Повідомлення:
    83
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Умань
    Доброго дня, шановне панство! Для конкурсанта, думаю буде корисною інформація з іншого розділу цього сайту: https://krainamaystriv.com/showthread.php?t=59&page=12 Там висвітлено деякі деталі монтажу металопластикових вікон.
     
    1 людині також подобається це.
  9. haria

    haria Новачок

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    27
    Re: Відповідь: Re: Будинок за 1 гривню!

    Ваші слова базуються на примітивній вірі в маркетинг і суб,єктивних!!! відчуттях. Наведу приклад. Після новолілля, ще не устаткувавши помешкання не було що постелити на дуже холодну кахельну підлогу у ванній кімнаті, але під руками виявився шматок самого тонкого ізолону - 2-3 мм (під ламінат його стелять) - його й кинув на підлогу. Виявилось, що для ніг це дуже тепло, після чого я прикупив 8 мм алюмоізол і простелив там уже більш стаціонарно. Добре розправлений він дотепно доповнив всю хромовану фурнітуру ванної, але головне - перші ж гості подумали, що у нас у ванні "тепла підлога" - бо суб,єктивні відчуття саме такі, ніби в ноги гріє. Виходячи з Вашої логіки, якщо це суб,єктивно гріє, то достатньо тими порою мм утеплити дім, і більше нічого не треба? То є ілюзія, в яку Ви і потрапили зі своїм керамоізолом. Да, він утеплює, але далеко не так, як про те каже виробник.

    Повірте, Ваша тема мені була б надзвичайно цікавою 7 років тому, коли я проектував і втілював в життя власний дім. До речі у вирішенні деяких нюансів ми пішли однаковим шляхом. Про те зараз, ця тема для мене не більше ніж просто тема, а зачепила мене сліпа впертість опонента, його абсолютна не здатність мислити критично і конструктивно.
    Ще раз. "Цього не може бути, бо цього не може бути" - це не мої слова, а опонета. Ви мабудь не помітили, але я не один раз запропонував підійти критично 0 провести експеримент, і що в результаті? - мені в хамовиті формі відповіли, що я даремно не вірю словам виробника. Дякую, проходили випробування вірою, биті...
    Знаєте, я цим матеріалом тісно цікавився ще при будівництві власної садиби, цікавився досвідом друзів-будівельників, які в цій сфері працюють не один десяток років, відслідковувати інновації - це певною мірою їх хліб, роздумував сам... І повірте - виробник керамоізолу, як би він не рекламівав свій продукт, основні закони термодинаміки, закладені Творцем ще на початку буття, відмінити ну ніяк не зможе, як і обійти...
    Ви кажете, що основна складова - скляні мікрокульки, заповнені інертним газом, зв'язує їх між собою полімер з низькою теплопровідністю. А що таке пінопласт? - практично те ж саме, закритопористий матеріал, лише кульки не скляні, а полімерні, а відомо, що скло має набагато більшу теплопровідність ніж полістирол - це довідкова інформація, можете переконатись. Так скажуть мені, яким чином теплові містки зі скла матимуть меншу теплопровідність ніж полімер? Та ще й в 50 разів... Далі.. інертний газ - який? Ви впевнені, що він має властивості супертеплоїзоляції? В термосах - теплоізоляцію забезпечує вакум - нема руху молекул - нема переносу тепла, тут же перенос залишається. Далі. Чому відстань між стіклами і склопакеті має свої певні межі? - Це теж обумовлено певними фізичними властивостями речовин. Ближче - повітря уже не достатньо для теплоізоляції і плюс серйозні тепловитрати за рахунок передачі тепла інфра-червоним випромінюванням (наш випадок), далі - теплообмін за рахунок конвекції, а отже знову втрати (нашого випадку це не стосується).
    Список можна продовжувати довго... але я не про те. Да, можливо цей матеріал за своїми теплоізолббчими властивостями можна співставити з пінопластом, але казати, що він його перевищує в 50 разів!.. Здається мій скепсис має здорове підгрунтя, а от ствердження опонента - не більше ніж сліпа віра. Хто із нас стверджує, що цього не може бути, бо цього не може бути???

    Вибачайте за опечатки - пальці не завжди поміщаються на одній клавіші.
     
    Владимир2408, МастерСАН, -Andrey- та 2 іншим подобається це.
  10. captain Grey

    captain Grey Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.733
    Симпатії:
    3.821
    Адреса:
    Суми, Україна
    Если бы еще и ошибки исправили в текстах:vo:, а то такое впечатление что переводили с китайского.
     

Поділитися цією сторінкою