Гільзування димоходу спеціальною фольгою

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем protein, 16 січ 2012.

  1. Андрей1106

    Андрей1106 Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Запорожье
    Странно, этот Алюком выдерживает температуру всего 300 градусов. При этом в нем бывает конденсат. Если конденсат загорится, то и Алюкому конец.
    Если нет возможности загильзовать трубу, это дело такое не хорошее, что я такого никогда не делал после одного раза, то есть два выхода.
    1. Если есть возможность, то пускаете какую Вам надо трубу сквозь наружную стену и далее вверх выше конька.
    2. Если нельзя пустить по наружной стене, то монтируете её рядом с кирпичной и ведете её как бы параллельно, в этом случае нужно монтировать футерованную трубу.
    Гильзовать Алюком - это может для газового котла и пойдет, но для ТТ , правильно тут уже написали - нельзя.
     
  2. андрій 1978

    андрій 1978 Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Стрий
    Доброго дня пане Андрій.У мене саме стоїть газовий котел.І коли іде зворотня тяга запал проходить як динаміт :bb: аж вікна в дверях кухонних дзвенять (подача газу і пєзоелемен відреголював)По зовні ніхто недозволить пускати трубу томущо портить вигляд фасаду,і буде досить дорого.Думаю що саме найдешевшим варіантом буде домурувати комин до висоти верхніх коминів.І прогільзувати тим алюкором.А нарахунок кондинсату це звичайна вода від остивання гарячого повітря.А чадний газ неповинен би затримуватись в комині осіки гладкі безшовні стінки алюмкосу запобігатимуть цьому.Хотілось би почути думку спеціаліста чи я є правий.Дякую
     
  3. Андрей1106

    Андрей1106 Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Запорожье
    Вы безусловно правильно считаете, добавить нечего. Может помогу Вам с обратной тягой. Она возникает по нескольким причинам:
    - нет в котельную притока свежего воздуха или включается вентилятор, например на кухне и в ванной.
    - Основная причина - низкая труба, она должна быть выше конька хотя бы на полметра. Если она удалена от конька, то удаление трубы от конька на 3 метра позволяет сделать трубу ниже на полметра, то есть вровень с коньком.
    - возможно очень низко посажен грибок.
     
    андрій 1978 подобається це.
  4. касячок

    касячок Підмайстер

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    1
    Чадний газ не затримуэться, а от на рахунок простої води не зовсім так, там ще містяться кислоти., проте вони не горять. Котел так розумію на кухні. Якщо вікна пластикові потрібно врізати віконні провітрювачі для притоку повітря або привідкривати вікно. Ну і подивитись відстані зверху, можливо рядом стоїть вищий будинок і виникає зона вітрового підпору.
     
    андрій 1978 подобається це.
  5. Nutrija

    Nutrija Майстер

    Повідомлення:
    191
    Симпатії:
    61
    Адреса:
    Львов
    Я гільзую канали алюкомом. Вартість робіт з матеріалом зараз приблизно 200грн за мп. У цю ціну входить рукав і рамочка наверху на комені. І їх монтаж. Що буде стояти внизу, треба дивитися по місцю. Переважно ставимо трійник з нержавійки з крапильнком. Це додатково 200грн. Можливо треба монтувати якісь перехідники, продовжувачі, бити отвори і т. д. Це все обговорюється на місці.
    Переважно ціна роботи з матеріалом становить 200грн за мп + 200грн за трійник. Тойсь якщо у вас канал 10м, гільзування вам обійдеться 2200грн.
    Рукав не можна ставити на ТТ котли. Рукав не можна ставити якщо канал ламається більше 45 градусів.
    Зверху на комин не можна ставити ніяких капелюшків. Це вимога газовщиків. Повинен бути прямий вихід в атмосферу.
    Нарощувати комин можна і не утепленою трубою.
     
  6. андрій 1978

    андрій 1978 Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Стрий
    :)ДЯкую вам за поради.З притяжною тягою є також проблема її відсутність і заскленим балконом (пластиком) але ця проблема на потім буду врізати у вікна мікровениляцію.І ще питання до пана НУТРІЯ по ніку перше доробити комин а потім звертатись до вас.І чи можливі знижки бо при наймі ще одна людина бажає зробити гільзуваня комин 12 на 25 ніяку трубу невсунеш.І в їх будинку є потенційні клієнти.Газова кантора потребу сертифіковані роботи.І чи можливий виїзд до Стрия.Ще раз дякую всім за поради і підказки.
     
  7. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    У зовнішній стіні, по ближче до котла,просвердлити отвір діаметром десь 50мм і буде тяга для котла.
     
  8. андрій 1978

    андрій 1978 Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Стрий
    Чудова ідея мені це підходить буду обовязково пробувати тільки мабуть отвір треба робити нижче у люкові для чистки сажі по зовнішній стіні (нище рівня труби котла) супер !....bravoдуже вдячний.
     
  9. Андрей1106

    Андрей1106 Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Запорожье
    По величине этого отверстия - немного не так. 50 мм может быть мало и это все равно может привести к обратной тяге. Диаметр этого отверстия должен быть - половиной от диаметра дымохода.
     
  10. Nutrija

    Nutrija Майстер

    Повідомлення:
    191
    Симпатії:
    61
    Адреса:
    Львов
    якщо ви хочете домурувати комин то спочатку муруйте, якщо піднімати трубою, тоді треба спочатку загільзувати, тоді вже нержавійку вставляти в алюком, щоб конденстат правильно стікав.
    Знижки звісно можливі, але треба спочатку бачити пацієнта:)
    Не зрозумів що то за 12 на 25, думаю це січення каналу. Для нього треба брати рукав 140 на 270, він дорожчий. Робота з матеріалом 22о грн/мп.
    Газова кантора завжди щось потребує щоб бабло скосити.:) Перед початком гільзування вам треба в жеку взяти акт розрізу вентиляційно-димових каналів. Вони повинні прислати майстрів щоб перевірити чи не врізаний ще хтось у ваш канал і дати папір на якому зазначено який канал ваш. Після гільзування прийдуть до вас газовщики запускати котел. Їм потрібний акт гільзування. Я його можу дати, але для цього повинен прийти мій колега газовщик, прийняти гільзовку і взяти за це 270грн. Тому ніхто тим не заморочується а дає 100-200грн напряму класним пацанам які прийдуть запускати котел.:). Тільки тс-с-с я вам нічого не казав.
     

Поділитися цією сторінкою