План будинку (мансардний)

Тема у розділі 'Проекты домов и коттеджей', створена користувачем thevitalja, 4 лют 2012.

  1. vaska

    vaska оптимистка

    Повідомлення:
    1.722
    Симпатії:
    409
    Адреса:
    Ильичевск
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: План будинку (мансардний)

    опа, и где ж это такие дешевые проэкты? пож телефоны и другие контакты в студию! ну и расценочки конечно (в копейках надеемся)))
     
  2. Architect

    Architect Новачок

    Повідомлення:
    37
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    Доброго дня.

    Проглянула ваш проект.
    По перше будинок без підоснови розглядати не можна (маю наувазі ділянку).
    По друге в будь якому разі таке рішення стосовно вікон - не годиться. Південь - це пекельна сторона, не будете знати влітку куди подітися. Ви зачепилися за покрівлю і обмежили собі нею можливість нормального розташування вікон. Треба переграти цю ситуацію. Кімната на другому поверсі, що виходить на Північ - взагалі залишається без інсоляції.

    Стосовно першого поверху - кухня далеко розташована від входу і від санвузлів. Вам доведеться тягнути "зайве" на другий кінець будинку. Якщо ви поміняєте місцями кухню та вітальну, то вийде суттєва економія.

    За нормами вхід до газової котельні повинен буди знадвору, одним віконцем тут не обійтися.
    Краще одразу продумайте тамбур, зараз у вас в коридорі немає місця для шафи, можливо її треба буде запланувати саме там.

    Щодо конструктиву є зауваження (якщо у вас не монолитні перекриття). Ви десь підглянули модульний крок 300мм і сміливо наштампували його по всіх кімнатах, але! Плити дійсно мають такий крок наприклад 3900/4800/5100 та ви забули про опирання, на нього треба лишати ще 100-125мм з кожно краю. Також плити мають ширину 1200/1500/1800 тощо. Це треба також брати до уваги,а ще не можна опирати круглопустотні плити довгою стороною на стіни. Стіну ви мабуть взяли цеглу 250 -беру на око - це замало для несучих стін - робіть хоча б 380 для цегли і для наружних стін обовязково ще додаткове утеплення.

    PS. Зовнішній вигляд будинку вже морально застарів ще років 20тому. Подивіться в інтернеті проекти сучасних будинків, гадаю ви неодмінно знайдете там щось цікавіше і більш економічне. Фасад теж має неабияку вагу і повинен бути впорядкованим (розташування вікон на тлі стін) і цікавим. Бажаю вам натхнення і домашнього затишку :Hi:
     
  3. fwdcompartment

    fwdcompartment Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Киев
    "а ще не можна опирати круглопустотні плити довгою стороною на стіни"
    Поясніть будьласка
     
  4. Architect

    Architect Новачок

    Повідомлення:
    37
    Симпатії:
    17
    Адреса:
    Киев
    Вони можуть тріснути.
     

Поділитися цією сторінкою